Problemy z zadaniami 375596 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 375596

Odpowiedzi 861

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie są kretoszczury? Potrzebuję jeszcze 10 łoju kretoszczura do zadania Polowanie na trolla, żeby Oswald zrobił strzały.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Budyn jestem w tym samym momencie, kretoszczury są praktycznie wszędzie, trzeba dobrze szukać.Na pewno okolice obozu piratów i myśliwych.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdy idziecie też od obozu Ferokijczyków do wieży tego nekromanty/mrocznego maga (Gerard chyba?) to tez można skrecic w lewo i iść cały czas scieżką pod góre (tam sie idzie w części zadania z piedestałami trzech smoków). Nie zbaczając ze ścieżki można znaleźć sporo kretoszczurów, także na końcu gdy sciezka sie juz konczy jednak idzie sie caly czas prosto.

Poza tym patrząc na bramę Ferokijczyków (tą pierwszą od strony piratów, bez mostu) to po lewo jest jaskinia z trollem a przed pare kretoszczurów.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Budyn

Problemy z zadaniami
#643 2015-04-23, 18:28(Ostatnia zmiana: 2015-04-23, 18:56)
Jakby jeszcze komuś brakowało(tak jak mi) to jeszcze za latarnią morską są 4 kretoszczury.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ma ktoś jakiś pomysł jak na arenie wygrać pierwszą walkę?Ten pierwszy ork ma mnie na 3 uderzenia, ja mu praktycznie szkód nie wyrządzam na 20 lvl'u.Staram się tą metodą zapisywania podczas walki ale jest prawie niewykonalne.

Luxui

Luxui

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak walczysz bronią jednoręczną to załóż najlepiej bardzo długi miecz i z wojownikiem wykonczysz go na prawo lewo, jak ork biegnie i zamach na cb robi , jak dostanie 2 hity to się cofa zazwyczaj

Post połączony: 2015-04-23, 22:34
Kto pomoże z tym magazynem orków ? , kombinacja na solucji nie działa u mnie
<granatowa
<biała
>biała
<czerw
>czerw
>fiolet
PROSZĘ PILNIE O POMOC JAK TO ZROBIĆ 

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Budyn

Problemy z zadaniami
#646 2015-04-24, 17:25(Ostatnia zmiana: 2015-04-25, 11:11)
Też mam z tym problem. Dołączam się do pytania jak to zrobić ;/

@Luxui pomógł kod ztrigger SEKRET_SHAMAN_OPEN, jeśli kombinacja nie działa to masz buga i musisz użyć tego kodu jeśli chcesz to otworzyć.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ma ktoś jakiś pomysł jak na arenie wygrać pierwszą walkę?Ten pierwszy ork ma mnie na 3 uderzenia, ja mu praktycznie szkód nie wyrządzam na 20 lvl'u.Staram się tą metodą zapisywania podczas walki ale jest prawie niewykonalne.

Każdego orka da się nawet lagą pokonać o ile jest sam. Jak grasz na klawiaturze to robisz tak. Stoisz niedaleko od orka a ten na ciebie szarżuje, zanim trafi ciebie ty robisz unik obkrążając go w lewo lub prawo. Wiesz co mam na myśli na pewno. Gdy tak go obkrążysz to ork trafia w próżnię a ty atakujesz go raz czy dwa w plecy czy w bok i tym sposobem wygrywasz całą walkę powtarzając schemat. Jak ork będzie za blisko to się cofaj, blokuj i atakuj. Wszystko polega na wyczuciu kiedy przeciwnik rozpocznie atak. Oprócz tego często rób zapisy. Mam nadzieje że pomogę.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ExedusHQ

Problemy z zadaniami
#648 2015-04-26, 08:49(Ostatnia zmiana: 2015-04-26, 13:00)
@Luxui @dinozaur7 dzięki za radę. :D

Wie ktoś może gdzie można nabyć wytrychy po tym jak Moran nie żyje?

@Edit z Ur-Than'em i Kar-a-kam'em poszło jak po maśle, ale na Vaka ten sposób nie działa, jest może jakiś inny?

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś dlaczego nie mam dialogu z Gerardem jeśli chodzi o pytania o Piedestał Trzech Smoków? Wykonałem już chyba wszystkie jego zadania, a dalej nie mam tego dialogu...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bo musisz najpierw zacząc to zadanie. O ile pamietam przy którymś piedestale leży książka - przeczytasz ją a z niej wypadnie jeszcze kartka, przeczytasz, dopiero wtedy mozesz zadanie dalej pchnąc

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Werewolf  Przeczytałem, miałem już pierwszy dialog z Gerardem o tym, że pamięta całą książke na pamięć(czy jakoś tak), wykonałem większość zadań dla niego i dalej nie mam dalszego dialogu.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Budyn z solucji wynika, że Gerard powinien od razu przyzwać upiorne światełko.Powiedział tylko, że pamięta całą książkę na pamięć i to wszystko?Ewentualnie jeśli masz 2 rozdział to być może kontynuacja będzie w 3. rozdziale. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Albo przyzwał światełko a ten go nawet nie zauwazył, poszedł sobie a światełko samo dotarło na miejsce :D

KOMPUTER:
Spoiler

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ExedusHQ @Werewolf  Powiedział tylko, że zna całą książke na pamięć i to wszystko. Nawet w dzienniku mam napisane, że powinienem się go o to zapytać. Mam 2 rozdział, więć w 3 sprawdzę.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanie, w zadaniu ,,Pełzacze w kopalni" , gdy Pakar steleportował mnie na dół,  Wisp (ten niewolnik od złodziejstwa) leżał martwy. Tak powinno być, czy to jest bug? Jeżeli bug, to czy znajdę jeszcze kogoś, kto mnie może naczyć kradzieży x3 (i więcej, jeśli się da)?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Freddy_Bear tak nie powinno być, ale może i niech tak zostanie.Kradzieży nauczy Cię bodajże Vak jak pokonasz go na arenie.

Zadanie ,,Piedestał Czterech Smoków" jest wymagane czy to misja poboczna?Bo Gerard zlecił mi znaleźć 10 czarnych rud (mam 4) więc trochę gry mi to zajmie, i jak ktoś wie w jakich miejscach można ją znaleźć to proszę o pomoc. :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie jest wymagane, ale bardzo przyspieszy exploracje wyspy (teleporty itd). No i sporo expa. Rudy szukaj najczesciej w poblizu demonow/szkieletów (tych szkieletów-paladynów, co miedzy innymi pilnują w krypcie obok Obozu Orków (misja dla upadłego paladyna, niewolnika).

KOMPUTER:
Spoiler

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, a co do twojego pytania, to ta misja raczej jest poboczna, choćby dlatego, że dziennik, który ją rozpoczyna musimy znaleźć sami. Jeżeli natomiast chodzi o czarną rudę, to pamiętasz tą jaskinię z zadania ,,Stara tarcza paladyna"? Wchodzimy w głąb, czytamy kamienny pulpit, który przenosi nas na drugą stronę mgły i tam są 2 te rudy i strzegący je 1 szkielet.  Mam nadzieję, że pomogłem i jeszcze tam nie byłeś.

EDIT: Lol, kilka sekund po Werewolfie

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ExedusHQ

Problemy z zadaniami
#659 2015-05-03, 14:38(Ostatnia zmiana: 2015-05-03, 18:32)
K, dzięki. :P

I mam kolejną sprawę, jak zabić tą ,,Szaloną Kobiete", czy jak jej tam?Wybrałem każdą z opcji przy rozmowie a nie zadaję jej żadnych obrażeń nawet Mieczem ze Srebra.

@Edit: Rozkminiłem o co chodzi.Odpowiednia kolejność dialogu to: podejść > zostać na miejscu > wziąć wino > tańczyć > wziąć wino > zaczekać na miejscu > wziąć wodę > iść do łóżka.Po tym ta Szalona Kobieta powinna leżeć martwa.

I bez kolejnego kłopotu się nie obejdzie. ;d
Jest jakiś sposób na przeklętych magów z zadania ,,Przeszłość Francisa"?Użyłem na nich aArmii Ciemności ale tamci roznieśli szkielety na łopatki.

0 użytkowników
Do góry