Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3409682 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3409682

Odpowiedzi 7445

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy miecz Szept Burzy został usunięty z jaskini niedaleko wieży Xardasa w najnowszej wersji czy może przeniesiony do innej lokacji?
Byłem w jaskini i go nie ma.

ugibugi

ugibugi

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie znaleźć książkę do wzmacniania mikstur?
Chodze już z 12 ogniocierniami i nie chce z nich nic robić dopóki nie wymaksuje alchemii XD

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie zrobisz nic silniejszego niż esencje siły. Alchemia i tak jest zbyt OP, dlatego w nowszych wersjach autor usunął wzmacnianie mikstur.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile dają mikstury siły po uwarzeniu?
Na ile poziomów mogę liczyć w grze?
Ile siły wymaga Uriziel?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Ile dają mikstury siły po uwarzeniu?
Na ile poziomów mogę liczyć w grze?
Ile siły wymaga Uriziel?

+2 siły
nie jestem pewny, ale 35 można spokojnie wbić, polecam generalnie ten temat byś miał wgląd na to ile można osiągnąć (https://themodders.org/index.php?topic=25960.0)
nie mam pojęcia.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można znaleźć kocianki?
Czy można je kupić u kupców?
Na ile można liczyć kocianek w grze?
Obecnie jestem w 3. akcie i okazało się, że potrzebuję 3 sztuki na jedną miksturę siły i nie wiem czy zdołam je uzbierać?

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można znaleźć kocianki?
Czy można je kupić u kupców?
Na ile można liczyć kocianek w grze?
Obecnie jestem w 3. akcie i okazało się, że potrzebuję 3 sztuki na jedną miksturę siły i nie wiem czy zdołam je uzbierać?
wszędzie  zwłaszcza w kopalniach pojawiają się w różnych rozdziałach co do ich liczby to nie liczyłem ich nigdy i wątpię by ktoś to robił

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
Udało mi się zainstalować moda z Dx11, musiałem coś namieszać z instalacją wcześniej.

Ale mam pytanie, bo dawno nie grałem. Jak działa cięcie drewna w obozie myślwych? Dostałem drewno do cięcia, idę na pień i tnę, aż nie ma opcji (i przy okazji tracąć HP, czego nie rozumiem), ale potem nie mogę oddać pociętego drewna.

Czegoś mi brakuje?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Może brakuje jeszcze paru pociętych drewienek, bo drwal wymaga określoną liczbe. HP będziesz tracił cały czas podczas cięcia, więc po prostu zregeneruj życie i znów potnij.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę Gor Hanis'a (uczy wytrzymałości) w piątym akcie? Wydaje mi się, że powinien być na bagnie ale nie mogę go tam nigdzie zlokalizować.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
POWINIEN być tam, gdzie w 1-3 rozdziałach był Lester i gadać z Baal Namibem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ukash

Ukash

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak się łowi ryby? Przynętę mam ale co dalej?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak się łowi ryby? Przynętę mam ale co dalej?
Musisz stać w miejscu gdzie jest sieć zwinięta w koło i naciskasz na wędkę w ekwipunku i przytrzymujesz aż coś złowisz. Oczywiście wymagana jest przynęta w ekwipunku.

Post połączony: 2018-03-12, 13:32
POWINIEN być tam, gdzie w 1-3 rozdziałach był Lester i gadać z Baal Namibem.
A ja myślałem, że jest to Lester i go nie sprawdzałem. F..k.

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Da ktoś linka do najnowszej wersji ze wszystkimi patchami  i powie jak zainstalować?

Ukash

Ukash

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś czy da się i jeżeli tak to jak modyfikować parametry różnych rzeczy np broni ? Gdzie są pliki które zawierają takie dane ? Bo kiedy próbuje to zrobić wg tego poradnika
https://www.youtube.com/watch?v=ZkH2gUm5Ars
to parametry np właśnie broni we wskazanym na filmie folderze mają statystyki z normalnego Gothica a nie z Edycji Rozszerzonej przez co ich zmiana nie wpływa w żaden sposób na itemki w modzie .

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1624
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wie ktoś czy da się i jeżeli tak to jak modyfikować parametry różnych rzeczy np broni ? Gdzie są pliki które zawierają takie dane ? Bo kiedy próbuje to zrobić wg tego poradnika
https://www.youtube.com/watch?v=ZkH2gUm5Ars
to parametry np właśnie broni we wskazanym na filmie folderze mają statystyki z normalnego Gothica a nie z Edycji Rozszerzonej przez co ich zmiana nie wpływa w żaden sposób na itemki w modzie .
jedyna bezbugowa metoda to podmiany itemu z takim samym visualem. Nie zrobisz tego w cudzym modzie skompilowanym z ikarusem.

Rhonin

Rhonin

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Po ponad półrocznej przerwie wróciłem do gothica i wykonuję obecnie zadanie "bunt zbieraczy". Wszystko poszło świetnie,   
zdobyłem broń i rozdałem przygotowany alkohol, po czym rozpoczął się bunt. Problem w tym że gdzieś z tyłu głowy pamiętam iż ten quest dawało się zrobić inaczej, mianowicie Horacy dawał nam klucz do skrzyni z wynagrodzeniem szkodników. Kradliśmy rudę i wywoływaliśmy konflikt pomiędzy Ryżowym a Lewusem. Wtedy mieliśmy wybór albo pomóc Ryżowemu księciu albo zabić wszystkich. Problem w tym że Horacy nie wspomina mi o tym sposobie.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź jak odpala się to zadanie bo w poradniku do starszej wersji moda nie ma tego zadania.

Kura6

Kura6

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, coś miałem nie tak z kontem starym i nowe założyłem i mam pytanko.
Zacząłem ponownie grać w ER, a pytanie jest następujące:
Czy mogę wykonać zadania dla gildii bandytów a przystąpić do innej gildii?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Po ponad półrocznej przerwie wróciłem do gothica i wykonuję obecnie zadanie "bunt zbieraczy". Wszystko poszło świetnie,   
zdobyłem broń i rozdałem przygotowany alkohol, po czym rozpoczął się bunt. Problem w tym że gdzieś z tyłu głowy pamiętam iż ten quest dawało się zrobić inaczej, mianowicie Horacy dawał nam klucz do skrzyni z wynagrodzeniem szkodników. Kradliśmy rudę i wywoływaliśmy konflikt pomiędzy Ryżowym a Lewusem. Wtedy mieliśmy wybór albo pomóc Ryżowemu księciu albo zabić wszystkich. Problem w tym że Horacy nie wspomina mi o tym sposobie.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź jak odpala się to zadanie bo w poradniku do starszej wersji moda nie ma tego zadania.

A na jakim patchu grasz ? jak na najnowszym to jest o ile się nie mylę jeden sposób wykonania tego questa, osobiście wykonując go na patchu 1.4.91 dwa razy, nie miałem żadnego okna dialogowego z homerem ( już zrobiłem dla niego quest z topielcem i tamą) chyba że podchodziłem do niego w nieodpowiednim momencie questa.

0 użytkowników
Do góry