Gothic 2 : Return of the Deity 64638 133

O temacie

Autor dezerter

Zaczęty 7.11.2012 roku

Wyświetleń 64638

Odpowiedzi 133

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Cytat: xendix
Dziś ukarze się zapewne informacja:
-Mod przełożony na dzień jutrzejszy
-Nie będzie wersji demo
-Dysk mi się spalił
Na wróżbitę to ty się nie nadajesz gościu...

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Pewnego dnia wpadłem na pomysł by najlepszy klan Gothic Multiplayer znalazł sie w modyfikacji do Gothic II Noc Kruka, od tego czasu minęło przeszło 2 lata. Dzisiejszego dnia chce wam zaprezentować demo które będzie jedynie ułamkiem tego co znajdzie sie w pełnej wersji moda. Żeby nie przedłużać tego: Demo daje około godziny rozgrywki jest w nim pare questów i trochę dialogów które są charakterystyczne dla Espadryjczyka.
Tak więc ściągać i napierdal z Wami!

DOWOLAND:

http://www.speedyshare.com/vYSJy/RETURN-OF-THE-DEITY-DEMO-1.0.rar

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zarzuć może na dropa albo dysk google w wolnym czasie bo po 30 dniach link wygasa.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
do dupy to demo spodziewałem sie czego lespzego moja ocena to 4+/10

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Gothic 2 : Return of the Deity
#104 2013-12-22, 23:09(Ostatnia zmiana: 2013-12-22, 23:35)
- Dialogi pisane na poziomie dziesięciolatka (możliwe nawet, że dziesięciolatek napisałby lepsze)
- Masa literówek
- Błędy ortograficzne
- Dialogi, które niby mają być w niektórych momentach zabawne (tak jak cały mod czasem), były tak zabawne jak zeszłoroczny śnieg
- Czy wiesz, że gdy stawia się znak zapytania, kropkę lub wykrzyknik nie robi się odstępu?
- Beznadziejny startscreen
- Model miecza tego pirata na polu gorszy być nie mógł?
- Po cholerę to dziwne coś na polu?
- Prawie każda kwestia w dialogu powoduje ścinę moda

Zmieńcie osobę piszącą dialogi lub dajcie mu słownik albo nadzór polonisty :ok:
Wywalcie niby śmieszne rzeczy :ok:
Jeśli reszta mieczy w tym modzie ma wyglądać jak miecz tego pirata, to lepiej sobie odpuśćcie :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Gothic 2 : Return of the Deity
#105 2013-12-22, 23:20(Ostatnia zmiana: 2013-12-23, 00:07)
Krótko mówiąc mogę powiedzieć, że ten mod to jedno wielkie nieporozumienie. Nie spodziewałem się jakieś rewolucji bo widziałem posty pisane przez "autora" modyfikacji i wiedziałem, że nic z tego dobrego nie wyniknie.

1. Startscreen - Te napisy są beznadziejne tak samo i on po prostu porażka (-)
2. Muzyka w menu - Moim zdaniem jest okej (+)
3. Dialogi - Porażka z tego powodu, że są podwójne spacje, niedopisane zdania, brak zakończenia zdania, ortografia etc. są pokaleczone do potęgi entej, czy nawet to, że zdanie jest napisane z małej litery. Jak można nie wiedzieć jak się pisze takich prostych słów jak "życie" a "rzycie" to wiadomo o co chodzi. (-)
4. Logo 2x - Oba loga są beznadziejne. To pierwsze zawiera muzykę z Piratów z Karaibów co moim zdaniem jest czymś dziwnym no i te napisy nie pasują. Drugie logo to słabo wykonane napisy w dodatku przejście z pierwszego do drugiego wygląda fatalnie. (-)
5.Gra - Ogólnie nie wiem czy tylko mi, ale ta gra strasznie mi zacina i podczas dialogów i również podczas rozgrywki. Nie jest są to jakieś ostre ściny, lecz jednak są. Rozmiar gry 100MB? WTF nie wiem jak ty to pakowałeś powinno być conajmniej z 35MB max może.  (-)
6. Zawartość paczki - To jest jedna z mniej ubolewających rzeczy moim zdaniem i pewnie mało osób zwraca na to uwagę. W paczce pojawiły się powtórzenia a to "CZYTAJ TO" jest bezsensu, mam na myśli oczywiście trzykrotne użycie wulgaryzmu i to jest jakieś chore. Druga sprawa to po co tam gothic.ini? No i nie ma opisu moda. (-)

To tyle jak coś wyłapie (bo jestem na samym początku DEMA) to dopisze.

Rada dla Ciebie: Albo porzuć tego moda i nie trać czasu albo szukaj korektora bo inaczej mod okryje się hańbą.

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przegrałem może 15 minut i podziękuje dalszej rozgrywki. Dialogi są straszne a o misjach nie muszę mówić. W grze jest również brak logiki mam na myśli ten atak orków. W mieście jest JEDEN jedyny budynek , który się pali  a reszta stoi normalnie. Miasto jest puste a pod bramami nikt nie stoi jedynie jest parę ludzi tam gdzie więzienie. Skoro nie ma na przykład Akila i jego ludzi to czemu akurat przy życiu pozostał Lobart mimo tego, że jego farma stacjonuje zaraz za bramą Khorinis?. Ten mod to chyba jakieś prowo i tyle z mojej strony.

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
nie znasz logiki tego moda i jej nie poznasz chłopcze jakbyś nie wiedział to jest demo a port jest zamknięty jeśli chodzi o jego odkrywanie jakbyś nie grał na kodach to byś zauważył że blokuje port nie widzialna bariera przed takimi jak ty  

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Chciałem sprawdzić z czystej ciekawości co jest w mieście to użyłem F6 i tyle. A mi chodzi o całość miasta czyli z całego ataku płonie tylko jeden dom a po innych nie widać żeby coś się stało. Mod i tak jest do dupy więc nie mamy o czym gadać :ok:

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
to po kij tu piszesz  mapa jest nie dokończona bo to demo dlatego tez zablokowana  

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: dezerter
to po kij tu piszesz
Wyraża swoją opinię... równie dobrze ktoś może ciebie zapytać po grzyba zrobiłeś ten temat? Głupie, co?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
równie dobrze ktoś może ciebie zapytać po grzyba zrobiłeś ten temat?
Lub po co wydał tak chujowe demo albo i po co się bierze za tworzenie moda do Gothica? :I

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ostatnio aktywny: 2013-08-03, 17:33

Przerwałem swoją prawie pięciomiesięczną nieaktywność, bo nie mogę na to patrzeć. Pobrałem moda, włączyłem i...? No właśnie nic. Na środku pola stoi jakaś antena, przy niej jakiś pirat z niepoprawnie dobranym ubraniem - połowa głowy wystaje poza kapelusz kapitana, pirat na plecach ma jakieś fantasy-chujowe ostrze rodem z Tibii, z źle nałożoną teksturą. Gdzieś tam na ławce siedzi jeszcze Xardas, który niestety nie reprezentuje sobą niczego szczególnego. Dialogi... Cóż, ładniejsze zdania składam podczas rozmów na komunikatorach. Ale tu nawet nie można mówić o zdaniach, chyba wszystkie podstawowe reguły poprawnego pisania zostały złamane. Co drugie słowo to słynne 'kurwa': a: idź kurwa i sprawdź kurwa co tam się kurwa dzieje; b: dobra kurwa, już idę kurwa; Odniosłem wrażenie, że dialogi pisał ktoś na poziomie podstawówki lub osoba co najmniej lekko upośledzona. Wejście do miasta jest z jednej strony zablokowane, jednak z drugiej można wejść by podziwiać kilka npc siedzących w koszarach i mówiących, że to demo (nie domyśliłbym się, gdyby mi o tym nie powiedzieli!).
W porcie można zobaczyć kilka trupów orków i paladynów, płonący budynek i trzy puste statki w oddali. Ogień - jest w formie przedmiotu, można go zwyczajnie zbierać i w dodatku zjadać! Ogólnie mod wygląda jakby został zrobiony w jeden dzień, waży sporo bo ponad 90 mb, a wygląda tragicznie. Nie polecam nikomu, a wręcz odradzam. To jest tak do dupy, że aż w oczy razi.

Opis modyfikacji w skrócie: :facepalm:

Nie zmierzam do kłótni, po prostu wyraziłem swoją opinię. Osobiście nic nie mam do autora, jego moddingu i tego klanu czy co to tam jest, a wręcz szanuję każdą osobę która choćby próbuje moddingu, ale jeśli modyfikacja tak się zapowiada, to polecam sobie odpuścić, bo po co się kompromitować, skoro mod stanie się jedynie pośmiewiskiem, a przy tym i autor? Już nawet "Artefakt Mnichów" reprezentował sobą dużo wyższy poziom.

Życzę wszystkim czytającym Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego, autorowi również żeby przemyślał kilka kwestii i ewentualnie postarał się wprowadzić bardzo wiele poprawek.  :)

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W demo grało mi się nawet fajnie , tylko strasznie krotkie . I jeśli mam rozumieć to po misji w której pomagamy Tobsterowi odzyskać pewna rzecz (nie będę spoilerowal) kończy się demo? No bo misja z Zarza raczej nie wypali bo go nie ma (no chyba ze go przegapiłem , ale dosyć dokładnie przeszukałem teren na przełęczy), do miasta tez da się wejść od strony targu i są tam 2 misje no i trochę npc oraz w porcie dużo zwłok orków i paladynów .

Moja ocena to 5/10 .

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Czy prace nad pełną wersją nadal trwają?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Oby nie  :lol2:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Oby nie  :lol2:
Ciiiii, może nie będzie tak źle.  :F

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Korek, demo nie było wystarczającym dowodem? Mnie już od patrzenia na to jak dialogi były napisane robiło się słabo...

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Korek, demo nie było wystarczającym dowodem? Mnie już od patrzenia na to jak dialogi były napisane robiło się słabo...
Ogółem demo było straszne i wyglądało jak zrobione maksymalnie w 2 dni, ale jest jeden plus: jest co poprawiać i później widać efekty pracy. Np. CZ było zajebiste od razu i szczerze mówiąc ciężko mi było dostrzec różnice między betą a pełną wersją. Dlatego tu autor ma jeszcze szerokie pole do popisu, jeśli jednak prace nad pełną wersją mają wyglądać tak jak nad demo, to chyba lepiej będzie jeśli sobie odpuści. Surowa opinia niektórych motywuje, innych demotywuje, ale opinia tak naprawdę zależy tylko i wyłącznie od autora moda.

0 użytkowników
Do góry