Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3070492 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3070492

Odpowiedzi 7439

Kura6

Kura6

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, coś miałem nie tak z kontem starym i nowe założyłem i mam pytanko.
Zacząłem ponownie grać w ER, a pytanie jest następujące:
Czy mogę wykonać zadania dla gildii bandytów a przystąpić do innej gildii?
W sensie czy mogę test Draxa ze spokojem wykonać a przystąpić do każdej innej gildii czy z testem Draxa jestem skazany na bandytów
Wesołego Po Świętach tak w ogóle :D

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Testy możesz wykonać. Jak je zrobisz to dopiero pojawi się dialog u Draxa, że chcesz oficjalnie zostać bandytą (dostaniesz 1000exp i wpis w dzienniku), choć dialogi podczas trwania testów będą NIBY sugerować, że nie ma odwrotu od zostaniem bandytą, no chyba, że grasz na starszej wersji, tam faktyczne po rozmowie z Draxem dostawaliśmy łatke bandyty i nie mogliśmy już się przyłączyć do innych obozów.

gothic1210
  • Gość
Testy możesz wykonać. Jak je zrobisz to dopiero pojawi się dialog u Draxa, że chcesz oficjalnie zostać bandytą (dostaniesz 1000exp i wpis w dzienniku), choć dialogi podczas trwania testów będą NIBY sugerować, że nie ma odwrotu od zostaniem bandytą, no chyba, że grasz na starszej wersji, tam faktyczne po rozmowie z Draxem dostawaliśmy łatke bandyty i nie mogliśmy już się przyłączyć do innych obozów.
Niestety współczesna młodzież nie jest nauczona brać konsekwencje za swoje czyny (nawet te wirtualne) i musiałem pójść w tej kwestii na pewne ustępstwa xD Stąd ta delikatna rozbieżność.

MaGoth

MaGoth

Użytkownicy
WoG.ru Admin
posty129
Propsy205
  • Użytkownicy
  • WoG.ru Admin
Da ktoś linka do najnowszej wersji ze wszystkimi patchami  i powie jak zainstalować?
Install::
gothic 1 -> langpack* -> systempack 1.7 -> er 1.8 -> patch er.
or
gothic 1 -> langpack -> playerkit 2.8 -> systempack 1.7 -> er 1.8 -> patch er.

* — incl. playerkit 1.08k

MfG MaGoth, :)

|: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|

|: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|

Дитетка ночи... погибель миров... светильник Теней... сокроет света покров... (Песнь MaGoth'a)

-=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

avakarian

avakarian

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bunt zbieraczy bug! Panowie idę do kotła podchodzę do Syneya i nie ma nic możliwości pogadania o broni! jakieś pomysły jak to zrobić??

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Już nie pamiętam zbytnio tego questa, ale czy nie miałeś zamiast gadać ze Swineyem po prostu znaleźć w którejś z chat skrzyni, w której będzie broń?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie jak w ogóle otrzymać questa Bunt Zbieraczy, jakie warunki muszą być spełnione?
A drugie pytanie to jeśli mam komunikat przy próbie kradziezy w dialogu jakiegoś przedmiotu do zadania odnośnie zbyt dużego ryzyka to znaczy, że mam za mało zręczności po prostu?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. 2 rozdział.
2. Tak.

You didn't grow.
You didn't improve.

Szymbek

Szymbek

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A w ogóle wie ktoś jak nazywa się kompetentna osoba, która pokieruje ludzi do opuszczonej kopalni? w misji "Robotnik do kopalni" Gothic-Edycja Rozszerzona

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Guy. Jest na placu świątynnym w Bractwie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Skim

Skim

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest złodziej co ukradł posążek Klina w zadaniu "Kto ukradł posążek Klina?"?

Skimek

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile pamiętam to ukradł go krzykacz albo sharky.
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/poradnik-do-modyfikacji tu masz poradnik z wszystkimi zadaniami :D
Miłej zabawy.

baranc

baranc

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z dołączeniem do któregoś z obozów. Przez to że wziąłem spodnie kreta w wolnej kopalni dołączyłem do kretów i uniemożliwiłem sobie wejście do starej kopalni przez co nie mogę dołączyć do starego obozu i mimo oddania pierścienia od Mordraga i pięniędzy za ziele laresowi nie chce mnie przyjąć do szkodników bo mam za mało reputacji. Co jeszcze mam zrobić???

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Musisz zrobić zadanie od Okyla, potem on cię odeśle do Laresa, rób zadania, które wtedy dostaniesz.

You didn't grow.
You didn't improve.

Skim

Skim

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zrobić zadanie od Okyla "przekręty"? Dostałem to zadanie w 1 rozdziale. Próbowałem z każdym gościem rozmawiać ale nikt niema opcji dialogowych. Teraz jestem w 3 rozdziale i dalej nic? Może bug? Proszę o pomoc  :D

Skimek

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Niech zgadnę. Poszedłeś do obozu myśliwych. Heh, co za niefortunne sformułowanie. Chodzi o obóz myśliwych-najemników. Nienazwany gość piłujący drewno da ci podpowiedź i exp, Outlam da już imię, ale nie da expa.

You didn't grow.
You didn't improve.

Skim

Skim

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dalej nic. Nikt nie ma opcji dialogowych z tym zadaniem. Bug i tyle.  :facepalm: :D

Skimek

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To nie wiem, nikt włącznie ze mną nigdy nie miał problemów z tym questem, może trzeba go było w 1 rozdziale zrobić. Olej i tyle. :P

You didn't grow.
You didn't improve.

baranc

baranc

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie co do pieczonego mięsa dla strażnika (pacho?). Robię zadanie dla magów ognia i muszę mu zanieść w zamian za informację A nigdzie nie mogę znaleźć takowego, zrobić też nie wiem jak bo na ognisku mogę tylko je usmażyć

emersz

emersz

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wlasnie ukonczylem modyfikacje, kazdemu kto chcialbym zagrac mowie stanowczo i naprawde z powaga ZEBY JEJ NIE PROBOWAL. Zenujace misje przynies podaj pozamiataj. Taka misja od Aidana, jakbym mogl to autorowi nakopalbym do dupy. Zleca nam odszukanie swoich rzeczy w jaskini z zebaczami, idziemy robimy swoje patrzymy skrzynia potrzebuje klucza. Wracamy znowu do aidana a on co"oo zapomnialem" robicie sobie jaja z takimi zadaniami. Trzeba sie nabiegac, nie wiem robicie na sile ilosc godz spedzonych przy grze, wiecej chodzenia niz samej akcji, czegokolwiek. Z punkta a do b a potem do c i zeby nie bylo bo tez kurwa do d. Chujowa modyfikacja nikomu nie polecam

do mrocznych tajemnic nie ma prownania, niektorzy mowia ze to edycja rozszerzona i nie musi nic wnosic, rozszerzona o bieganie przedewszystkim, naprawde ledwo to ukonczylem, myslalem ze mnie kurwica wezmie. Bez mikstury przyspieszenia ani rusz. Chujnia i jeszcze raz chujnia, nie wiem dlaczego tak wiele osob podoba sie to cos. Owszem sa ciekawe rzeczy ale jest ich zaledwie naparstek w morzu gownianych misji. Bo przeciez wiekszosc misji bylo takich ze trzeba sie nachodzic jak pajac, jakby w podstawce malo tego bylo. GORACO NIE POLECAM!!!

0 użytkowników
Do góry