Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3049198 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3049198

Odpowiedzi 7439

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie nagrywali przecież wszystkich oryginalnych kwestii, gdyby chcieli nagrać całkowicie wszystko po swojemu, to mieli by w chuj więcej pracy, według mnie lepszy taki dubbing niż puste dialogi.

gothic1210
  • Gość
Schodzicie z tematu. 

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
P.S takie pytanko jeszcze w sprawie Mrocznych Tajemnic, dlaczego dubbingowali oryginalne postacie z gry?

Chodziło o spójność.

8 lat temu powstała większość nagrań, a ostatecznie dubbing wyszedł w 2012r. Ciekawi mnie czy 8 lat temu użytkownik krytykujący wyżej miałby lepszy mikrofon niż ówcześni dubbingujący, oraz w ogóle mutację głosu. ;)  Nie ma co się pastwić nad tym dubbingiem, czasy i możliwości były wtedy jakie były.
Dla mnie, jeśli coś ma zostać wykonane na marnym poziomie, lepiej żeby tego nie zrobić wcale :)

Dla mnie i dla wielu osób to była pierwsza przygoda z dubbingiem i wolę zacząć nawet od zrobienia czegoś słabego, żeby móc się rozwinąć, wiedzieć co poprawić niż nie robić nic i narzekać. Na tym modzie wielu ludzi zaczynało przygodę ze skryptowaniem, projektowaniem 2d/3d czy dubbingiem właśnie i większości wyszło to tylko na dobre, bo mieli na czym się uczyć.

Edit.
Outlander, sorry za spam, dyskusję można przenieść do odpowiedniego tematu.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Dajmy już spokój z Mrocznymi Tajemnicami w dziale o ER, zróbcie sobie offtopa "MT Vs ER".

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

gothic1210
  • Gość
Życie mnie zmusiło do zrezygnowania z klasycznego PrintScreena, więc musiałem od nowa rozkminić odliczanie dla mikstur tymczasowych. 
Myślicie, że info powinno pokazywać się rzadziej? Obecnie jest co 10 sekund. :D Są propozycje żeby było co 30. Wasze zdanie?

https://www.youtube.com/watch?v=JckRXKEgjck

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Ja wolałbym co 30 sekund, ponieważ nie lubię gdy mi coś miga prawie cały czas.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Według mnie to powinno być cały czas, chyba że muszą być te przerwy. Ładnie by też wyglądała jakaś ikonka przy tym czasie zamiast "mikstura zręczności, pozostało" :).

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      return 0;
}

gothic1210
  • Gość
Ciągle nie wchodzi w grę bo będzie cały czas z boku spamowało. Ikonka też nie. Tylko interwał. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Również jestem za tym, aby było to 30 sekund, 10 może wkurzać trochę :)

Draquer

Draquer

Użytkownicy
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A no tak... To jest miejsce gdzie wyskakują informacje typu "Nowy wpis w dzienniku" tylko ty je po prostu przesunąłeś, a ja myślałem że zrobiłeś nowe, specjalnie dla mikstur :F:F:F. Również za 30.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      return 0;
}

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Według mnie powinna pojawić się tylko informacja o minięciu efektu mikstury. Postać przecież nie liczy sobie w głowie ile jeszcze czasu zostało.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Według mnie skoro przy miksturze szybkości nie ma informacji ile zostało nam jeszcze sprintu, to w tym wypadku też to za bardzo potrzebne nie jest, można zrobić tak, że przy ostatnich 5 sekundach jest informacja i tyle.

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.
Jestem za 30 sekund, albo wcale -  w sytuacji gdy weźmie się kilka mikstur naraz, te ciągłe miganie może denerwować.

gothic1210
  • Gość
Szukam kogoś, kto będzie testował Bractwem, bo Ahn odpadł. Bal-Sagoth i Wojtan odwalają kawał dobre roboty, ale gildie są cztery a nas tylko trzech. Pomóżcie nam! 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Outlander z marvinem czy bez? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Arkhnen

Arkhnen

Użytkownicy
Gothic: Battle Royale
posty58
Propsy175
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Gothic: Battle Royale
Szukam kogoś, kto będzie testował Bractwem, bo Ahn odpadł. Bal-Sagoth i Wojtan odwalają kawał dobre roboty, ale gildie są cztery a nas tylko trzech. Pomóżcie nam!
Jeśli ma to polegać na poszukiwaniu błędów, obczajaniu wszystkich możliwych kwestii, balansie w rozgrywce itp. to mogę się tym zająć. W tym tygodniu mam mało czasu (max 1-2h dziennie), ale na weekend zorganizuję sobie 12-15h wolnego czasu... no i w kolejnym jakieś 1-4h dziennie. :ok:

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś jest chętny by wspomóc nas w testowaniu jak napisał Out, to wersja 1.4.5 z pewnością ujrzy szybciej światło dzienne ^ :D

gothic1210
  • Gość
@Arkhnen napisz do mnie na PW, albo GG 51243972

gothic1210
  • Gość
Jeszcze jedna osoba do grania bandytą potrzebna i dałaby radę dobić w tydzień do czwartego rozdziału :D Już nie trzeba, aż tak szczegółowo testować, bo mod już jest naprawdę mało zbugowany. Jak coś to PW lub GG. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jeszcze jedna osoba do grania bandytą potrzebna i dałaby radę dobić w tydzień do czwartego rozdziału :D Już nie trzeba, aż tak szczegółowo testować, bo mod już jest naprawdę mało zbugowany. Jak coś to PW lub GG.

Jak chcesz to mogę pyknąć.

0 użytkowników
Do góry