Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3983367 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3983367

Odpowiedzi 14149

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Czy opłaca się dołączyć do gildii zabójców i tym samym zrezygnować ze sprzedawania kosztowności u halvora? Bo ogólnie rzecz biorąc Halvor wg mnie da wiecej zarobić niż wykonywanie zadań dla morderców. Co o tym sądzicie?
I kolejne pytanie: czy opyla się uczyć na maxa wydobywania złota i magicznej rudy?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Golemy można przecież wyciągać pojedynczo, no w ostateczności Ognistym Łukiem możesz ich rozjebczyć. Ja jakoś na samym starcie do gildii zabójców dołączyłem, nie zdążyłem nic sprzedać Halvorowi, kompletnie nic. I jakoś na brak kasy nie narzekam.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam kolejne pytanie, tym razem o Stare Kamienne Tabliczki, gdzieś w połowie II rozdziału miałem ich 14, w którym momencie gry Vatras przestaje skupować te tabliczki, po pokonaniu Kruka czy jeszcze później bo nie wiem ile mogę ich nazbierać i kiedy maksymalnie oddać.

Dodatkowo jakie są bonusy za konkretną ilość tabliczek, za 14 dostałem 14 many i doświadczenie (nie pamiętam ile)

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Można jakoś ustawić żeby szybkie leczenie było pod przyciskiem np.G albo F a nie H czy jest lipa i nie da się zmienić. Zauważyłem że sprint jest jako mapa więc ustawiłem sobie na R i działa, ale pod P (mana) i H (życie) nic nie ma w ustawieniach sterowania...

LET'S ROCK!

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem, w któym trzeba pobić Fellana, który przybija młotkiem. Otóż gdy go pobiję dostaje grzywnę w wysokości 750 szt. zł co wydaje się absurdalne. Mod ma potencjał, ale z tymi grzywnami jest coś nie tak zwłaszcza, że w normalnym Gothicu gdy pobiło się Fellana było wszystko ok.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie w sprawie młota adanosa. Raz jak gralem nekromanta młot ten znajdowal sie w domu kapłanów tym z pełzaczami. Tym razem grajac Strażnikiem Światynnym chcialem go zdobyc wczesniej, wiec poszedlem do tego budynku ale go tam nie ma. Poszedlem tez do Straznikow Umarlych tam tez nie ma, ani w bibliotece ani u uzdrowicieli. Na kodach wszedlem do obozu bandytow tylko sprawdzic czy tam jest, blizej kruka, ale tez go nie znalazlem. Wiec 2 pytania:

Czy młot pojawia sie w danym momencie, po wykonaniu jakiejs misji?
Gdzie on moze byc?! :D

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Można jakoś ustawić żeby szybkie leczenie było pod przyciskiem np.G albo F a nie H czy jest lipa i nie da się zmienić. Zauważyłem że sprint jest jako mapa więc ustawiłem sobie na R i działa, ale pod P (mana) i H (życie) nic nie ma w ustawieniach sterowania...
na pewno idzie zmienić musisz tylko dobrze poszukać jest tam opcja więcej klawiszy lub coś takiego.

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć koło zębate?

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

moreamore

moreamore

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Wie ktoś dokładnie gdzie jest mikstura dla Zurisa w zadaniu dla gildii kupców? Biegam po starej kopalni i ciągle mam wrażenie, że to nie tam.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Wie ktoś dokładnie gdzie jest mikstura dla Zurisa w zadaniu dla gildii kupców? Biegam po starej kopalni i ciągle mam wrażenie, że to nie tam.
Bo to nie tam , tylko w opuszczonej kopalni , tej nad tunelem prowadzącym do Khorinis.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam kolejne pytanie, tym razem o Stare Kamienne Tabliczki, gdzieś w połowie II rozdziału miałem ich 14, w którym momencie gry Vatras przestaje skupować te tabliczki, po pokonaniu Kruka czy jeszcze później bo nie wiem ile mogę ich nazbierać i kiedy maksymalnie oddać.

Dodatkowo jakie są bonusy za konkretną ilość tabliczek, za 14 dostałem 14 many i doświadczenie (nie pamiętam ile)
Ale google nie boli, naprawdę - http://www.gothicgry.fora.pl/artykuly,72/gothic-ii-nk-solucja,11415.html

A po co ci ono?
Mam problem z zadaniem, w któym trzeba pobić Fellana, który przybija młotkiem. Otóż gdy go pobiję dostaje grzywnę w wysokości 750 szt. zł co wydaje się absurdalne. Mod ma potencjał, ale z tymi grzywnami jest coś nie tak zwłaszcza, że w normalnym Gothicu gdy pobiło się Fellana było wszystko ok.

Dziwne, a uderzyłeś go PO pogadaniu z Alwinem? Następnie, tradycyjnie, gadasz z Fellanem, ostrzegasz go i tłuczesz go (poza jego chatą oczywiście i w "obszarze" dzielnicy portowej). I ani Fellan ani świadkowie nie powinni mówić o tym Andre...

W najgorszym razie, zastosuj na oskarżycielach czar "Niepamięć". Stary Ignaz trochę ich ma. Przynajmniej zaoszczędzisz trochę złota. Ale dziwne, coś musiałeś spindolić, że się tak wyrażę.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale google nie boli, naprawdę - http://www.gothicgry.fora.pl/artykuly,72/gothic-ii-nk-solucja,11415.html

Ciesze się niezmiernie z faktu że ogarniasz google ale ten twój link nie dał jednoznacznej odpowiedzi. Teraz wiem ze powyżej 10 tabliczek jest mana w nagrodę ale wciąż nie wiem do jakiego momentu w grze mogę je oddawać a zasadniczą różnica w stosunku to twego linka jest fakt ze to jest rebalanced mod. Także sarkazm zachowaj dla siebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A po co ci ono?

Chyba jednak Google strzelca zabolało!
Zębatka jest w piramidzie/budowli z małym ołtarzykiem...

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jeśli potrzebne ci kolo zębate w 6 rozdziale to jest ono w piramidzie po drugiej stronie ołtarza taka gwiazda dajesz ja kapitanowi i mówi ze spokojnie może robić za kolo zębate

ja mam inny problem jak dostać się do ducha ognia nie dołączyłem do gildii opiekunów a mam polecenie zdobyć z niego kryształ nie uaktywnia się teleport który ma mnie do niego przenieść ma ktoś pomysł co zrobić??

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Musisz udać się do doliny cieni i udać się do obozu orków duchów oczywiście, szukaj go w okolicach lawy, gdzieś tam jest nie pamiętam gdzie dokładnie ale wiem że on jest w tym świecie

LordHagenII

LordHagenII

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Mam pytania: Da się tak zrobić żeby bohater po użyciu skrótu "H" wypijał Esencje leczniczą zamiast Eliksiru?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Raczej nie, jak wciskasz"H" to bezi wypija mikstury w kolejności od najsilniejszej do najsłabszej

LordHagenII

LordHagenII

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Czyli kładę na ziemi/ do kufra silniejsze mikstury i problem rozwiązany :)

Wie ktoś czy zatrucie kiedyś się kończy? W trójce było tak, że po jakimś czasie życie przestaje spadać, nie trzeba było zażywać antidotum.

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
z tego co ja zauważyłem to się nie kończy bo biegałem z nim chwile leczyłem się a ono nadal trwało ale 100% pewności nie mam

gdzie znajdę kamienna panterę i golema mroku bo szczerze mówiąc nie mam nawet pojęcia gdzie rozpocząć poszukiwania szukałem w kamiennej fortecy ale tam nie ma

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
kamienną panterę znajdziesz tam gdzie był magiczny łuk w jarkendarze

0 użytkowników
Do góry