Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2948150 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2948150

Odpowiedzi 7439

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mod będzie jeszcze wspierany?

Sewedir

Sewedir

Użytkownicy
Kozak z Jarkendaru
posty28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kozak z Jarkendaru
Hej,
Ostatnio zauważyłem temat http://themodders.org/index.php?topic=26954.0 czyli jak dobrze zacząć edycje rozszerzoną.
Jak można zauważyć nie ma tam bandytów czy to oznacza ,że zostanie bandytą jest nie opłacalne.
Dzięki za góry za info,

Live or die as long battle is worthy and honor is gained.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cała nowa ścieżka fabularna, nowe zadania, ciekawe warto dodać, ciekawe rozwiązania kwestii fabularnych oryginalnych (w sensie takie wydarzenia jak atak na wolna kopalnie itd). Warto, pewnie, że tak.

Temat który podałeś napisał koleś, który specjalnie buguje gre żeby zdobyć jak najwięcej expa. Nie jest to dobre ani dla gry, ani dla save'a (nieścisłości fabularne, bugi) więc robisz to na własne ryzyko.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sewedir

Sewedir

Użytkownicy
Kozak z Jarkendaru
posty28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kozak z Jarkendaru
Cała nowa ścieżka fabularna, nowe zadania, ciekawe warto dodać, ciekawe rozwiązania kwestii fabularnych oryginalnych (w sensie takie wydarzenia jak atak na wolna kopalnie itd). Warto, pewnie, że tak.

Temat który podałeś napisał koleś, który specjalnie buguje gre żeby zdobyć jak najwięcej expa. Nie jest to dobre ani dla gry, ani dla save'a (nieścisłości fabularne, bugi) więc robisz to na własne ryzyko.
Nie mówię ,że chcę wszystko robić tak jak napisał ale czy to normalne ,że po zrobieniu quest'u z podstawki z rudą dla laresa oraz przyjęciu propozycji flint'a to nie mogę zostać szkodnikiem, bo mam info o małej reputacji ? Pytam czy tak powinno być po prostu.

Live or die as long battle is worthy and honor is gained.

gothic1210
  • Gość
Nie wszyscy sobie znaleźli na Moddb więc wrzucam post. Informuję, że nowe MDS dodałem dopiero dzisiaj rano, więc osoby które pobrały wcześniej muszą pobrać ponownie. Dziękuję za pomoc użytkownikom @Mark56 i @Splash

1.4.91
- po zapłaceniu Thorusowi 1000 bryłek, nie widnieje już u niego opcja o próbie przejścia do zamku jako posłaniec magów wody
- poprawione zadanie "Szpieg na bagnach"
- możemy dawać mikstury lecznicze Clawowi kiedy z nami podróżuje
- poprawiona literówka u Josepha
- poprawiona powtarzająca się kwestia u Davsona
- zadanie od Okyla zalicza się do zepsutych, jeśli zablokujemy sobie drogę dalej
- amulet Josepa został usunięty z gry
- zablokowana możliwość oszustwa i zostania dwa razy magiem wody
- bohater zaczyna z 10 pkt siły a bonus od Diega wynosi 2 pkt
- kowal Nordmarczyk ma dużo lepszą broń, dzięki czemu może się bronić
- uniemożliwiono oszustwa podczas zdradzania nowego obozu (gdy donosimy Thorusowi tracimy gildię Kret)
- naprawiony błędy z Doylem
- usunięto stary dialog Abla
- poprawiony błąd z rudą przy zakupie ciężkiego pancerza świątynnego
- nowe tekstury w starym obozie
- Diego uczy nas siły i zręczności, jeśli dołączymy do Cieni/Strażników/Magów (niezależnie od tego czy rozmawialiśmy z nim o nauczycielach) oraz będzie nas uczył niezależnie od gildii w 4 rozdziale
- naprawiona nauka u Gor Na Totha
- Torrez nosi już kostur
- zmienione obrażenia niektórych broni dwuręcznych
- naprawiony pojawiający się dialog z Gor Na Linem o bandażach
- zmieniona kwestia dialogowa wypowiadana przez Lina po pobiciu
- miecz Varta pojawia się w jego kieszeniach dopiero na 4 rozdziale
- dokończone zadanie "Ranny wojownik' (wątek Clawa i mikstury)
- obniżona ilość XP za zadanie "Porwanie Alexa"
- dodana nagroda od Alexa za ratunek (wyciąg zwinności)
- usunięto możliwość zabrania klucza do celi Alexa od strażnika (pozostaje okup, który został trochę rozbudowany)
- poprawiono spawnowanie posłańca Śniącego (już nie podczas dialogu z Kalomem)
- zmienione animacje walki bronią jednoręczną (bohater nie trzyma broni dwoma rękami)

Download:
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-1491-najnowsza-aktualizacja

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie mam problem, na nowym kompie chciałem zainstalować Edycję Rozszerzoną 1.49...zainstalowałem...włączam poprzez GothicStartera i wyskakuje mi access violation...
Mam to samo z instalacją Mrocznych Tajemnic...
Nie próbowałem jeszcze zainstalować TYLKO wersji 1.48 ER...
Pomoże ktoś?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie znaleźć te składniki? ( fiolka z kriwa bialego wilka, utarte nasiona ogniocernia,butelka rtęci.) ? Przywołanie posłańca śniącego.

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Kruk666 uruchom grę jako administrator. Wgraj przy okazji systempacka 1.1 i pokombinuj

Post połączony: 2017-07-29, 14:30
@blackero Filke z krwią białego wilka znajdziesz w samym białym wilku gdy go zabijesz. utarte nasiona ogniociernia możesz sam utrzeć. Rozdrabniacz jest tam gdzie Cor calom. Butelkę rtęci kupisz u npc. Poza tym jedna butelka rtęci jak sie nie myli znajduje w skrzynce tam gdzie jest polanka nad opuszczoną kopalnią za geraltem w dół.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałem wcześniej pobrane 1.49.1 i jak pobiorę nowe MDS (gra na 1.49.1) to będę musiał od nowa rozpoczynać grę?

gothic1210
  • Gość
Nie musisz zaczynać nowej gry. Pobierz i podmień pliki jeszcze raz i będzie działać.

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
@gothic1210 zrobiłem temat z bugowaniem gildiami 2.0 na najnowszej wersji. Wiesz dlaczego mój temat został usunięty?

gothic1210
  • Gość
Nie wiem. Ja nie usuwałem twojego tematu, ale powiem ci że nie będę już poprawiał tej modyfikacji. 1.4.91 to finał.

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
@gothic1210 zostałem magiem wody, poszedłem do thorusa, wyrzucił mi gildie maga wody i zostałem bandytą.

Post połączony: 2017-07-30, 11:18
albo... zostałem szkodnikiem (poszedłem do saturasa zostać magiem wody) ale nei wykorzystałem dialogu do zostania magiem wody, poszedłem do thorusa, wyjebał mi gidlie (JAKIM KURWA PRAWEM!?!?! CO TEN THORUS TO BUK?)  zostałem bandytą to się wkurzyłem na quentina i poszedłem zostać magiem wody.

Post połączony: 2017-07-30, 11:19
albo inna historia Panie outlanderze. Byłem se magiem wody.. poszedłem do thorusa po wyrzucenie z gildii. Dołączyłem do bractwa XD

gothic1210
  • Gość
lecz się chłopie. ja ci chciałem załatwić żeby cię simen nie banował. japierdole.

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
no przepraszam że znalazłem taki bug... XDDDD

Post połączony: 2017-07-30, 11:20
Gothic1210 Nie robię CI to na złość. Chce po prostu pomóc w naprawie wszystkich bugów w Er.

gothic1210
  • Gość
jak nie mściciel fabiosek to psychol psimek. ja znalazłem bug w tibi, który powoduje zmiany w mózgach niektórych graczy.

wiem, że chcesz dobrze ale ja lubię moje bugi. o bugach w er można np kręcić filmiki na youtube a to przedłuża żywotność moda.

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
Sam w postulatach pisałem że chce iść do Outlandera :D Chce być rzetelnym pracownikiem, sprzątać, naprawiać, pomagać jak tylko mogę z całego serca dla Ciebie <3

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Ja Ci zadam jedno wazne pytanie - po chuj Ty idziesz Thorusa skoro zostałeś tym jebanym magiem wody? 

Digger, teraz już się nie wyprzesz, że jesteś psimgothem. @Simen powinien Cię zbanować na miejscu

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
@gothic1210 Uwielbiam Cię za tą modyfikacje! Mogę grać niemal każdą gildią na jednym Lore XD Jest to zajebiste tak więc propsy lecą! :)

Post połączony: 2017-07-30, 11:22
@WinterKing Psimgoth może swobodnie się na forum poruszać :) Ja chciałem tylko pomóc w znalezieniu blędów do ER

Post połączony: 2017-07-30, 11:23
Mówię że gdy mamy kreta, możemy isć z Flintem zdradzajac NOwy obóz thorusowi i tracimy gildie przez to. Po co na krecie? Jak można np na najemniku, porobić sporo zadań dla frakcji z NO a potem iść do bractwa albo do bandytów? No albo do starego obozu jak ktoś chce? Opłaca się tylko teraz dołączać do nowego obozu bo i tak później nie mamy gildii i możemy zacząć życie na nowo.

0 użytkowników
Do góry