Wiedźmin 3: Dziki Gorn 774947 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 774947

Odpowiedzi 1986

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
68? To chyba NG+ zacząłeś.
Yep, NG+.
No i drobna poprawka przy kasie, sprawdziłem, jest 18 500. Dużej zmiany nie ma, ale zawsze coś.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja jeszcze z NG się nie bawiłem.

No 18 500 to czuję, że trochę mało. Radzę dorobić :D

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jeszcze z NG się nie bawiłem.

No 18 500 to czuję, że trochę mało. Radzę dorobić :D
Mam sporo stuffu do sprzedania, tylko nie chce mi się w kółko przewijać czasu  :D
Z tego co czytałem, pieniadze handlarzy/kowali odnawiają się co 5 dni, a zazwyczaj mają mało, 500- 800 koron. Przez co nie mogę sprzedać jakichś zbędnych dupereli, które sporo kosztują.
Więc może po prostu na początku Krwi i Wina opchnę nowym  :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ciekawe czy po przejściu KiW będzie dostępną NG+ to byłby dopiero rozpierdol :D

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1544 2016-05-22, 20:20(Ostatnia zmiana: 2016-05-22, 20:28)
@Kuba Czaker Ja dosyć skromnie. 41 poziom Geraltem. Ekwipunek to mistrzowski pancerz cechu niedźwiedzia na zmianę z cechem żmii, wymaksowana Iris oraz jadowity miecz cechu żmii. Do tego pozostałe rynsztunki szkół, w plecaku coś koło 16-17 tysięcy i masa rupieci do sprzedania tak więc myślę, że przy KiW zacznę z 20-21 tysiącami :D.

COLORBLIND

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież to NG+ w Wiedźminie 3 jest dupne. To samo co w normalnej grze tylko wszystko ma podniesiony +30 poziom. Po to jest NG+ by od początku mieć wyekwipowany potężny sprzęt, który zdobyliśmy podczas pierwszej rozgrywki i by ścierać się z jeszcze potężniejszymi przeciwnikami. Dla trybu NG+ powinny zostać stworzone nowe miecze i pancerze. Zresztą Wiedźmin 3 nie jest grą w której taki tryb się sprawdza. To tryb dla slasherów, hack'n'slashów czy gier w stylu Soulsów, a nie erpega w otwartym świecie z dużym naciskiem na fabułę. Jak ktoś chce wyzwania to lepiej rozpocząć zwykłą grę od początku na "Drodze ku zagładzie".

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja posprzedawałem właśnie najbardziej wartościowe rzeczy. I mam 16k, ale planuję w czwartek zrobić sobie wielką czystkę to jeszcze sporo zarobię. A kupuje wszelkie dostępne koszule na zbroje i Eliksir Oczyszczenia. Ustawiłem teraz talenty tak aby mieć wymaksowane Igni, Quen oraz szybki styl walki plus kilka przydatnych zdolności. Btw. wie ktoś jak dotrzeć do Smoczej Skały, to gdzieś obok wsi od szpiega Nilfgaardu, około półtora kilometra od Novigradu, zameczek na wyspie z wiwerną a wokół masa harpii. Jakoś się tam przedostać nie moge (podniesiony most zwodzony).

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1547 2016-05-22, 22:16(Ostatnia zmiana: 2016-05-22, 22:22)
Btw. wie ktoś jak dotrzeć do Smoczej Skały, to gdzieś obok wsi od szpiega Nilfgaardu, około półtora kilometra od Novigradu, zameczek na wyspie z wiwerną a wokół masa harpii. Jakoś się tam przedostać nie moge (podniesiony most zwodzony).
Musisz skoczyć do wody, przepłynąć trochę na prawo. Przy końcu tej wysepki na której stoi zameczek pod wodą znajduje się jaskinia, która cię tam doprowadzi. W pobliżu tej jaskini powinny pływać utopce.
Ewentualnie możesz wziąć rozbieg i skoczyć na półkę skalną tuż przy podniesionym mostku i potem przez mury przejść.
Z mostem zwodzonym tylko to pamiętam.  :V

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Hah, właśnie zastanawiałem się nad jaskinią, ale nie widziałem jej. W sumie to się tam jednak mocno spieszyłem więc wróce tam przy okazji.

Btw. Ja niestety usiąde do KiW 3 czerwca :( Już nie mogę się doczekać a zaraz potem wyjeżdżam więc gry nie skończę. Mimo to, kurde, ja już chcę :D

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
A to czasem nie jest "Samotna Skała"? Bynajmniej tak mam zaznaczone na mapie :D.
No to Kuba szykuj się na masę spoilerów z mojej strony na temat KiW, fabuły i zadań.
Spoiler
Oczywiście żartuję
Ja powiem szczerze nie mogę się już całkowicie doczekać najchętniej od razu zacząłbym grać :D.

Ja głównie chomikuję wszystkie wartościowe przedmiot, pieniądze, składniki alchemiczne no i jeszcze raz pieniądze bo chcę ruszyć z winnicą z grubej rury. No i mieć rzeczy na ewentualny crafting nowy broni i pancerzy z KiW.

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No...możliwe.

Spokojnie, nie zamierzam od dnia premiery zaglądać na fora z grami i ograniczę fejsa. Jedynie newsy serialowe i filmowe z moich kręgów zainteresowań :D

Ja generalnie wykupiłem wszystko z aukcji Borsodych, mam swoje ulubione miecze i zbroje w KM, sporo tez innego badziewia i multum składników alchemnicznych. A książek.....więcej niż u siebie w domu (a trochę ich mam) więc będę spokojnie miał czym zapełnić winnicę. I nawiasem mówiac nie mogę się doczekać.

Szczerze liczę na to, że kurtka z W1 znajdzie się jak najszybciej bo jest świetna moim zdaniem. I wogóle nie wiem czy brać się najpierw za fabułę bo chce GO spotkać oraz poznać tajemnicę wampirów, czy za rozbudowanie posiadłości (z pokojem dla gości wiążą się podobno zadania!) a może eksplor, czy turniej rycerski....czekam jak na nic!

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jak mam być szczery to ja właśnie czekam na NIEGO i wątek wampirów. Jestem diabelsko ciekawy jak Redzi rozwiązali pojawienie się znanego nam Pana z Sagi. W pierwszej kolejności winnica, a potem obowiązkowo turniej rycerski, a na koniec eksploring wraz z wątkiem fabularnym chociaż tutaj też mam duży dylemat bo po prostu ten dodatek oferuje tyle rzeczy, że ciężko się zdecydować!

Książek nigdy nie sprzedawałem zbyt bardzo sobie je cenię :D. Uwielbiam widok książek na półkach i jak mam być szczery to książek mam w domu pełno głównie fantasy i sci-fi ale zdarzają się też przygodowe.

Mnie natomiast ciekawi jak bardzo będziemy mogli rozbudować naszą rezydencję i co pojawi się w jej asortymencie oraz to jaki wystrój będzie posiadała. Oraz to czy będziemy mogli trzymać tam wyborne (Jak podaje saga) wino produkowane na Toussaint. No i ciekawe czy pojawi się święto lub wspominki o nim na którym był Geralt w "Pani Jeziora" bodajże nazywało się to "Święto Kadzi" :D

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Potwierdzone ulepszenia to:
- własne pracownie i warsztaty
- grządki, szklarnia
- stojaki na broń
- manekiny
- pokój gościnny
- stajnia
- sypialnia
- półki na książki itp.

I o ile się nie mylę to jest to winnica w której
Spoiler
odbywa się walka z bruxą
.

Właśnie to jest wspaniałe w tym dodatku. Nie oferuje nam jak DLC do innych gier kilku misji i wszysktiego 5h grania. Tutaj aby przejść wszystko zagramy z 50h. Co więcej, dodatek dodaje przecież masę gameplayowych nowinek. I to jest świetne bo gra rozbuduje się pod praktycznie każdym aspektem.

Wampiry szykują się mega. Po screenach i trailerach widać, że wrócą wszystkie znane wersje oraz wiele nowych. Zwłaszcza jestem ciekaw wyższych, najlepiej to one nie wyglądają, ale liczy się otoczka fabularna i starcia. Liczę na mroczną, rozbudowaną i brutalną wielowątkową historię z napięciem i momentami istnym horrorem :D

Post połączony: 2016-05-22, 22:55
Generalnie dociągne wątek fabularny do spotkania jego, potem turniej, trochę wątku fabularnego i docisnę poboke. Potem reszta wątku głównego.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
No to widzę, że ta winnica będzie pięknym miejscem do wyeksponowania naszych pancerzy, broni, książek i zapewne wielu innych rzeczy nic tylko dozbierać resztę znaczników (Zostało mi z 5) i czekać na to żeby wydać wszystko to co tak długo się zbierało :D.
Spoiler
Jak to tam gdzie walczyło się z Bruxą to piękne miejsce jak dla mnie, idealna lokalizacja dla Geralta

Dla tego Krew i Wino razem z Sercem z Kamienia pokazuje piękno fabularnych DLC i to jak powinno się je robić. Ja przy pierwszym dodatku spędziłem masę czasu to co dopiero tutaj gdzie mamy nową krainę, masę zadań i innych rzeczy jak zbieranie nowego ekwipunku czy znaczników...

Już widzę turniej rycerski z rycerzami z Toussaint, a raczej z ich imitacją która nazywa się Błędnym Rycerstwem. Zapewne będą podpici bo tam każdy jest podpity i zapewne Geralt nie raz sobie chlapnie :D.

Co do mrocznego klimatu? Na pewno taki będzie - Toussaint i jego baśniowy klimat to zapewne tylko odwrócenie uwagi i po kilku godzinach wpadniemy w jakąś zawiłą intrygę z wampirami. Tak starcia muszą być mocarne bo w końcu nie będziemy się ścierali z popierdółkami wampirów :D.

Zapewne nie omieszkam pochwalić się screenami po skończeniu KiW. 

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
U mnie z PS4 to nie takie łatwe.

Twórcy generalnie popsuli Eredina, ale zrekompensowali się Gaunterem. A warto zaznaczyć, że twórcy SK robili KiW. Co więcej, antagonista KiW ma naprawić wszystkie grzechy SK i był bardzo promowany. Więc jeśli ma wyjść jeszcze lepiej od znakomitego i przegenialnego Pana Lusterko.....czekam! Generalnie do środy będę jednak żył w lekkiej obawie, że Redom się nie udało :P Wiem, głupie. Dlatego kiedy ujrzę te 9/10, 10/10 kamień spadnie mi z serca. I to będzie jedyne na co zerknę w tych reckach.

Redzi zaznaczali, że to będzie "Ta" walka Wiedźmina. A to wiele oznacza, w końcu to finał jego historii jakby nie patrzeć i ostatni przeciwnik w gierowej Sadze. Nie zdziwie sie jak okaże się potężniejszy od Vilgefortza czy O'dima.

Podobno mamy też dostawać listy od naszej wybranki serca. Ja osobiście nie pogardziłbym wielkim, hucznym przyjęciem na koniec z wszystkimi starymi przyjaciółmi, Jaskrem, Zoltanem, Shani, Rochem....tak po prostu aby po raz ostatni ich zobaczyć, ostatni raz z nimi pogadać napić się ,aby po prostu się pożegnać. Bo oni byli z nami przez lata i na to zasługują. Redzi, nie zawiedzcie mnie!

A jeśli tego nie zrobią to powołuje internety i piszę petycję o mini dodatek polegający na wielkiej imprezie z towarzyszami i tylko gadanie z nimi (plus jakiś mały wątek główny w tle). Tak dla zamknięcia wszystkich wątków i niedopowiedzeń.

https://www.youtube.com/watch?v=q8ir8rVl2Z4

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Powiem szczerze, że grając w Wiedźmina 3 i widząc Pana Lusterko to wydawał mi się taki zwyczajny - Ot jakiś npc który ma urozmaicić wizytę w karczmie jakąś rozmową. Ale tego co było z nim związane w Sercu z Kamienia to w życiu się nie spodziewałem.. Bo wydawał mi się taki cholernie zwyczajny - Zwykły facety z karczmy. Wcale nie głupie też się obawiam bo oczekiwania na KiW są większe niż na poprzedni :D.

Jak na finałową walkę to musi być coś dobrego i na pewno przebije O'dima i Vilgefortza. Jednak tutaj mam pewną obawę bo gram na poziomie "Krew, Pot i Łzy" i czuję, że będzie ostry wpierdol dla Geralta :D. Czuję już tą Krew, Pot i Łzy! :D

Od wybranki serca? To jestem ciekawy co napisze mi Yennefer. W sumie mamy winnicę może twórcy to zapodali? Ja na przyjęciu oprócz wymienionych postaci widziałbym też innych Wiedźminów zwłaszcza Eskela i Lamberta bo podczas ich popijawy nieraz się solidnie uśmiałem :D.

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Co do starcia. SK miało wysoki poziom starć z bossami. W KiW jest podobno jeszcze większy, do starć trzeba się przygotowywać, bez specjalnego rozeznania może być trudno. A finałowy boss ma być najtrudniejszy w historii serii więc na "Drodze do zagład" łatwo z nim nie będzie.

Ja też dochowałem wierności Yennefer. Listy mają mieć chyba związek z tymi mutacjami  które dostaną własny fabularny wątek.
Gaunter był genialny. Niby zwyczajny a jednak...momentami zabawny i ironiczny, ale też okrutny, bezwzględny, przerażający i bardzo potężny. Torturowanie Witolda czy wsadzanie łyzki do oka...genialny złoczyńca. Mistrzowski poziom. No i jeden gośc przetłumaczył jego ostatnie słowa, zapowiedział, że powróci. Twórcy zostawiaja sobie mase furtek.

Wszyscy złoczync po za Eredinem byli świetni. Leto, Alvin. Generalnie w Toussaint chciałbtm spotkać jeszcze Zygfryda i poznać jego historie. Zresztą kto bardziej nadałby się do walki z wampirami w obronie niewinnych niż on? Na trailerze widać tez podobno sztandar la Valletów, kto wie może tu zaszył się Arjan. Ta dwójka, Geralt, ON, jacyś rycerze i byłaby niezła ekipa do kolejnej bitwy.
Ciekawe czy pojawią się nowi wiedźmini.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
No to już czuję, że spędzę sporo czasu na samych walkach..  Przecież ja 5 razy powtarzałem walkę z samym Olgierdem. A mówiłem po skończeniu podstawki ahh ten poziom "Krew, Pot i Łzy" to małe wyzwanie... Doigrałem się.

Chyba większość wybrała Yennefer. Ja jakoś lubię ten jej charakterek bo ten Triss za bardzo mi nie odpowiadał. Scena na jednorożcu była świetna, tak jak i nagłe wpadnięcie Yen do Białego Sadu po rozróbie w knajpie. Najbardziej pasowało mi u niego to jego patetyczne podejście do świata - Ze spokojem, zawsze opanowany, tajemniczy i na pozór niewinny.. A jak przychodziło co do czego to był zdolny właśnie do opisanych przez Ciebie rzeczy. Tutaj Redzi popisali się idealnie robiąc z na pozór zwykłego gościa demona... Kto wie może powróci w kolejnym Wiedźminie.. Tylko właśnie kim byśmy grali w przypuszczalnym Wiedźminie 4.

Właśnie Zygfryd jak mogłem o nim nie pomyśleć... Jestem ciekawy co stało się z w zasadzie już byłym Mistrzem Zakonu który został rozwiązany przez tego jełopa Radowida na potrzeby sfinansowania wojny z Nilfgaardem... Co do Arjana tutaj mógłby być zgrzyt bo w Wiedźminie 2 możemy go zabić albo puścić wolno. Geralt i ON to kwintesencja tego co bym chciał zobaczyć w KiW i liczę, że ON będzie bardzo ale to bardzo istotny dla fabuły :D.

COLORBLIND

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekawe czy Iorweth się pojawi. W końcu dodatki są wplecione do podstawki, więc nie byłoby niczym złym by się pojawił, zwłaszcza, iż Roche jest obecny w W3. Trochę głupio byłoby by równie ważna postać z W2 co Roche nie pojawiła się w "trójce".

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Spokojnie, potwierdzone, że będzie ;) Na trailerze widzimy GO w akcji!

Ja nie wybaczę Redom jeśli nie objaśnią bardziej losów Zygfryda.

Generalnie podobało mi się jak potwierdzili teorie fanów o Alvinie i de Aldesbergu. Odpowiedź znajdą tylko najpilniejsi i najbardziej wnikliwi gracze a wszystko jest w ramach ciekawego i nie prostego listu. Super sprawa. Zygfryda wolałbym jednak w bardziej namacalnej postaci. Szkoda tylko, że Saskia zgodnie z kanonem nie żyje.

Ja Arjanowi dałem zyć i taką też opcje odznaczyłem w ankiecie.

Post połączony: 2016-05-23, 00:10
Tylko, że np u mnie @sebogothic Wolne Państwo powstało. I szybko dotarło do niego Cesarstwo. Dla tego też jasne jest, że Iorweth państwa zostawić nie mógł, nawet jak Saskia kanonicznie zginęła. Iorweth albo jest w niewoli albo jakoś walczy a najpewniej wącha kwiatki od spodu.

0 użytkowników
Do góry