[starsze wersje] Błędy i bugi 191975 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 191975

Odpowiedzi 510

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
  • Użytkownicy

Henioo

Błędy i bugi
#460 2016-02-29, 15:11(Ostatnia zmiana: 2016-02-29, 15:21)
Zdaje się jest bug z misją z pierścieniami Magnatów. Miałem już je zanim w ogóle rozmawiałem z Draxem o przyłączeniu się do bandytów. Najpierw zrobiłem wszystkie inne misje, gdy już byłem gotowy dołączyć, poszedłem do niego, potem do Skazy i zrobiłem zadanie z Nekiem. Ale Skaza kazał mi też porozmawiać z Bartholo o kradzieży. Bartholo nie ma żadnych dialogów. Myślę, że to przez to, że właśnie zdobyłem pierścienie przed rozmową ze Skazą. Teraz ani Skaza, ani Bartholo, ani Drax nie mają żadnych dialogów i wygląda na to, że nie będę mógł dołączyć do bandytów.

To jest jednak w porządku. Z jakiegoś powodu nie można porozmawiać z Bartholo bezpośrednio, tylko trzeba iść do Gravo, żeby on zorganizował rozmowę z Bartholo.  :facepalm:

Ale mam teraz kilka innych bugów do rozdziału trzeciego.

- W zadaniu z opętanym Josepem z obozu myśliwych jeśli dwa razy cię przyłapie gdy się go śledzi, a potem zadanie się ukończy w jaskini po pokonaniu go, Josep wróci do obozu. Ale jeśli porozmawiasz z nim po zakończeniu zadania w obozie, on każe ci przestać go śledzić i mówi, że wraca do obozu. W dzienniku zadanie przenosi się z zakończonych to niezaliczonych,
- Nie wiem w ogóle o co chodzi z tym gołym gościem z obozu bractwa w karczmie na jeziorze. Gor Na Lin się nazywa? Trzy rozdziały nic nie mówił, potem zagadałem do niego przez przypadek, a tam jedyna opcja dialogowa "mam bandaże" i nagle Bezi każe mu iść ze sobą. W dzienniku jest jakieś zadanie o szpiegach w niezaliczonych i jedyny wpis to "Zdecydowałem się przestać pomagać szpiegom".  ¯\_(ツ)_/¯
- Zadanie z Rączką dla strażnika jest w ogóle popsute. Po pierwsze, przy chacie Rączki Dexter mówi, że Rączka zaginął, a Rączka stoi obok niego.   :hmmm: Postanowiłem to zignorować w ramach zawieszenia niewiary. Poszedłem zbadać sprawę w Nowym Obozie i poszukać Klina. Klin nic nie mówi, ale za to jego kolega, bezimienny Szkodnik, mówi mi, że Klin wyszedł z Obozu. Ale to nie prawda, bo Klin przecież właśnie stoi obok.  :hmmm: Zagadałem do niego, ale Gothic mi zabronił za pomocą Access Violation. Więc po prostu poszedłem za nim aż doszedł na spotkanie z Rączką, bo inaczej zagać z nim = hard crash. No ale w końcu z nim zagadałem i zakończyłem zadanie. Z drugiej strony, dziwne zagranie z tym filmikiem. Na pewno dało się to jakoś zrobić skryptami. Ale po wszystkim Dexter nadal stoi przed chatą Rączki.
- W zadaniu z przywołaniem sługi Śniącego Kalom nie mówi nic o nasionach ogniociernia. Trochę zajęło mi zorientowanie się, że można ogniocierń utrzeć w tym czymś, co nowicjusze "robią masło". A starte nasiona można znaleźć też przy Cytadeli, ale gra mi tego nie mówi.
- Nie można ukończyć zadania z dostawą alkoholu dla bandytów. Po dostarczeniu wszystkich trzech nikt nie ma dialogów.

Co zrobić aby zostać Szkodnikiem,Najemnikiem?
Nie wiem, czy ten mod dodaje inne ścieżki dołączenia do obozów, ale z Nowym Obozem jest chyba identycznie jak w normalnej grze, przynajmniej ja tak miałem. Dajesz Laresowi pierścień Mordraga, potem 400 bryłek od nowicjusza w karczmy, potem dajesz mu listę Iana. Ale żeby dostać listę trzeba być kopaczem. Nie wiem czy można zostać kopaczem po zostaniu Kretem, więc powinna być druga opcja dołączenia do NO jeśli jest się kretem. Ale po zostaniu kopaczem nadal można być Szkodnikiem.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
- W zadaniu z opętanym Josepem z obozu myśliwych jeśli dwa razy cię przyłapie gdy się go śledzi, a potem zadanie się ukończy w jaskini po pokonaniu go, Josep wróci do obozu. Ale jeśli porozmawiasz z nim po zakończeniu zadania w obozie, on każe ci przestać go śledzić i mówi, że wraca do obozu. W dzienniku zadanie przenosi się z zakończonych to niezaliczonych,
Chyba jest nie do konca tak - mnie nie przyłapał ani razu i jak wychodził z jaskini po obiciu też nic nie mówił... do czasu gdy założyłem amulet - wtedy zaczał rzucać teksty o śledzeniu... wygląda to tak jakby słowa o śledzeniu były zależne od 2 rzeczy:
amulet w użyciu + quest nie został zakończony
acz głowy nie dam bo nie znam sie na modowaniu gothica i nie wiem jak sprawdzić zmienne :/
- Nie wiem w ogóle o co chodzi z tym gołym gościem z obozu bractwa w karczmie na jeziorze. Gor Na Lin się nazywa? Trzy rozdziały nic nie mówił, potem zagadałem do niego przez przypadek, a tam jedyna opcja dialogowa "mam bandaże" i nagle Bezi każe mu iść ze sobą. W dzienniku jest jakieś zadanie o szpiegach w niezaliczonych i jedyny wpis to "Zdecydowałem się przestać pomagać szpiegom".  ¯\_(ツ)_/¯
Nie dałeś mu jakiegoś bandaża, był to "duży bandaż" jaki znajdujesz w ilości sztuk 1 tam gdzie koło zębate w Starej Kopalni :) A co do dialogu - miałem tak samo ale w rozdziale 1 (ubiłem pełzacze przy pierwszej wizycie). Widać w dialogu brakuje uwarunkowania :)
Nie wiem, czy ten mod dodaje inne ścieżki dołączenia do obozów, ale z Nowym Obozem jest chyba identycznie jak w normalnej grze, przynajmniej ja tak miałem. Dajesz Laresowi pierścień Mordraga, potem 400 bryłek od nowicjusza w karczmy, potem dajesz mu listę Iana. Ale żeby dostać listę trzeba być kopaczem. Nie wiem czy można zostać kopaczem po zostaniu Kretem, więc powinna być druga opcja dołączenia do NO jeśli jest się kretem. Ale po zostaniu kopaczem nadal można być Szkodnikiem.
Kopacz => zdrada SO (dostarczenie listy z kopalni) + powyższe => Szkodnik
Kret => bonusowe zadanie  => Szkodnik
Kopacz => dostarczenie listy z kopalni + inne zadania => Cień
Kret => Zdrada NO w bonusowym zadaniu  => Cień

RanMar

RanMar

Użytkownicy
Ruler of Drangleic
posty31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Ruler of Drangleic
Mam 2 pytania nurtujące mnie od 4 rozdziału (teraz mam 5 i jakby co gram na wersji 1.4.5) (postowałem już w dziale "Problemy z zadaniami", ale ja osobiście podejrzewam, że napotkałem bugi)

1.Robotnik do kopalni, mam niby znaleźć jakiegoś doświadczonego kopacza do pracy w Opuszczonej Kopalni, no i wszystko póki co wskazuje na Grimesa tyle, że ja już wcześniej z nim gadałem i teraz mam tylko opcję "Co zamierzasz dalej robić", czy mi się w ten sposób zbugowało czy to nie o niego chodzi ?
2.Przywoływanie duchów u Xardasa, tutaj też podejrzewam buga, bo gdy pryzywam Felgora to on sam do mnie zagaduje, ale nie ma żadnego dialogu i nie wiem czy muszę być nekromantą, żeby odbywać dialogi z duchami czy coś innego zrobić ?

One day fire will fade and dark will become a curse.
Men will be free from death; left to wander eternally.
Dark will again be ours and in our true shape
We can bury the false legends of yore.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
BUGI jakie znalazłem

- Zadanie gdzie musiałem zabić Ryżowego księcia, lewusa i jego siepiaczy które pomyślnie wykonuje. Potem zabijam topielca nad tamą a ten mówi że już wysłał ludzi ryżowego księcia (y) Podobnie potem poszedłem do tawerny (zadanie z 3 szkodnikami # zaprowadzić # chata # topielce. Też jest nawiązanie z ryżowym księciem a tak na prawdę on już nie żyje.

- Robiąc miodowego nowicjusza wychodzi mi ziołowi nowicjusz to do palenia..

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli co w końcu z tym Gor na Linem? Jest z nim jakiś quest czy zbugowane?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Czyli co w końcu z tym Gor na Linem? Jest z nim jakiś quest czy zbugowane?

Zadanie jest tylko zbugowane.
Patch 1.4.5.1 naprawia to zadanie z Gor na Linem.

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam     miał  ktoś  problem  z świątynią śniącego ? tzw nie chciała  się  wczytać  lokacja przy  końcówce  ładowania  wywala  błąd  .  Gram na najnowszym patchu .     Jakieś  sugestie  ?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Witam     miał  ktoś  problem  z świątynią śniącego ? tzw nie chciała  się  wczytać  lokacja przy  końcówce  ładowania  wywala  błąd  .  Gram na najnowszym patchu .     Jakieś  sugestie  ?

Może masz za dużo przedmiotów w ekwipunku?

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Nierzadko trafił mi się bug, w którym nie mogłem np. kupić nowej zbroi lub zapłacić za informację mimo posiadanej w ekwipunku odpowiedniej ilości rudy.

Drugi błąd jaki mi się trafił, to niedziałanie napojów szybkości podczas trzymania pochodni.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
By rozwiązać bug z rudą wyrzucasz ją i podnosisz z ziemi - powinno już wtedy działać :)

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pewien bug z Felgorem. Czy ktoś go przywołał przed 4. rozdziałem?

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Może masz za dużo przedmiotów w ekwipunku?

Tak to było to ;)

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
  • Użytkownicy
Jest logiczny błąd w zadaniu od bandytów z Nekiem. Nek wcale nie został zabity, jest w Nowym Obozie, czego sami się dowiadujemy. Ale w zadaniu musimy udowodnić, że Zły zabił Neka. Świadkowie twierdzą nawet, że Zły był w jaskini, gdy Neka zabijano. Nie zorientował się, że to nie był naprawdę Nek? Przydałoby się trochę podrasować dialogi, że Nek np. ukradł Złemu medalion i za to Zły zatrudnił jakichś zbirów, żeby go zabili, a potem najął Bezimiennego do znalezienia ciała, żeby obóz wiedział, że on nie żyje, bez jego udziału.

W pierwszej rozmowie z Xardasem można go zapytać o przekucie Uriziela na jednoręczny, w IV rozdziale. Uriziel znajduje się w Świątyni Śniącego w szóstym.

Poczekam na razie na odbicie Wolnej Kopalnii, bo Gorn nie może się ruszyć, ale zdaje się jest błąd z zadaniem "Spotkanie". Powiedziałem wszystkim, w dzienniku stoi, żeby zameldować do Diego, a Diego nie ma nic takiego w dialogach.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W zadaniu w jakim mamy poinformować thorusa o Złym faktycznie jest taka niezgodność ale cóż... Co zaś do Spotkania - możliwe jest dopiero po odbiciu wolnej kopalni i załatwieniu Gornowi zastępstwa przy pilnowaniu wejścia.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Nie wiem czy to się jeszcze przyda, ale oto kilka bugów, które znalazłem podczas grania w ER 1.4.5.1:
- Błąd w literówce gdy chcemy założyć jakąś runę ale nie mamy odpowiedniego kręgu, pisze ''Brakuje ci (dany krąg) kręgupoziom, by użyć tego przedmiotu'', a powinno pisać "Brakuje ci (dany krąg) poziomu kręgu"
- Gdy wypijemy miksturę tymczasową np. siły to gdy założymy jakąś lepszą broń której wcześniej nie mogliśmy i będziemy ją trzymać tak długo aż mikstura przestanie działać to bohater założy słabszą broń ale będzie trzymał tą lepszą broń której nie mogliśmy unieść dopóki jej nie schowamy, po schowaniu tej broni będzie pisało że brakuje ileś tam punktów siły, a tą słabszą broń którą mogliśmy unieść bez mikstury nasz bohater wyrzuci :trollface:
- Stanley ma za mało siły żeby unieść swój miecz (dokładnie o 13 pkt siły)
- Mil nie ma żadnej broni (przydało by się mu dać chociaż jakiś miecz)
- Bug z zadaniem w Obozie Bandytów związany z opuszczoną kopalnią
- Możliwość crashu save-ów podczas grania przez wyskoczenie Acces Violation (ja się z tym jeszcze nie spotkałem, ale wielu osobom save się crashują) :pokerface:
- Najemnicy pilnujący Magów Wody mają napis ende gdy z nimi rozmawiamy.

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czy to prawda, ze sciezka bandyty jest zbugowana, i nie da sie czegos zrobic w 4 rodziale? Ogarniałem nieco cały ten dział, ale natknąłem sie własciwie tylko na ostrą gównoburze i płaczącego twórce, wiec srednio zrozumiałem co i jak.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jest, ale możesz to ominąć jeśli nie udasz się wcześniej do Opuszczonej Kopalni niż po otrzymaniu misji od Quentina związanej z kopalnią.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ok, dzieki bardzo, akurat sobie chciałem ogarnąć tą gildię najbardziej ;)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po pierwszym multidialogu (bezi, Diego, orry) postacie przestają gestykulować - wszyscy stoją nieruchomo i ruszają tylko ustami.

Diego_Gonzales

Diego_Gonzales

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o pomoc. Wykonałem zadania od Quentina związane z Draxem, po śmierci Ratforda. Sprowadziłem ludzi z obozu łowców orków i wszystko stanęło w miejscu, z nikim nie mam opcji dialogowych.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry