Dobry komputer? 3995 9

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 2.03.2013 roku

Wyświetleń 3995

Odpowiedzi 9

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Dobry komputer?
#1 2013-03-02, 16:09(Ostatnia zmiana: 2013-03-02, 16:40)
nie

@down
Podobne? W podobnym pudełku? Bo nie wmówisz mi, że i3 i 8gb ramu jest niewystarczające dla typowych zastosowań biurowych.

(oczywiście utalentowany administrator potrafiłby zrobić jakieś dyski sieciowe na system i ogółem doprowadzić wszystko do ruiny, więc całkiem możliwe że się wiesza - przy czym to już nie wina skrzynki)

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
W szkole mamy podobne też z DELL ;) Na Win 7 wiesza się nawet Word ;d  Nie mówiąc już o prezentacjach z Power Pointa :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Mój laptop ma lepsze bebechy, a kosztował 2/3 tej ceny. Ten komputer jest warty nie więcej niż 1500 zł.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Dobry komputer?
#4 2013-03-02, 18:14(Ostatnia zmiana: 2013-03-02, 18:16)
To ma tylko zintegrowaną grafikę, czy źle wyczytałem?
Złóż sobie kompa to będziesz miał spoko sprzęt.

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://infobit.pl/kategoria/polecane/zestawy-komputerowe/6

Na morele.net jak wpiszesz odpowiedni kod to nawet Ci tego kompa złożą.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@down
Podobne? W podobnym pudełku? Bo nie wmówisz mi, że i3 i 8gb ramu jest niewystarczające dla typowych zastosowań biurowych.

(oczywiście utalentowany administrator potrafiłby zrobić jakieś dyski sieciowe na system i ogółem doprowadzić wszystko do ruiny, więc całkiem możliwe że się wiesza - przy czym to już nie wina skrzynki)
Co po 8 GB RAMu i i3 skoro ta grafika zintegrowana ma 8 MB ;) Animacje otwierania okna z WIN nie wyrabiają ;d

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

oreca

Dobry komputer?
#7 2013-03-03, 00:25(Ostatnia zmiana: 2013-03-03, 00:25)
Co po 8 GB RAMu i i3 skoro ta grafika zintegrowana ma 8 MB ;) Animacje otwierania okna z WIN nie wyrabiają ;d
Tu się mylisz, nie te czasy że zintegrowane karty montowano w płytach głównych które miały wydajność... gównianą. Teraz układ graficzny jest w CPU, zwie się to APU. Wydajność w przypadku Intel HD 2000 (czyli ten układ graficzny w i3) nie jest powalająca ale na pewno poradzi sobie okienkami windowsa a i nawet śmiem twierdzić że goticzka pociągnie :ok:  .
Mimo to, tego komputera nie opłaca się kupować.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W gruncie rzeczy to Intel HD 4000 potrafi całkiem nieźle ciągnąć, np. Chivalry na ultra high na 2/3 klatek, które osiąga GF 630M :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Oreca ma rację. Choć ta karta pociągnie nie tylko "goticzka" ;p  Przed zakupem karty, trochę na niej pograłem. Może nie w Full HD, ale dostatecznie płynnie pograłem w AC, Skyrima, czy Dragon Age.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry