[starsze wersje] Błędy i bugi 218686 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 218686

Odpowiedzi 510

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
* Nie wiem czy to błąd ale Skip leżał u mnie martwy w 2 rozdziale a na jego miejsce wlazł kwatermistrz.
*Mimo bycia w 3 rozdziale i posiadania 20k bryłek rudy Stone nie chce mi sprzedać nawet średniej zbroi strażnika bo ciągle mówi że mnie nie stać.(W podstawce przecież sprzedawał ją normalnie..)
*Huan kowal z NO w późniejszych etapach gry ma przy sobie od 80k do 100k stali.
*Tukash, Karczmarz mają od groma lutni na sprzedaż.
*Bug z podstawki - Jeden ze strażników strzegący chaty Laresa w nieskończoność nas zaczepia gdy jesteśmy w jego widoczności.
*Po pobiciu Jacko ten ciągle nas zaczepia z tekstem " Czego tu do cholery szukasz?"

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Will po zabiciu Thompsona ma nadal kwestie bodajże "Chyba przywalę ci w mordę" i "Powiedz mi coś więcej". Po wybraniu tych opcji jego zadanie również automatycznie przeskakuje do aktualnych i nie można go wykonać.
2. Mimo odnalezienia kryjówki na złoto, nie mogę o tym poinformować Willa.
3. Mimo dołączenia do Bandytów, nadal mogę zapłacić 1000 bryłek rudy Thorusowi by mnie wpuścił do zamku.
4. Bloodwyn nawet po tym jak się przyłączyłem do Bandytów codziennie chce ode mnie wyłudzić 10 bryłek rudy za ochronę.
5. Po dołączeniu do Bandytów nadal mogę zapłacić Szakalowi za ochronę.

Diego123

Diego123

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wykonałem test Draxa. Zaprowadził mnie do obozu. Kazał pogadać z Doylem, a on wcale nie chce ze mną gadać, to samo Quentin. Przed tym jak Drax mnie zaprowadził do obozu, byłem w obozie i gadałem ze wszystkimi, ale z Doylem nie dało się gadać. Z tego co widziałem na gameplayu, Doyle powinien mnie sam zagadać przy wejściu do obozu.

gothic1210
  • Gość
Próbowałeś na szybko spróbować to samo na nowej grze. Wykonanie questa z testem draxa przy użyciu kodów to kilka chwil, a upewniłbyś się czy to jednorazowy bug gry. 

Diego123

Diego123

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Diego123

Błędy i bugi
#184 2015-01-30, 22:36(Ostatnia zmiana: 2015-01-30, 22:46)
Szybko tego się chyba nie da bo ten robotnik nie ma klucza do skrzyni. Chyba, że masz jakiś pomysł.

Post połączony: 2015-01-30, 22:46
Na początku gry, Doyle do mnie zagadał, to dobrze

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będąc Guru nie da się zrobić z Uriziela runy.

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli przyłączamy się do NO, a wcześniej nie wykonamy misji w so i nie poprosimy Diego o widzenie się z Gomezem w celu zaoferowania mu swoich usług, to nigdy nie dostaniemy się do budynku magnatów więc nie mamy możliwości wykonania kilku questów.
Proponował bym żeby w trakcie wykonywania misji np z pazurami była możliwość np przekupienia strażników przy wejściu żeby nas wpuścili.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

WotanGolS

Błędy i bugi
#187 2015-02-03, 18:12(Ostatnia zmiana: 2015-02-04, 18:00)
1.Będąc kopaczem wciąż można pytać Guy'a o zalety obozów.
2.Literówka w "Magazyn w Starej Kopalni" kopacz --->kopaczy.
3.Po zrobieniu zadania "Ochroniarz Handlarza" wciąż można kupić ekwipunek kopacza. Mimo, że ten wręczył nam już spodnie za pomoc.
4.Nie wiem czy było raportowane ale kowal Huno i Stone wciąż mają swoje dialogi dotyczące kowalstwa i rzeczy z nim związane.( z tym 1 nie da się handlować.)
5.Może tylko u mnie ale gdy byłem kopaczem Rączka nie miał żadnych dialogów.(tych dotyczącej nauki)
6.W końcówce zadania z ekwipunkiem kopaczy Bezi wypowiada kwestię Garpa.(prawdopodobnie)
7.Nowy Skazaniec ciągle stoi w miejscu na placu wymian.
8.Błąd w wpisie o kupcu Alberto - znajduję go --- znajdę go.
9.Kurierzy Ognia mają w swoich dialogach wzmianki o "nowicjuszach ognia" +Od Torreza wciąż można otrzymać glejt( który należy uzupełnić:lol2:.
10. w 6 rozdziale chcąc uwolnić Jareda z lochów nie mogłem zakończyć z nim dialogu bo na końcu okienko kwestii zawsze znikało tym samym blokując Bezia a jedynym wyjściem było ctrl,alt,delete albo MARVIN.
11.Najemnikowi któremu nas zaczepia przy wejściu do wolnej kopalni można powiedzieć że przyprowadził nas Okyl(nie Kosa)
12.Wpis o Okylu jako niezależny nauczyciel? nie powinno być czasem " W Wolnej Kopalni"?

Mniejsze bugi/niedociągnięcia+ małe sugestie :( głównie z podstawki.)

1. Należąc do SO albo NO ciągle można się pytać Angara co zrobić by zostać świątynnym strażnikiem.
2.Cały czas jest dostępna opcja dialogowa "prowokacji" u Hereka nawet po jego pobiciu i użyciu jej.
3. Gor Hanisa zawsze można pytać o to czy walczy na arenie i czy nie mógłby zaprowadzić nas do sekty.
4.Sądzę, że zadanie "Gdzie jest Nek do cholery?" powinno być dostępne do zrobienia dla kopacza.
5.W nieskończoność można się pytać Kaloma o jego eksperymenty.
6.Kolejne niedopatrzenie twórców gry - Gor na Drakowi w nieskończoność można zadawać pytanie o wydzielinie pełzaczy.
7.Glena nieskończenie można wypytywać o kopalni.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie mogę nauczyć się kręgu ognia u Jima.W poprzedniej wersji 1.2 można było nauczyć się 3 kręgów magii będąc cieniem.
Ta magia jest potrzebna do misji ziemny troll w starej kopalni

gothic1210
  • Gość
Jim już nie uczy kręgów. Trolle można pokonać przy użyciu zwojów lub nawet bronią zwykłą. 

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Corristo po zamordowaniu magów?

gothic1210
  • Gość
Zły temat. Stoi na drodze do placu wymian. 

Kacper z KGB

Kacper z KGB

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko ja tak mam gdy np Gorn lub Milten karze przekazać o ich spotkaniu Diego to on opcji dialogowej nie ma.... ?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też nie miałem, ale quest jest jak najbardziej do skończenia.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czemu kurierzy ognia nie noszą zbroi nowicjusza ognia a noszą strój cienia?

Kacper z KGB

Kacper z KGB

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też nie miałem, ale quest jest jak najbardziej do skończenia.
A można wiedzieć jak?  :hmmm:
Edit Jeszcze misja Dalsze losy bandytów jak mnie Qentine odesłał do Draxa do też nie mam żadnej opcji dialogowej..

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz zrobić porządek w Wolnej Kopalni, a potem załatwić zastępstwo dla Gorna.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1.Literówka u Swiney'a w tekście opcji dialogowej dotyczącej broni dla zbieraczy. Rufsowi --> Rufusowi.
2.Podczas końcowej gadki z Rufusem o buncie ten powtarza dwa razy identyczne kwestie.( coś o najemnikach)
3.Mimo wyskoczenia komunikatu o wpisie do dzienniku po pogadance z Greaverem(ten od kości i obstaw) nie ma nigdzie nic o nim w dzienniku.
4.Gdy się zabije Lewusa i wykona zadanie( Nie pobije) wciąż można rozdawać zbieraczom wodę.
5.Cyrus,Jacko,Jeden z oprychów strzegący Laresa ciągle nas zaczepiają waląc swoimi tekstami gdy tylko znajdziemy się w ich polu widzenia.
6.NPC Karl(ten z lochów) jest nieźle pobugowany radzę go obczaić.
7.Literówka w zadaniu od Okyla   Fnta---> Flinta
8.Dziwny bug u szantażysty na drodze do wolnej kopalni mianowicie zapłata mu 10 bryłek nie kończy z nim dialogu a zamiast "KONIEC"  nie ma innego wyboru jak wybrać drugą opcję dotyczącą prowokacji.
9. Myśliwi Gestath i Outlam nie mają swoich wpisów do dziennika. ( ten drugi jest tylko w kupcach a przecież jest też nauczycielem)
10. Myśliwym Tomowi i Gestathowi nie można sprzedać skór węża i trola.

gothic1210
  • Gość
Kolejne bugi:
Po naprawieniu Testu Cavalorna mówimy czy "Zdałem test" dostajecie 100expa lecz ten dialog nie znika i można nabijać sobie poziomy.
W zadaniu w którym musimy odnależć zabójce Rączki jego ciało jest przed jego chatą.
Pierwszy bug został już poprawiony w łatce 1.4.01

U Cor Kaloma można oddawać cały czas rudę, przy czym za każdym razem dostajemy expa.
W jakim dialogu?

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

U Cor Kaloma można oddawać cały czas rudę, przy czym za każdym razem dostajemy expa.

Sugeruję że jest to zadanie z podstawki aby jako nowicjusz dostarczyć ziele magnatom.

0 użytkowników
Do góry