Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3455274 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3455274

Odpowiedzi 7447

gothic1210
  • Gość
No to wykorzystuj bugi gry a potem płacz, że zły balans.
A animacje ci nie działają bo wgrałeś jakiś tam patch z woga (nie pamiętam teraz nazwy). Usuń go i będzie działać.

dalmadorm

dalmadorm

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ER 1.4.8 + SP 1.6
[...] w godzinach roboczych nie piłuje drewna tylko bezmyślnie stoi nad kłodą jak Komor na krześle przez co nie zarobię rudy na zbroję i początek będzie nieźle w plecy. Ja też mimo posiadania piły nie mogę piłować. Zabawne jest to, że przy próbie użycia kłody pomnażam liczbę pił w ekwipunku [...]

Też miałem podobny błąd (kłoda, kapliczki bogów, stól alchemiczny i inne 'używalne' obiekty mi się bugowały). Na 100% masz wgranego Unofficial Patcha w folderze Data. Usuń go - lubi się gryźć z Edycją Rozszerzoną, przez co nie będziesz w stanie ukończyć kilku questów oraz korzystać ze znalezionych kamieni dodających statystyki.

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś wie co zrobić z tym Orikem on przy zadaniu Szkodnik Mag do doarciu do celu nic do mnie nie mów

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No to wykorzystuj bugi gry a potem płacz, że zły balans.
A animacje ci nie działają bo wgrałeś jakiś tam patch z woga (nie pamiętam teraz nazwy). Usuń go i będzie działać.
ER 1.4.8 + SP 1.6
[...] w godzinach roboczych nie piłuje drewna tylko bezmyślnie stoi nad kłodą jak Komor na krześle przez co nie zarobię rudy na zbroję i początek będzie nieźle w plecy. Ja też mimo posiadania piły nie mogę piłować. Zabawne jest to, że przy próbie użycia kłody pomnażam liczbę pił w ekwipunku [...]

Też miałem podobny błąd (kłoda, kapliczki bogów, stól alchemiczny i inne 'używalne' obiekty mi się bugowały). Na 100% masz wgranego Unofficial Patcha w folderze Data. Usuń go - lubi się gryźć z Edycją Rozszerzoną, przez co nie będziesz w stanie ukończyć kilku questów oraz korzystać ze znalezionych kamieni dodających statystyki.

Dzięki bardzo, winny był faktycznie ten patch!!!

gothic1210
  • Gość
Aktualizacja 1.4.82

Mały prezent świąteczny. Głównie zmiany w balansie. Powinno być teraz sprawiedliwiej. Umiejętności złodziejskie nie wymagają teraz PN. Płacimy za nie wyłącznie rudą (w podstawce wymagały wyłącznie PN). Uważam, że jest to dobra decyzja, gdyż wielu ludzi na nowym balansie rezygnowało z tych umiejętności (kradzież jest mało przydatna, a zamki można otwierać bez umiejętności). Uznałem więc, że 10 PN za takie skille to zdzierstwo. Nauka łucznictwa również staniała 10PN za 1 poz. i 20 PN za 2 poz. Za to wszystkie łuki powyżej 50 DMG są teraz znacznie droższe. Ponadto ścierwojady i kretoszczury można już bić mając 5 pkt siły (czyli śmiało można brać na starcie gry inny bonus od Diego, jeśli ktoś ma takie życzenie).

1.4.82
- Lukor dzieli się z nami punktami XP za przeciwników pokonanych na cmentarzysku orków
- u Gravera i Chrisa nie powinno już się kumulować tyle rudy z zakładów
- zadanie od Okyla powinno już być zlecane prawidłowo jeśli jesteśmy członkiem Nowego Obozu
- dodana opcja wstecz u Rodrigueza przy konsekracji kostura
- nauka zręczności: próg PN zmienia się przy zdobyciu 50 pkt. (2PN nauki za 1pkt. atrybutu) i później już nie wzrasta
- nauka many (zmodyfikowane wartośći wymaganych PN)
- dodane 4 nowe bronie jednoręczne na 5 i 6 rozdział (dostępne u handlarzy)
- bronie ważnych NPC nie są już aż tak wyjątkowe (nie dają już tak dużych korzyści na początkowych etapach gry)
- napoje many dają mniejsze bonusy
- niekótrym nauczycielom kasuje się ruda, którą zapłaciliśmy za naukę
- nauka umiejętności złodziejskich nie wymaga PN, opłacamy ją wyłącznie rudą
- poprawiony błąd powodujący zawieszenie się zadania "Bunt zbieraczy" w pewnych okolicznościach
- mniejsze ceny (w PN) nauki akrobatyki i łucznictwa
- naprawiony błąd w zadaniu "żywność dla łowców" (jeśli zdecydujemy się dogadać z Butchem)
- znacznie mniej rudy w skrzyniach mieszkańców obozów
- przywórcone AI ścierwojada z G1
- ścierwojada i kretoszczura można już pokonać jeśli nie wybierze się bonusu do siły na początku gry (spokojnie można grać z 5 pkt siły)
- młode ścierwojady zostały odsunięte od NPC tak żeby ich nie zabijały (lub zabijały rzadziej)
- magiczne i ogniste łuki mają inne wymagania
- zwiększone wymagane ilości składników do mikstur trwałych many i życia
- regeneracja many działa dopiero od 3 kręgu i wynosi 1pkt/s dla kręgów 3 i 4 oraz 2pkt/s dla kręgów 5 i 6
- Will ma słabszy miecz oraz mniej rudy

Pobieranie: http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-1482#downloadsform

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grę trzeba zacząć od nowa żeby zmiany z łatki działały? Bo na save z poprzedniej wersji po aktualizacji wita mnie Access Violation.

Podmieniłem tylko pliki .mod bez G1_EdycjaRozszerzona i działa.

gothic1210
  • Gość
To nie był za dobry pomysł...

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Reinstalacja SPacka i PlayerKita nic nie pomagała, zgodność i run as admin też a tu ciach stary .ini i działa. Nic się nie wysypuje, mam backup save na zaś.
Przejrzałem oba .ini i niczym innym oprócz numerka się nie różnią, zobaczymy kiedy wykrzaczy na amen.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Oho, widzę że mamy kolejnego eksperta od moddingu jak się patrzy na plik ini, by porównać różnicę xD
Gościu, twórca Ci mówi, żebyś tego nie robił, a Ty za dwa dni wrócisz z płaczem, że coś Ci nie działa.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

maciejdunajec

maciejdunajec

Użytkownicy
posty13
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panie gothic 1210 nie odpowiedział pan na pytanie kolegi wyżej czy stare savy będą działały jeśli zainstalujemy nową łatke :D

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Oho, widzę że mamy kolejnego eksperta od moddingu jak się patrzy na plik ini, by porównać różnicę xD
Gościu, twórca Ci mówi, żebyś tego nie robił, a Ty za dwa dni wrócisz z płaczem, że coś Ci nie działa.

Gdzie napisałem, że uważam się za eksperta? Załóż okulary.
Gothic jest ekspertem, wyraził swoje zdanie. Najwyżej poniose tego konsekwencje i wczytam backup.

Pochwalcie się lepiej jak tam Wasze gry po aktualizacji cwaniaki. :P

maciejdunajec

maciejdunajec

Użytkownicy
posty13
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panie gothic 1210 nie odpowiedział pan na pytanie kolegi wyżej czy stare savy będą działały jeśli zainstalujemy nową łatke :D
halo misie odpowie ktoś na moje pytanie ?

alphacino

alphacino

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po instalacji wczorajszego patcha świat gry całkowicie wyludnił się z postaci dodanych w ER, nie ma również nowych opcji dialogowych jak choćby u Diego. Zostały tylko nowe miejscówki - obozy myśliwych, bandytów jednak są one kompletnie puste. Jakieś rady co z tym zrobić?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdupcyleś coś, u mnie działa :)

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Obaj napiszcie czy instalowaliście patch wg. instrukcji i czy macie jakieś dodatkowe modyfikacje wtedy do czegoś dojdziemy czemu jednemu działa a drugiemu nie.

Wróć na starą wersję albo przeinstaluj SP/PK - zostawienia starego .ini nie sugeruję, bo zaraz Simen mnie swoim drewnianym mieczykiem poszatkuje. ;)

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-według instrukcji( zainstalowany tylko system pack z dodatkowych)
-returning
Tyleeee :D

alphacino

alphacino

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- wszystko wg instrukcji
- brak innych modów poza system packiem
-po przeinstalowaniu gry ciągle to samo

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
]Witam mam Wersje 1.4.8 i wystąpił bug z misją mag-szkodnik gdy dotarłem z gościem na miejsce on do mnie nic nie mówi więc odinstalowałem grę i na nowo zainstalowałem wczytuje save i wykakuje mi takie coś jak na dołączonym obrazku  https://zapodaj.net/238f7f0ff46f9.jpg.html

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wy(s)kakuje mi takie coś jak na dołączonym obrazku
To znaczy co? (Zdjęcie coś ci się zwaliło, nie ma linku, nic).

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Zainstalowałem dzisiaj tą łatkę i mi też znikły wszystkie postacie i dialogi z Edycji Rozszerzonej, ktoś wie jak to naprawić. Od razu powiem że instalowałem zgodnie z instrukcją, a modyfikacja jakiej jeszcze używam to dx11

0 użytkowników
Do góry