Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3983466 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3983466

Odpowiedzi 14149

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Wie ktoś czy zatrucie kiedyś się kończy? W trójce było tak, że po jakimś czasie życie przestaje spadać, nie trzeba było zażywać antidotum.

Niestety nie. Wraz z zatruciem, będzie ci zabierać życie aż umrzesz. Wiem, nic na to nie poradzisz. Sam osobiście trzymam się za dala od takich bagiennych trutni (co trudne, bo jestem wytrenowany tylko w walce wręcz, a trucizna tego potwora rozbryzguje się i zatruwa mnie po jego śmierci). Albo przy otwieraniu grobowca, aby się nie otruć (sam nie wiem czym) wczytuj zapis tak długo aż cię nic nie zatruje, tylko wyskoczy ci szkielet-goblin. A on nie zatruwa.

Ogólnie to trochę schrzaniona sprawa z tymi zatruciami (bez obrazy do twórców).

P.S Sory Keldorn za ten sarkazm.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie tylko irytuje sytuacja, gdy zbugowalem przeciwnika on mnie nie atakuje ani ja go, lecz wytrzymalosc spada ....... ;]

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wystarczy ze masz go namierzonego albo machasz samym mieczem, no albo to przez zbugowanie przeciwnika.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pytanie mam uwaga spoiler

Otóż, robie misję ze złotym smokiem, i zastanawiam się jak ją przejść, smok mówi mi o 2 sposobach, o naładowaniu szponu beliara duszą tego demona, oraz o zabiciu go. I tak się zastanawiam, w sumie i tak nie będę korzystał ze szponu ( nie podoba mi się po prostu ), więc lepiej naładować go duszą demona, oddać te dusze beliarowi (1 sposób) czy też po prostu go zabić? (2 sposób) no i gdzie będzię ten demon :D 

Postanowiłem jednak zrobić sobie tego questa, tzn przynajmniej odnaleźć fellangora. Znalazłem 1 jego wcielenie, teraz poszukuje drugiego.. szukam i szukam nic, tak wiec czytam jakis poradnik, tam napisane jest ze powinien byc na drodze do słonecznego kręgu w postaci Eleny, niedaleko Grimbalda... No ale go niestety tam nie ma, pojawia się o jakiejś konkretnej godzinie? A może w konkretnym rozdziale? ( jestem w 2 rozdziale, jeszcze nie poszedłem do GD, wróciłem z Jarkendaru) a jeśli mam jakiś błąd, to czy jest kod na Fallengara pod postacią Eleny ?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbugowanego tj. dajmy na to biega na skale itd.Ale co tam gra sie dalej :P

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej Niebieskooki nie chce ci szukać?

http://themodders.org/index.php?topic=20540.msg1097278#lastPost

Ventrue wrzucił mapkę trza ponoć szukać o określonej godzinie

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Quargoh

Quargoh

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam, czy to normalne że na poziomie łatwym, gdy mamy minimum wytrzymałości to przy każdym ciosie spada nam HP? W głównej mierze to to mnie wykańcza w grze, nie przeciwnicy. A odnawia się ona bardzo wolno. A przez to nie jestem w stania stanąć do walki z młodą polną bestią, a i 2 gobliny w jaskini przysporzyły nieco kłopotów.

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Witam, czy to normalne że na poziomie łatwym, gdy mamy minimum wytrzymałości to przy każdym ciosie spada nam HP? W głównej mierze to to mnie wykańcza w grze, nie przeciwnicy. A odnawia się ona bardzo wolno. A przez to nie jestem w stania stanąć do walki z młodą polną bestią, a i 2 gobliny w jaskini przysporzyły nieco kłopotów.

Tak to normalne, proponuje cały czas uzupełniać wytrzymałość serafisem lub normalnym jedzeniem. w późniejszym etapie gry podbijesz sobie tę statystykę i będzie o wiele łatwiej.

Quargoh

Quargoh

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiec wytrzymałość jest dość kluczowa dla rozgrywki, warto w początkowej fazie w nią trochę zainwestować kosztem pozostałych cech/zdolności? Jest później gdzieś dostępne nauczenie się szybszej regeneracji wytrzymałości? I ewentualnie u kogoś może ja będzie zwiększyć?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Zwiększyć można u każdego niemal nauczyciela walki.

A czy est kluczowa? dla woja tak, zwłaszcza walczącego bronią 2h (a na wyższych poziomach trudności jest to koniecznością, bron 1h nie wyrabia z dmg). Dla maga dużo mniej, kostury dość mało jej jedzą, wtedy staczy ją podbijać tabliczkami, jagodami i miksturami z serc troli i powinno to wystarczyć.

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy poziom bardzo łatwy jest trudniejszy od Nocy Kruka? Bo jak na razie robię wszystkie zadania w Khorinis i gra wydaje mi się banalna (ognista strzała i kula ognia zużywa 5 many :facepalm: ) Jeśli bez problemu przechodziłem Noc Kruka, a miałem problem grając na najłatwiejszym poziomie w ReBalance Beta jaki poziom mam wybrać? Nie wiem czego się spodziewać  :(
Proszę o odpowiedź!

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ja gram na normalnym, jest nieco trudniej niż w NK. Ale skoro jesteś takim wyjadaczem Gothica to strzelaj w Trudny lub w Rzeźnika.

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie, na początku myślałem że poziom się nie zmienił, ale jeśli tak... Dzięki Wielkie!  :D

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak grac Magiem bez uzywania ogromnych ilosci niebieskich potek ? Kostur dobra rzecz, ale macie jakies rady ?

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
A ja mam pytanie odnośnie mixow dot. Ciemnych grzybów , mianowicie chodzi mi o to gdzie można się jej nauczyć(dokładne namiary NPC lub jego imię) i gdzie nauczyć się eliksiru ducha ?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tego nauczysz się czytając recepturę, szukaj po alchemikach.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Constantino z grzybów. Riordian mnie uczył z Korzonków, ale chyba Sagita i ten alchemik w zakonie też to potrafią.

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Misa magnata".

Może mi ktoś pomóc jak je wykonać?
I co się stanie jak nie zwrócę klucza do magazynu, wkładając go do skrzyni Engora? Bo Milten każe mi tak zrobić...

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Odsyłam do linku do poradnika na pierwszej stronie głównego tematu.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam problem, a mianowicie gdzie mogę znaleźć golema cienia, ewentualnie jeżeli to niemożliweto chciałbym dostać kod na jego serce, ponieważ jestem już w 7 rozdziale i nie uśmiecha mi siępowtarzać gry :>. Dzięki z góry za odpowiedź.

0 użytkowników
Do góry