Problemy z zadaniami 377054 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 377054

Odpowiedzi 861

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Dzięki jutro zobaczę bo dziś ide do kumpla.
Dam znać jak cos.

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Mam pewien problem. Nie przeczytałem całego tematu, bo 21 stron to dość spora liczba .-.. Problem polega na tym, że pogadałem z Draksem o drugim poziomie kopalni (tam gdzie jest kowal). Potem z Wispem, który dał mi kilofy i wszedłem na drugie piętro. Pogadałem z kowalem - wszystko ładnie i pięknie. Przeszperałem obozy orków. Teraz mam kłopot z zaginionym żeglarzem. Nie mogę się dostać do krat. Wróciłem, aby pogadać z niewolnikami (przeczytałem w solucji o zaklęciu snu). I teraz jest problem : Nie mam żadnej opcji dialogowej ani wpisu w dzienniku, orkowie już mnie nie przepuszczą na drugie piętro a całą resztę misji (prócz areny i tych z żeglarzem) zrobiłem. Muszę zaczynać grę od nowa?

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uzbieraj trochę rudy (chyba 10 bryłek) i powiedz Ushakowi ze musisz ją zanieść kowalowi. Powinien Cię przepuścić jeśli wcześniej dobrze zagadałeś z Pradem.

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Niestety - nie działa. Mam 22 bryłki rudy a u Ushaka jest tylko opcja "Chciałem...", po której tak jak zawsze mnie zaatakuje. Może włączenie konsoli coś da (niestety, musiałbym zmieniać wersję, a nie wiem czy to nie uszkodzi save'ów)? Czy też może muszę prosić o save? No bo niestety nie chce mi się od nowa przechodzić tego wszystkiego, bo dość daleko zaszedłem :/. Nawet gdyby mnie przepuścił to Wisp nie ma żadnej opcji z zaklęciem snu ani Draks. Wygląda na to że jak zawsze zbugowałem sobie grę. U kowala byłem, bo mam nadal 2 butelki tego napoju co on daje, ale Lifora wyciągnąć nie mogę.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz w ogóle misję amulet kowala? I w ogóle jeszcze z Borysem spróbuj pogadać na ten temat...   A jeśli faktycznie coś się zbugowalo to nie za zaczynaj gry od nowa ani nie bierz czyichś save'ów tylko stworz sobie zwój sen kodami i po problemie.

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Niestety, nie mam misji "amulet kowala". Borys nic mi nie mówi, prócz opcji treningu walki za 10 bryłek rudy (o ile nie pomyliłem, to ten przy arenie). Nie wiem właśnie jak stworzyć ten zwój. A nawet jeśli go stworzę to strażnicy jeszcze przed wejściem do kowala mnie nie wpuszczą już więcej. Wcześniej byłem, ale teraz nie chcą mnie przepuścić (o dziwo).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zwój o ile sie nie myle ma Hart. A zadanie Amulet Kowala powinienes mieć, jezeli nie masz to znaczy, ze nie wypytales o wszystko kowala. Natomiast Borys to jest ten ochroniarz Draska, przy arenie jest Liroy, Martin i jeszcze jeden.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
No dobrze, sprawdzę. Problem teraz nie leży w tym, że nie mam zwoju, tylko w tym że nie mogę znowu tam wejść - pierwszy raz wykorzystałem i mnie nie wpuszczają a sposób z dostarczeniem rudy dla kowala mi nie chce działać u Ushaka, bo mam 22 bryłki magicznej rudy i tylko opcja dialogowa "Chciałbym..."; chyba że dałbym save'a i ktoś znalazłby rozwiązanie (oczywiście w stosownym do tego dziale.)

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Czyli nie wziales zadania od kowala. To tak na 99%. Gadales z Karerem o Laferze? Moze ktos podac progi  pkt nauki z punktami sily,itd.?

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Wyglądało to tak - najpierw rozmowa z Karerem, potem z tym drugim co przypłynął z Alasterem, potem z Draksem, potem z Wispem, potem akcja z kilofami i potem z kowalem. Quest na Lifora jest, ale brak zaklęcia snu (co raczej rozwiążę) i brak możliwości ponownego dostania się do kowala (akcja z rudą dla kowala nie działa)[co jest głównym źródłem problemu].

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Witam mam problem odniosłem list Draksa i Doriana do Timona i Dorian kazał mi czekać na jednego gościa z obozu paladynów.
Czekam już z 10 dni i dalej nie przychodzi, żeby sprawdzić czy coś u Draksa lub Timona jest to zapisałem grę odpaliłem kody ale tam nic.
Co robić?
Może to wina tego że nie zrobiłem zadań od paladynów?

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyglądało to tak - najpierw rozmowa z Karerem, potem z tym drugim co przypłynął z Alasterem, potem z Draksem, potem z Wispem, potem akcja z kilofami i potem z kowalem. Quest na Lifora jest, ale brak zaklęcia snu (co raczej rozwiążę) i brak możliwości ponownego dostania się do kowala (akcja z rudą dla kowala nie działa)[co jest głównym źródłem problemu].

Wejdź raz do kowala na kodach i weź zadanie z amuletem. Wtedy będzie wszystko ok.

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Jest to głupie pytanie, ale czy jest kod na latanie, albo zamrożenie postaci? (odpowiednik F8 i F9) Bo kody ja w normalnym gothicu nie działają, a na stronie są tylko kody na otwarcie bram, a nie przedostania się przez orkowych strażników do kowala.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstaluj najnowsza wersje, to normalne kody beda dzialac.

Bruniasty

Bruniasty

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem taki iż mam zdobyć składniki do mikstury niewidzialności. Wiem skąd wziąść od ciał duchów ale najpierw potrzebuje 5 bryłek srebra i nie mam bladego pojęcia skąd je wziąść. Muszę je zdobyć nie wychodząc z kopalni pomocy!!

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem taki iż mam zdobyć składniki do mikstury niewidzialności. Wiem skąd wziąść od ciał duchów ale najpierw potrzebuje 5 bryłek srebra i nie mam bladego pojęcia skąd je wziąść. Muszę je zdobyć nie wychodząc z kopalni pomocy!!

Musisz iść na górne piętro tam gdzie jest kowal i tam poszukać takich białych brył

Bruniasty

Bruniasty

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
dzięki ziomek! :)

Bruniasty

Bruniasty

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mój problem wygląda tak, chcę zrobić misję "Polowanie na trolla", mam miecz, strzały zrobłem wcześniej. no i tu jest problem, że strzał nie ma. może je wystrzelałem cy cuś, a drugi raz Oswald chyba nam ich nie zrobi? Można na to jakoś zaradzić? :/

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Mam problem z zadaniem "Skarby Garda". Muszę wykraść mapę od Rentgarsa, jednak moje 28 zręczności prawdopodobnie nie spełnia wymagań. Wedle poradnika 
W tym celu, aby oczyścić jego kieszenie, potrzeba 50 zręczności, jeśli tyle nie mamy to idziemy do obozu myśliwych a jeszcze lepiej - do Kamienia Mocy który daje + 25 zręczności na dostatecznie długi czas, po czym natychmiast biegniemy do Rentgarsa i wykradamy mapę!
mogę iść do kamienia, ale niestety nie dodaje mi on zręczności, biegam sprintem , ale w statystykach dalej mam tyle samo zręczności. Próbowałem mimo to wykraść, ale się nie dało. Zatem muszę wyuczyć się zręczności do 50, żeby wykonać to zadanie?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ten kamień chyba nigdy nie dawał zręczności. Jest taki inny co jest przy nim troll/trolle. Kapkę dalej (i nie mówię o tym, gdzie jest troll olbrzym)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry