nie życzę sobie więcej takich uwag pod adresem bohaterów mojego opowiadania.
No, oczywiście. Skoro nie chcesz krytyki ani komentarzy, to po co wystawiasz publicznie? A może było sprecyzować, że nie chcesz uwag negatywnych, i wszystkim ma się podobać? Najwyraźniej nie znane Ci jest, popularne w niektórych kręgach powiedzenie: "Chcesz krytyki? Idź na The Modders"
A swoją drogą to trochę dziwne to "opowiadanie". Nie licząc różnych zastanawiających faktów, jak np. ojcostwo w wieku siedmiu lat, czy drobnych nie prawidłowości (np. mieszanie czasów) jest po prostu sztywne i nudne.
Jeśli miał być to pokaz twoich umiejętności pisarskich, to na pewno żadną z nich nie jest kreatywność, wyobraźnia itp.
Czytając to miałem wrażenie że jesteś akurat w trakcie omawiania książki "Stary człowiek i Morze", jej treść niemal stanęła mi przed oczami. Więc, tak jak już raz wspomniałem: W opowiadaniu nie dzieje się nic interesującego ani wciągającego, o epickości lepiej nie mówmy. Jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to to, że w oczy nie rzucają się błędy ortograficzne, tyle.
Dalej. Moją uwagę zwrócił również temat:
http://themodders.org/index.php?/topic/19880-oferta-pomocy-pisanie-dialogow/Tutaj również, za grosz emocji w rozmowie. Dodatkowo w przedstawionym dialogu postacie targują się, i w oczy kłuje masa cyferek.
W wypadku gdy w dialogu pod rząd pada wiele liczb, proponowałbym pisanie ich słownie.
Oczywiście, brak błędów cieszy, przynajmniej nie kaleczysz języka ojczystego i tekst czyta się gładko. Jednak, jeśli miał to być pokaz twoich umiejętności pisarskich, to w mojej skromnej opinii, wypadł nieco słabo. Nie pokazałeś w tym tekście ani odrobiny kreatywności i wyobraźni, wszystko napisane jest w stylu w jakim pisze się podręczniki i encyklopedie. Sądząc po temacie do którego dołączyłem link, chciałbyś zaistnieć na scenie moderów jako scenarzysta bądź autor dialogów, a do tego potrzebne jest coś więcej niż poprawność językowa, która jest w tym wypadku czymś oczywistym i bez czego nawet nie mógłbyś myśleć o jakimkolwiek zajęciu związanym z pisaniem.
W każdym razie masz potencjał i jeśli będziesz rozwijał ten talent to kto wie, może i coś z tego będzie.