Problemy techniczne 664393 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 664393

Odpowiedzi 1643

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Simen Patch_1.2_PL

zainstaluj 1.3.2 tam bardzo szybko się wytrzymka rega.

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18 dzięki za radę. Czy jak to zrobię, to stracę aktualnie zapisane stany gry?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To tak ma być, na tym patchu stamina regeneruje się prawie w ogóle. Do regeneracji korzysta się z niebieskiego bzu. Poza tym nie polecam się uczyć wytrzymałości, bo z potek i tablic osiągnie się jej maksymalny poziom.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18 dzięki za radę. Czy jak to zrobię, to stracę aktualnie zapisane stany gry?

Tak, tzn nie stracisz ale nie graj na innym patchu od save, bo na 99% coś ci się zepsuje.

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaryzykowałem przesłonięcie patcha Patch_1.2_PL patchem Patch_1_3_1_PL(zainstalowałem "jeden na drugi"). Mam kolejne pytanie. Czy to, że postacie niezależne widzą kradzież z kufrów przez ścianę jest zgodne z założeniami projektowymi twórców, czy to u mnie wystąpił jakiś błąd? Konkretnie ma to miejsce gdy wyciągam z kufra paczkę z zielem w porcie. Mimo, że nikogo nie ma w pomieszczeniu, to słyszę dźwięk wyciąganej broni. Potem Andre, przy najbliższym spotkaniu, żąda uiszczenia grzywny.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po instalacji patcha 1.3.1 powinieneś rozpocząć nową grę. Widzenie przez ściany jest normalne u npc, zwiększ zręczność i skradaj się w nocy.

paweu

paweu

Użytkownicy
posty64
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przekładając to na real, wygląda na to, że NPC mają wallhacka w oczach. XD

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem w drugim rozdziale grając Magiem Ognia wróciłem się do Khorinis i do Jarkendaru już wrócić nie mogę. Za każdym razem mam crasha i bieda. Przerzuciłem save'y i Returna do innego katalogu z Gothiciem ale to również nic nie dało. Wczytanie innego save'a również nie daje nic. Gdzie leży problem ? Można to jakoś odkręcić ? Może jakieś ustawienia wadzą albo cuś ??

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

nXo89

nXo89

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja jak tak mialem resetowalem kompa i pomagalo

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

U mnie nie pomogło ale już problem rozwiązałem

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

U mnie nie pomogło ale już problem rozwiązałem

To napisz co to za problem, inni by tez chcieli wiedziec, bo byc może komuś to pomoże...

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

revynar

Problemy techniczne
#1531 2017-09-02, 16:35(Ostatnia zmiana: 2017-09-02, 17:28)
Po problemie.
Można skasować.

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

bialy5334

bialy5334

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z gothicem jestem w jarkendarze do tej pory nie było zadych problemów. przy zabijaniu potworów gothica wywala do pulpitu a dokladniej jak pada ostatni cios to gra cie zatrzymuje i wywala o co chodzi ?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Taki problem jest w jarkendarze, przed zabiciem zapisz po prostu po loadzie powinno być ok.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Forcini

Problemy techniczne
#1534 2017-09-13, 15:06(Ostatnia zmiana: 2017-09-13, 23:50)
Witam, dawno mnie tu nie było, bo i dawno nie grałem w Gothic'ki.
Wróciłem do Returninga ponownie.
Wybrałem Strażnika miejskiego (bo tak) no i po przejściu Jarkendaru ruszyłem do Górniczej doliny po miecz na trupy, Ulu-Mulu, i wybrałem misję z Zemstą Ur-Thralla. Czemu?
Wybrałem się do Doliny Cieni po łuk na umarlaki, zdobyłem go w miescie umarlych, na szczescie zrobiłem zapis nim zabrałem z sobą tę potężną kuszę, bo gdy miałem ją w plecaku powrót do Górniczej doliny przed zabiciem Azgalora mi wywalał po prostu grę, a gdy wczytałem zapis nim ją zabrałem, mogłem spokojnie wracać.
Po zdobyciu łuku zdobycie sfer żywiołów było formalnością i od 2 rozdziału miotałem już Szponem Beliara jako strażnik miejski.
I tu zaczyna się problem. Już jako paladyn (54lv) w 3 rozdziale chcę pokonać Azgalora i mieć już z dyni Świątynię śniącego wróciłem do Doliny Cieni.
I wszystko fajnie świetnie, ale nie ma duchów orków... Więc jestem w dupie bo nie mogę wykonać questa, a gram totalnie uczciwie, i w rachube nie wchodzą kody.
Jak to rozwiązać?

Poprawiłem to, że są duchy już podmieniając SHVALLEY.SAV z momentu gdy byłem pierwszy raz w Dolinie, i jest dobrze.
Ale powstał nowy problem. Brak reakcji z otoczeniem typu stół alchemiczny, Ołtarz czy łóżko. A to jak naprawić?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kolego nie rób tak, bo inaczej pobugujesz sobie gre, nie wolno mieszać w plikach gry i grać od save, ani robić save na marvinie bo potem psujesz sobie gre, niestety jedyna rada to NEW GAME, igranie nie robiąc nic z plikami gry, bo inaczej znowu coś się zepsujesz, a objawy właśnie na to wskazują że coś przy czymś majstrowałeś, niestety gotik return jest wrażliwy na takie rzeczy, niestety ale tylko pozostało ci new game.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tia. A wystarczyło, że wróciłem do Miasta Orków i z powrotem do Doliny Cieni i wszystko działa poprawnie po podmiance.
Już jestem po zdobyciu Uriziela :)

InsaneCrip

InsaneCrip

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Czy ktoś może zna rozwiązanie na problem z za dużą czcionką i napisamy wchodzącymi na siebie w oknie umiejętności
Bardzo bym prosił o pomoc.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Czy ktoś może zna rozwiązanie na problem z za dużą czcionką i napisamy wchodzącymi na siebie w oknie umiejętności
Bardzo bym prosił o pomoc.

Jak masz nagrany SystemPack to w ustawieniach masz taką sekcję jak INTERFACE/SCALE tam pozmieniaj.
U mnie są takie wartości:

Scale=0
; ... Automatic interface scaling, resolution 1024x768 used as base for autoscale algorithm.
; on (1) or (1.1 ... and higher), - Interface scaling in n-times on the discretion of the user.
; maximum value depend on vertical resolution.
; for exapmle, for 1920x1080 it will be 1080/512 = 2.10.
; for 3840x2160 it will be 2160/512 = 4.21.
; higher values will be readed as maximum value.1
; off (0), - without scaling. Default is 1.

ForceMenuScale=0
; ... any menu will be scaled if this option enabled, - on (1) or off (0), default is 0.

ScaleMenusX=640
; ... menu size X, for auto scale, default is 640, in pixels.

ScaleMenusY=480
; ... menu size Y, for auto scale, default is 480, in pixels.

DialogBoxX=800
DialogBoxY=600
SubtitlesBoxX=600
; ... dialogue and subtitle window size settings (in pixels).

InsaneCrip

InsaneCrip

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziękuje za odpowiedź wszytko działa.

0 użytkowników
Do góry