O temacie
Autor
Zaczęty 16.09.2012 roku
Wyświetleń 3455258
Odpowiedzi 7447
gothic1210 Gość
dalmadorm
ER 1.4.8 + SP 1.6[...] w godzinach roboczych nie piłuje drewna tylko bezmyślnie stoi nad kłodą jak Komor na krześle przez co nie zarobię rudy na zbroję i początek będzie nieźle w plecy. Ja też mimo posiadania piły nie mogę piłować. Zabawne jest to, że przy próbie użycia kłody pomnażam liczbę pił w ekwipunku [...]
mroziu1922
paladyn3212
No to wykorzystuj bugi gry a potem płacz, że zły balans. A animacje ci nie działają bo wgrałeś jakiś tam patch z woga (nie pamiętam teraz nazwy). Usuń go i będzie działać.
Cytat: paladyn3212 w 2016-12-20, 19:51ER 1.4.8 + SP 1.6[...] w godzinach roboczych nie piłuje drewna tylko bezmyślnie stoi nad kłodą jak Komor na krześle przez co nie zarobię rudy na zbroję i początek będzie nieźle w plecy. Ja też mimo posiadania piły nie mogę piłować. Zabawne jest to, że przy próbie użycia kłody pomnażam liczbę pił w ekwipunku [...]Też miałem podobny błąd (kłoda, kapliczki bogów, stól alchemiczny i inne 'używalne' obiekty mi się bugowały). Na 100% masz wgranego Unofficial Patcha w folderze Data. Usuń go - lubi się gryźć z Edycją Rozszerzoną, przez co nie będziesz w stanie ukończyć kilku questów oraz korzystać ze znalezionych kamieni dodających statystyki.
1.4.82- Lukor dzieli się z nami punktami XP za przeciwników pokonanych na cmentarzysku orków- u Gravera i Chrisa nie powinno już się kumulować tyle rudy z zakładów - zadanie od Okyla powinno już być zlecane prawidłowo jeśli jesteśmy członkiem Nowego Obozu- dodana opcja wstecz u Rodrigueza przy konsekracji kostura- nauka zręczności: próg PN zmienia się przy zdobyciu 50 pkt. (2PN nauki za 1pkt. atrybutu) i później już nie wzrasta- nauka many (zmodyfikowane wartośći wymaganych PN)- dodane 4 nowe bronie jednoręczne na 5 i 6 rozdział (dostępne u handlarzy)- bronie ważnych NPC nie są już aż tak wyjątkowe (nie dają już tak dużych korzyści na początkowych etapach gry)- napoje many dają mniejsze bonusy- niekótrym nauczycielom kasuje się ruda, którą zapłaciliśmy za naukę- nauka umiejętności złodziejskich nie wymaga PN, opłacamy ją wyłącznie rudą- poprawiony błąd powodujący zawieszenie się zadania "Bunt zbieraczy" w pewnych okolicznościach- mniejsze ceny (w PN) nauki akrobatyki i łucznictwa- naprawiony błąd w zadaniu "żywność dla łowców" (jeśli zdecydujemy się dogadać z Butchem)- znacznie mniej rudy w skrzyniach mieszkańców obozów- przywórcone AI ścierwojada z G1- ścierwojada i kretoszczura można już pokonać jeśli nie wybierze się bonusu do siły na początku gry (spokojnie można grać z 5 pkt siły)- młode ścierwojady zostały odsunięte od NPC tak żeby ich nie zabijały (lub zabijały rzadziej)- magiczne i ogniste łuki mają inne wymagania- zwiększone wymagane ilości składników do mikstur trwałych many i życia- regeneracja many działa dopiero od 3 kręgu i wynosi 1pkt/s dla kręgów 3 i 4 oraz 2pkt/s dla kręgów 5 i 6- Will ma słabszy miecz oraz mniej rudy
Simon Said Moderator
maciejdunajec
Oho, widzę że mamy kolejnego eksperta od moddingu jak się patrzy na plik ini, by porównać różnicę xDGościu, twórca Ci mówi, żebyś tego nie robił, a Ty za dwa dni wrócisz z płaczem, że coś Ci nie działa.
Panie gothic 1210 nie odpowiedział pan na pytanie kolegi wyżej czy stare savy będą działały jeśli zainstalujemy nową łatke
alphacino
Yberion
R4zor
wy(s)kakuje mi takie coś jak na dołączonym obrazku
Majewski12