Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2996299 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2996299

Odpowiedzi 7439

gothic1210
  • Gość
Gothic Edycja Rozszerzona 2.0 - co jest w planach

Kilka informacji na temat zmian, które planuję w ER 2.0:
  • niższy poziom trudności - planuję wrócić do czegoś pomiędzy G1 a G2, prawdopodobnie zniknie wzrost cen za atrybuty, nad poziomami broni się zastanowię jeszcze, ale raczej też out; będzie więcej xp za potwory, jednak zbroje pozostaną słabsze
  • zmiany w starych zadaniach - zadania będą bardziej spójne i przemyślane pod względem doboru postaci, dialogów i przyczyn; planuję pozbyć się wszystkiego, co nie ma głębszego sensu (np bunt zbieraczy) oraz całkowitą zmianę niektórych wątków (np wątek złoża złota w kolonii będzie się znacznie różnić od tego co widzieliśmy wcześniej)
  • pojawi się kilka dłuższych wątków czy raczej opowieści - siatki questów związanych tylko z jednym npc przedstawiające jakąś tam jego przygodę w kolonii
  • znikną wszystkie zadania z którymi mechanika gothica sobie często nie radzi (zadania z prowadzeniem gdzieś NPC nie pojawią się w nowej wersji, wypadają też wielkie bitwy i grupowe pojedynki)
  • żadnego zbędnego biegania - wszystkie misje kurierskie znikają
  • znikają książki o krainach Myrtany, podobnie jak w podstawce skupiam się w 100% na tym co się dzieje w kolonii, będzie mało nawiązań do tego co poza barierą
  • chciałbym, aby była możliwość wejścia do Wolnej Kopalni i zrobienia tam kilku zdań dla najemników i kretów
  • opuszczona kopalnia nie będzie związana z zadaniami i będzie zwykłą lokacją do eksploracji (znika konflikt między Gomezem a Quentinem)
  • znikają wszystkie nowe gildie (kret, kopacz, awans na maga wody w II rozdziale itd)
  • alchemia, myślistwo i gotowanie z Content moda
  • na oko wychodzi mi około 70 zadań, ale to wstępne szacunki
  • ograniczę texturespack, będzie ważył około 25mb i zawierał tylko podstawowe tekstury, bo 90% ludzi i tak pobiera kradzione z reloaded mod, więc szkoda zwiększać niepotrzebnie wagę moda

Wstępnie to by było na tyle.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty186
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Gothic1210 bardzo się cieszę, że zamierzasz kontynuować prace nad modem :) Pozwól że doprecyzuję - kiedy piszesz "żadnego zbędnego biegania - wszystkie misje kurierskie znikają" i "znikną wszystkie zadania z którymi mechanika gothica sobie często nie radzi (zadania z prowadzeniem gdzieś NPC nie pojawią się w nowej wersj" masz na myśli oczywiście tylko zadania jakie RE dodawała a nie to co mamy w podstawce prawda? :) Smutno by było bez możliwości zaprowadzenia Mordraga do NO albo zabrania Dustego na bagna ;)

Trzymam kciuki.

PS: Od dawna wątku nie śledziłem i mam zainstalowaną ER 1.45 i patch do niej 1.45.1, jaka jest obecnie najbardziej aktualna wersja i czy kto się linkiem podzieli ;) ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
znikają wszystkie nowe gildie (kret, kopacz, awans na maga wody w II rozdziale itd)

Lipa :(

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Taka wersja Gothic ER Redux.

kacperxxxd

kacperxxxd

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Jak dołączyć do nowego obozu nie zostając kretem bo odrzuciłem propozycje kosy.Oddałem 400 bryłek Laresowi i zrobiłem wątek z Mordragiem.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam fajnie że dalej robisz moda ale mam pytanie czy musisz usuwac tyle rzeczy mi się bardzo podobały i mogły by zostac. Awanse konflikt o opuszczona kopalnie kurcze szokoda
mam nadzieje że dodasz trochę nowych zadań itp.
I Mam nadzieję że następny mod będe edycja rozszerzona do G2NK przydała by się taka modyfikacja od ciebie

Arkhnen

Arkhnen

Użytkownicy
Gothic: Battle Royale
posty58
Propsy175
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Gothic: Battle Royale
To mnie kręci! Edycja Rozszerzona zawsze odznaczała się jakością wykonania dlatego nie mogę się doczekać by zobaczyć jak będzie wyglądać po zmianach.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
może przemyślisz jeszcze kwestie tych rzeczy co chcesz usunąć.
Uwielbiam tego moda najlepszy i najbardziej dopracowany mod do gothica 1 jak i do 2 noc kruka to jest przykład jak powinno robić się mody nie dodawać setki niepotrzebnych rzeczy jakiś zmyślnych pierdół tak jak w mroczne tajemnice czy returning i wielu innych pozdrawiam

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy da się znaleźć zastępstwo dla Shrata w misji kopalnia złota? Bo 10h temu miał bliskie spotkanie z błotnym wężem. Jak ogarnąć runę pirokinezy i snu dla Corristo przed przyzwaniem śniącego - wszak yberion jeszcze dycha.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Nie bierz Shrata, tylko Ghorima.
2. Wszystko jest w skrzyniach w domach Guru.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry
Niestety zadanie z rannym wojownikiem mi się zbuggowało. Prosiłbym o kod na lekarstwo dla niego.

Edit:
Pomoc już otrzymałem.

Bohater Psimek

Bohater Psimek

Użytkownicy
posty4
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
jak na moje outlander psujesz klimat edycji rozszerzonej. Uważam że te dodatki gildijne to świetna sprawa i to właśnie charakteryzuje głównie twoją modyfikację. Nowa grywalna gildia Bandyta np. Mógłbyś pozmieniać n iektóre questy, rozszerzyć wątek z nekromantą, zmienic niektóre questy oraz co najwazniejsze przewidziec jak gracz moze grać, bo większość modderatorów o tym zapomina i patrzy pod siebie.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Twój mod, że decydujesz co jest w nim słuszne, a co nie?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
modderatorów

Czy Ty kiedyś zrozumiesz, że moderator =/= modder?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@WinterKing Kereth Przepraszam, czy właśnie zasugerowałeś, że Psimgoth może coś ZROZUMIEĆ, ergo użyć mózgu?
Było warto :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Szczerze mówiąc, miałem nadzieje, że użyje tych ostatnich szarych komórek. :lol2:

Bohater Psimek

Bohater Psimek

Użytkownicy
posty4
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
czekałem tylko aż splash zwróci na to uwagę i powie mi jak ostanio  że nie rozróżniam moddera od moderatora :) Nice try Kereth.

Kereth.. nie ze mną te numery. Idź lepiej pobawić się w ciuciubabkę, ze swoimi owcami.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Well.. still an idiot.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
spokojnie po co te spory
ale racja ja też uważam że to wszystko powinno zostać co było a było świetne i po co to usuwać
a dodać można dużo różnych zadań itp

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś z forumowiczów miał problem z teleportami? Próbuje się teleportować do bractwa i wywala grę ciągle.

Robi to z każdą runą teleportacyjną..przez jakiś czas system działa a teraz crash za każdym razem.

0 użytkowników
Do góry