Samochody 16196 60

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 15.06.2013 roku

Wyświetleń 16196

Odpowiedzi 60

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Siedzę sobie z Alim, szukamy swoich przyszłych cacek ( :lol:  ) i tak sobie pomyślałem że ciekawe jakimi wy pojazdami się poruszacie.

Więc... jakimi to Matizami śmigacie? : D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Samochody
#1 2013-06-15, 05:51(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 05:51)
mitsubishi lancer evo X

...jak już zrobię sobie prawo jazdy i będzie mnie na niego stać.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tego się bałem... = (

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Samochody
Ja planuje zakupić (o ile zdam :ayfkm:  ) Mazde Mx 5 już nawet  większość kasy mam.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja jeżdżę tymi, które się zatrzymają :D  Ostatni to jakaś Honda, ale nie pamiętam jaki model.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Golf 4

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Samochody
#8 2013-06-15, 12:22(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 13:03)

Obecnie tylko w  NFS, bo i tak nie mam prawka :(

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no to tak
można powiedziec że "posiadam" (stare auto mamy, później brata ale w tej chwili stoi koło naszego domu bezczynnie) to:
Spoiler
ale jako że sukinsyn nie chce jeździć ani trochę to jeżdżę albo autem ojca:
Spoiler
albo mamy:
Spoiler
jak już będę obrzydliwie boagty kupię sobie za 400k to:
Spoiler

aston martin v8 vantage, jakby ktoś nie wiedział
gdybym miał zarobić i kupić auto jak najszybciej (czyli prawdopodobnie to będzie mój pierwszy samochód) wybrałbym:
Spoiler
Lancia Delta II, golf tylko bardziej luksusowy, włoski i złożony z części fiata bravo

makin' bacon

YetoKnight

YetoKnight

Użytkownicy
posty125
Propsy114
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

YetoKnight

Samochody
#10 2013-06-15, 13:55(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 13:57)
Toyota Corolla E9 GLi (jak na zdjęciu, tylko że mam srebrną).

A lista samochodów jakie chciałbym mieć chyba się nie kończy ;/

Ja się nie znam, to chętnie się wypowiem.
https://www.youtube.com/user/YetoKnight

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Samochody
#11 2013-06-15, 15:22(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 15:23)
Póki co prawka nie mam, wiec samochodu takze nie, ale gdy juz zdobede bede myslal nad tym:

Stare samochodziki ze swietnymi rozwiazaniami technicznymi, mimo, ze roczniki 80-90lata ubieglego stulecia to praktycznie wszystko i tak jest na elektryce i jak najnowsze. Te mercedesiki są przyjemne w jezdzie, do tego malo kosztują (kiedys malo kosztowaly, a teraz chodzą po niecale 10 tys).

Ah. I niewazne jaki samochod bedzie, przemaluje go na czarno :D  nie wiem czemu, uwielbiam czarne samochody.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

jeep grand cherokee 99

elo :ok:

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Samochody
#13 2013-06-15, 16:13(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 16:13)
kradziony niemiecki rower xD

a za pół roku odkupuję od szefa, c 250 rocznik 2008

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja planuje zakupić (o ile zdam :ayfkm:  ) Mazde Mx 5 już nawet  większość kasy mam.

A masz kasę na utrzymanie, paliwo i codzienną eksploatację? Pamiętam jak mój rocznik podchodził do egzaminu i również dało się wyczuć ten idiotyczny, niczym nieuzasadniony trend wobec posiadania pierwszego samochodu zaraz po otrzymaniu prawka. Mało kto oczywiście zadawał sobie pytanie po co mu ten samochód i czy faktycznie jest na tyle potrzebny, bez konieczności robienia tego autem rodziców, choć jeśli nie mieszka się gdzieś w wąwozie daleko za zamościem to jest to argument bezzasadny.

Nie muszę chyba dodawać, że w tamtych czasach u 95% znajomych plany zakupu samochodu zostały planami, kiedy tylko dowiedzieli się ile eksploatacja takiego "małego golfika" kosztuje, nie wspominając już o cenach paliwa, kiedy dotychczas passata tankował ojciec :ok: .

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
kradziony niemiecki rower xD

a za pół roku odkupuję od szefa, c 250 rocznik 2008
Spoiler
A czy Ty przypadkiem nie jesteś bez prawa jazdy? :lol:  Czy jednak się zdecydowałeś?

A masz kasę na utrzymanie, paliwo i codzienną eksploatację? Pamiętam jak mój rocznik podchodził do egzaminu i również dało się wyczuć ten idiotyczny, niczym nieuzasadniony trend wobec posiadania pierwszego samochodu zaraz po otrzymaniu prawka.

Niczym nie uzasadniony? No naprawdę, niczym. Pomijając fakt że ubezpieczenie po paru latach bezwypadkowej może być nawet o 50% tańsze, ale co tam, przecież to nic.
Oczywiście, trzeba jeździć bezwypadkowo, co mając te naście lat trudne do wprowadzenia w praktykę bo jest ta iluzja, zdałem, mogę wszystko. Jednak jak ktoś ma łeb na karku, jest to jak najbardziej mądra decyzja.
Koszta w Polsce są nikłe. Od biedy przez wakacje popracuje i opłaci samochód na rok, a na paliwo tyle co mu będzie potrzebne to zapewne uzbiera, albo wyżebrze od rodziców, zawsze też może podawać burgery w McDonaldzie. Najgorsze byłby naprawy, chociaż i tu nie zawsze, różne szwagry, braciuki czy inne Janusze, zazwyczaj idą na rękę i za robociznę biorą mniej. On nie będzie też jeździł po nie wiadomo jakich wertepach by musieć naprawiać samochód co parę dni. Polskie drogi aż tak złe nie są, fakt, zdarzają się odcinki podziurawione jak ser szwajcarski, ale np. z Bartoszyc do Olsztyna (76km) można przejechać bez widoku większej dziury, jadąc w miarę spokojnie nie ma powodów do obaw.

Jak uzbiera na kupno samochodu, to uzbiera i na jego utrzymanie, pieniądze nie wypływają znikąd, uzbierał = ma wpływy.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

kazzmir
  • Gość
A czy Ty przypadkiem nie jesteś bez prawa jazdy? :lol:  Czy jednak się zdecydowałeś?

no dobra, dla żony xD

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Samochody
#17 2013-06-15, 19:23(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 19:25)
Niczym nie uzasadniony? No naprawdę, niczym.

No a jakie masz uzasadnienie dla osiemnastolatka mieszkającego na utrzymaniu u rodziców, w mieście na posiadanie własnego samochodu? Lans pod szkołą i ruchanie dupy na tylnym siedzeniu?

Koszta w Polsce są nikłe. Od biedy przez wakacje popracuje i opłaci samochód na rok,

Koszta w polsce są nikłe w przeliczeniu na co? Tylko proszę nie pierdol mi tu o statystykach bliskich średniej krajowej, "znajomych" i mieszkańcach dużych miast bo odbicie w życiu większości mieszkańców polski ma to nikłe czyli chujowe. Już widzę te "opłacanie samochodów na rok", kiedy to tani golfik 3 zacznie się szeregowo pierdolić. Widziałem je również, kiedy całkiem sprawne samochody stały po kilka miesięcy, pół roku na parkingu tylko dlatego, bo ktoś z moich znajomych nie miał na ubezpieczenie.

a na paliwo tyle co mu będzie potrzebne to zapewne uzbiera

Ja na ten przykład dostawałem tyle kieszonkowych, że mógłbym sobie za to kupić 2 litry benzyny tygodniowo. Zapewne bym uzbierał  :facepalm:  

albo wyżebrze od rodziców

Dlatego nieuzasadnione posiadanie samochodu na własność w tym wieku to zjebany pomysł. Skoro gówniarz próbuje być na siłę dorosły i fajny niech również wie, że niesie to za sobą pewne zobowiązania i konsekwencje a nie kurwa "tato daj, bo się urwał wał korbowy jak wracałem z chłopakami z disco imprerium"

czy inne Janusze, zazwyczaj idą na rękę i za robociznę biorą mniej.

Ty naprawdę nie wiesz o czym pierdolisz.

On nie będzie też jeździł po nie wiadomo jakich wertepach by musieć naprawiać samochód co parę dni.

To ty chyba nie wiesz jak i po czym jeżdżą dzieci w polsce, zwłaszcza w towarzystwie dziewczyn.

Jak uzbiera na kupno samochodu, to uzbiera i na jego utrzymanie, pieniądze nie wypływają znikąd

U przeciętnego polskiego nastolatka te zarabianie i mienie wpływów wygląda następująco.

Ma pieniądze - uzbierał długoterminowo, pracował przez wakacje więc brak stałego źródła dochodu, zaraz przepierdoli i w końcu się skończą. samochód nie będzie priorytetem bo przecież jeszcze trzeba pochlać, pocpac i zaruchać.
Ma wpływy - regularnie popierdala po osiedlu z tą słynną marihuaną. Faktycznie, jego stać.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No i to ty pierdolisz, mówię osoba z łbem na karku, a ty mi tu opisujesz książkowego idiotę, czytaj ze zrozumieniem, albo wypierdalaj.
Nudzi mnie twoje wybiórcze czytanie wypowiedzi.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Samochody
#19 2013-06-15, 19:32(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 19:35)

;_;

ale juz naszczescie wszystko ok : D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry