Problemy z zadaniami 334212 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 334212

Odpowiedzi 861

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Skarby Garda". Muszę wykraść mapę od Rentgarsa, jednak moje 28 zręczności prawdopodobnie nie spełnia wymagań. Wedle poradnika
W tym celu, aby oczyścić jego kieszenie, potrzeba 50 zręczności, jeśli tyle nie mamy to idziemy do obozu myśliwych a jeszcze lepiej - do Kamienia Mocy który daje + 25 zręczności na dostatecznie długi czas, po czym natychmiast biegniemy do Rentgarsa i wykradamy mapę!
mogę iść do kamienia, ale niestety nie dodaje mi on zręczności, biegam sprintem , ale w statystykach dalej mam tyle samo zręczności. Próbowałem mimo to wykraść, ale się nie dało. Zatem muszę wyuczyć się zręczności do 50, żeby wykonać to zadanie?

Mógłbyś zrobić ss do jakiego kamienia podbiegasz ? :P

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
To ten kamień:
Spoiler
Czyli to jakiś inny kamień? Kurde, kiedyś już tego questa robiłem i kojarzyłem, że to te od przyspieszenia...to tamten jest w jakieś jaskini może?

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ten kamień:
Spoiler
Czyli to jakiś inny kamień? Kurde, kiedyś już tego questa robiłem i kojarzyłem, że to te od przyspieszenia...to tamten jest w jakieś jaskini może?

Inny jak idziesz do myśliwych dolnym wejściem nie przez most to po lewej będziesz miał przejście, a tam będzie troll, cieniostwór i ten kamień

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Znalazłem, a odpowiedź była też na poprzedniej stronie na samej górze, ale ja ślepy nie widziałem...:) Zadanko wykonane, chyba już wszystkie od piratów, no to można zapłacić za niewolników i pozwolić na wjazd myśliwych, ta?:)

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Znalazłem, a odpowiedź była też na poprzedniej stronie na samej górze, ale ja ślepy nie widziałem...:) Zadanko wykonane, chyba już wszystkie od piratów, no to można zapłacić za niewolników i pozwolić na wjazd myśliwych, ta?:)

Z tego co pamiętam lepiej zrobić większość zadań u myśliwych najpierw, ale nie wszystkie

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, wydaje mi się że zbugowałem sobie grę, ale dobrze by było gdyby ktoś mnie w tym upewnił że na pewno nie ma już żadnego rozwiązania. Otóż poprzez złe opcje dialogowe w misji Kowal w kopalni nie dostałem informacji o przekrętach Wispa, co znaczy że nie mam jak go przekonać do tego żeby wpuścił mnie z tymi kilofami na drugi poziom. Drugim i chyba ostatnim sposobem żeby się tam dostać jest rozniesienie tej epidemii w zadaniu Szacunek orków ale nie wiedzieć czemu nie mam u Lafera żadnej opcji dialogowej na ten temat.. nie ma to dużego związku, ale być może to dlatego, że wyprowadziłem go z tego opuszczonego szyldu przed uzyskaniem o nim jakichkolwiek wskazówek gdzie jest, co w skutku dało to, że najpierw uznano misje Zaginiony żeglarz jako wykonaną, a potem gdy zapytałem się Kerera o Lafera pojawiło się znowu w tych aktualnych... wie ktoś czy mogę coś jeszcze zrobić, nie wiem, może z kimś nie pogadałem czy coś przez co Lafer ma wyjebane na mnie czy gra do wywalenia?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Od nowa graj :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A na jakiej wersji grasz ?

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram na 1.0.4.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Problemy z zadaniami
#589 2015-01-24, 15:02(Ostatnia zmiana: 2015-01-24, 19:09)
Witam. Jak otworzyć skarbiec orków w ich obozie? Mam wszystkie tabliczki, klikam odpowiednią kombinację, ale nic się nie dzieje.(możliwe, że przyciski wcześniej kliknąłem i teraz po prostu ciężko uzyskać kombinację, jak jest zrestartować?)
Możecie mi powiedzieć czy znajduje się tam, np. ruda? Bo właśnie drugie pytanie, mam dla Lafera dać 20 bryłek do mikstury, ale po prostu jej nie posiadam. Gdzie znajdę miejsce, żeby trochę wykopać albo jakiegoś handlarza, od którego ją kupie? Na stanie mam dwie bryłki.

problemy rozwiązałem, teraz nowe
Jak spreparować skórę cieniostwora do stworzenia zbroi ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Siema, wydaje mi się że zbugowałem sobie grę, ale dobrze by było gdyby ktoś mnie w tym upewnił że na pewno nie ma już żadnego rozwiązania. Otóż poprzez złe opcje dialogowe w misji Kowal w kopalni nie dostałem informacji o przekrętach Wispa, co znaczy że nie mam jak go przekonać do tego żeby wpuścił mnie z tymi kilofami na drugi poziom. Drugim i chyba ostatnim sposobem żeby się tam dostać jest rozniesienie tej epidemii w zadaniu Szacunek orków ale nie wiedzieć czemu nie mam u Lafera żadnej opcji dialogowej na ten temat.. nie ma to dużego związku, ale być może to dlatego, że wyprowadziłem go z tego opuszczonego szyldu przed uzyskaniem o nim jakichkolwiek wskazówek gdzie jest, co w skutku dało to, że najpierw uznano misje Zaginiony żeglarz jako wykonaną, a potem gdy zapytałem się Kerera o Lafera pojawiło się znowu w tych aktualnych... wie ktoś czy mogę coś jeszcze zrobić, nie wiem, może z kimś nie pogadałem czy coś przez co Lafer ma wyjebane na mnie czy gra do wywalenia?
można jeszcze zhackować save (w edytorze pliku zmienić tak, jakby było już po rozmowie i wtedy pchnąć fabułę)
Jak spreparować skórę cieniostwora do stworzenia zbroi ?
podejrzewam, że trzeba się nauczyć garbarstwa u takiej kobitki u myśliwych (Danielle?)

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Problemy z zadaniami
#591 2015-01-25, 13:10(Ostatnia zmiana: 2015-01-25, 14:35)
Nauczyłem się garbarstwa i zbroi, mam skóry i płyty metalu czy coś, ale skóra musi być spreparowana. Podchodzę do tego stołu i wyświetla się "brak rzeczy do robienia tego" wiesz klasyczny tekst. Widziałem gdzieś na forum problem z tym, ale nikt nie umiał odpowiedź. Jedyne jak ktoś tam chciał pomóc to stwierdził, że lepiej kupić tą zbroję za ametysty, itd. Kupiłem tą zbroję od niej. Ma ona nazwę "Wzmocniona zbroja myśliwego". To jest ulepszona ciężka zbroja myśliwego?(właśnie ciężką zbroję da się nauczyć tworzyć) Tak czy siak muszę się nauczyć tworzyć ciężką zbroję, żeby pojawił się dialog o zbroi trolla, której będę mógł się nauczyć. Ciekawi mnie czy skóra do zbroi z trolla też musi być spreparowana... Sorrka, że dziwnie to napisane, inaczej nie umiem obrać z słowa. Z poprzednimi problemami poradziłem sobie tak, że kodem otworzyłem ten właz do skarbca, widziałem na forum, że były z tym problemy. Rudę znalazłem w skarbie Sharda.:)
EDYCJA:
Sprawa załatwiona, nauczyłem się robić zbroje z trolla, podchodzę do stołu i już mogę preparować skórę, itd. Dziwne.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, kolejny problem mianowicie przy zadaniu "Zapasy na dnie". Gdzie dokladnie znajduje się to miejsce z zapasami? Przeszukałem tę całą plaże z jaszczurami, pozabijałem bandytów w grocie, zeksplorowałem te ich podziemne jaskinie pod wodą, przepłynąłem okolice od bordera do plaży piratów i... nic. Proszę o pomoc.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Powinien pojawić się bandyta stojący na plaży o jakimś imieniu, nie pamiętam jakie miał. Musisz z nim pogadać i wywołać bójkę z jego bandą, oni mają te zapasy przy sobie. Mi się on pojawił jak podszedłem do tej jaskini z bandytami, nawet do niej nie wchodziłem, wybiegło kilku bandytów, a potem patrzę a na plaży stoi sobie jakiś człowiek. Zatem nie wiem co wywołuje dokładnie jego pojawienie się.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Deathrou

Problemy z zadaniami
#594 2015-01-29, 19:54(Ostatnia zmiana: 2015-01-29, 21:51)
Problem rozwiazany, gosc magicznie pojawil mi sie na tej plazy... ale niestety mam juz kolejna sprawe, chyba jestem za glupi na tą gre. xd Chodzi o ten magazyn orków, mam wszystkie tabliczki dowódcow, wciskam przyciski wedlug kolejnosci w solucji i nic, brama zamknieta jak byla tak jest. Probowalem niejednokrotnie, w solucji jest bład czy to po prostu niefortunny bug?

@Pawciow Po 5 stronach odpadlem i lenistwo wygralo, dzięki

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
zdecydowanej większości nie chce się szukać odpowiedzi nawet w tym samym temacie....
http://themodders.org/index.php?topic=19659.msg1166999#msg1166999

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Muszę znaleźć wytrychy w Kopalni ale jest jeden problem znalazłem tylko jeden na tej małej półeczce nad łóżkiem. Nie wiem gdzie jest reszta. Bo muszę się dostać do Sztolni bo dzięki sztolni podobnież można się jakoś na górny poziom dostać w poradniku. Więc gdzie je znaleźć?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
:facepalm: Zły dział

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
To proszę o przeniesienie. Oraz proszę o pomoc w zadaniu.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Wytrychy? A nie klucze ?
Wiem, że 1 jest na starcie gry, na " altance "

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry