Tytuł oraz obrazek rozdziału 2720 3

O temacie

Autor Wicon

Zaczęty 18.09.2012 roku

Wyświetleń 2720

Odpowiedzi 3

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Witam. Chciałbym pozmieniać obrazki oraz tytuły rozdziałów. Tzn. mam tu na myśli: Jak przechodzimy na początku do rozdziału 1, potem rozdziału 2 itd. to jak zmienić wyświetlane foto oraz jak zmienić wyświetlany tytuł. Nie wiem czy dobry dział więc jak coś sorki.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Tytuł oraz obrazek rozdziału
#1 2012-09-18, 15:05(Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 15:10)
Wyświetlane foto zmieniasz w Gomanie edytujesz a tytuł to gdzieś w skryptach jest bo sam zmieniałem ale nie powiem ci gdzie bo jak widze robisz moda do g2 a ja do g1 a tam mogą być  inne różne rzeczy  :wink:

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kranek

#2 2012-09-18, 15:27(Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 15:27)
Znajdź plik "...\Story\B_Story\B_Kapitelwechsel.d" <- Plik ów zawiera funkcję, którą w G2NK zmieniany jest rozdział. Wywołuje ona z kolei inną funkcję, wbudowaną jak mniemam, której nie można zmodyfikować, wygląda tam ona tak:

IntroduceChapter( var string Tytul1, var string Tytul2, var string NazwaPlikuFoto, var string NazwaPlikuDzwieku, var int Opoznienie );
Nie do końca wiem jak wyświetla dwie pierwsze zmienne, więc metodą prób i błędów podstaw dwa różne ciągi i zobacz jak to będzie wyglądało w praktyce. Wcale nie trzeba się bawić gomanem, jak wrzucisz nowe foto dla rozdziału w odpowiednie miejsce "...\Textures\Desktop\nomip" to gra powinna to przekonwertować. A co do opóźnienia, to chyba dotyczy tego ile foto jest wyświetlane w milisekundach. Z resztą po analizie podanego pliku powinieneś dać sobie radę.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy

Wicon

#3 2012-09-18, 15:36(Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 18:58)
Dobra dzięki.:)  Prosze jeszcze nie zamykać bo potem sprawdzę czy działa, teraz lecieć muszę:)

Edit: A jak ja mam swoje zdjęcie wyeksportować do rozszerzenia .tex bo jak chce to zrobić gomanem to mi błąd wyskakuje.

Edit2: Problem rozwiązany. Trzeba swoje zdjątko przeskalować do rozmiarów: 512 na 512
Raz jeszcze dzięki za pomoc:)

Temat do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry