Porównując ER i Mroczne Tajemnice to nie ma tak naprawdę co porównywać. Oczywiście obydwa mody są ciekawe na swój sposób i warto je ograć. Mroczne Tajemnice dodają całkiem nowy wątek fabularny związany z pradawnymi zaś Edycja Rozszerzona bardziej skupia się na sprawieniu aby kolonia była bardziej żywa - Nie ma tu nowej fabuły aczkolwiek są nowe wątki i zadania.
Jednak jeżeli chodzi o bugi i możliwość nieukończenia gry to cóż. Mroczne Tajemnice są tymi gorszymi, gra często wywala do pulpitu, można się zablokować w fabule na amen (zablokować sobie dalsze wykonywanie zadań itp). Natomiast w ER spotkałem się może z dwoma błędami na całą rozgrywkę (i to błędy tak śmieszne, że praktycznie nie zwraca się na, nie uwagi), grę wywaliło mi tylko raz gdzie w Mrocznych Tajemnicach było to około 20 razy.
Nie faworyzuje żadnego moda - Obydwa są dobre i warto je ograć.
Jednak tak jak mówią
@Simen i
@Mac Dun ER jest warty ogrania, w brew Twojemu przekonaniu Outlander cały czas pracuje nad tym żeby ten mod był jak najlepszy, a obecna wersja jest jak najbardziej grywalna i zdatna do skończenia bez obaw.
Spoiler
To moja opinia i nie chcę tutaj wywoływać kłótni na temat tego który mod jest lepszy