Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3428377 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3428377

Odpowiedzi 7445

Raicon

Raicon

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej panowie. Jestem tu nowy, ale w świecie Gothica już stary można powiedzieć, a więc mam pytanko do tego co na ostatniej stronie czytałem, kiedy wyjdzie nowa wersja ER? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Jeszcze jest dużo do poprawy, cierpliwości.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Raicon

Raicon

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale jakaś przybliżona data, tydzień, miesiąc, kilka miesięcy, rok?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Ale jakaś przybliżona data, tydzień, miesiąc, kilka miesięcy, rok?

Nie ma takiej daty

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wątpię że ten ER kiedy wyjdzie, bo osoby które go tworzą nie potrafią zrozumieć że lepiej coś dokończyć aby było grywalne niż co chwile dodawać coś nowego zbędnego, bo jeśli mamy grać w wersje której nie da się ukończyć bez kodów to po co grać?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Czy grałeś w jakakolwiek wersje ? Osoby tworzące starają się ciągle ulepszyć i naprawić mod. Do tego mod już wyszedł i nie raz, częste updaty pokazują tylko jak autorowi zależy na tym modzie. 

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Niektórzy nadal myślą, że tworzenie moda wygląda tak:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po prostu czytałem changelogi patchy. I w każdym piszą ''naprawiliśmy to i to tamto, dodaliśmy wiele nowych rzeczy, ale dalej nie naprawiliśmy tego i tego co uniemożliwia przejścia gry bez kodów''

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
To może specyfikuj to
co uniemożliwia przejścia gry bez kodów
I się postarają naprawić ?
Naprawdę trudno testować wszystkiego a gracze często bardzo bardzo kombinują.  :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Mark56 po co z nim podejmujesz w ogóle dyskusje? Takich ludzi lepiej ignorować :P On i tak nie zrozumie.

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mark56 po co z nim podejmujesz w ogóle dyskusje? Takich ludzi lepiej ignorować :P On i tak nie zrozumie.

Uzasadnij dlaczego, ponieważ jestem bardzo ciekawy skąd wywnioskowałeś to 1 moim poście ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, nie mam takiego zamiaru, bo nie będę z kimś Twojego pokroju prowadził gównoburzy ;)

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak Ci się nie podoba nikt nie każe Ci w to grać, jak na razie plujesz się że mod jest taki a nie siaki, kuźwa ktoś poświęca czas aby stworzyć modyfikację udostępnia ją, można w nią grać za darmo, autor nie dostaje żadnych pieniędzy, a Ty tylko płaczesz że nie ma tego że jest nie grywalna, prawdą jest że w ogóle nie grałeś w modyfikację ja ukończyłem na wersji 1.4.2 i przez grę miałem tylko 2 bugi które tak na prawdę nie wpłyneły na rozgrywkę więc zamknij tą dupe.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
"Za każdą modyfikacją kryje się czyjaś ciężka praca." ~Złote słowa mistrza Outlandera :F.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, nie mam takiego zamiaru, bo nie będę z kimś Twojego pokroju prowadził gównoburzy ;)

A ja nie mam zamiaru dyskutować z taką amebą umysłową jak ty.

A co do tematu to oczywiście wiem że ktoś zrobił to dla nas(graczy) poświecił wiele czasu i na dodatek nie wymaga od nas żadnych opłat( Oczywiście bo nie może, prawa autorskie zabraniają etc etc) Ale lepiej by było jakby ktoś twórca moda wziął się za naprawianie błędów zamiast dodawać nowe rzeczy, których i tak jest bardzo wiele. To prawda nie grałem w moda ponieważ nie chciałbym zaczynać czegoś co po 5 spędzonych godzin będę musiał odinstalować.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zgłosiłeś jakiś błąd? Nie, właśnie. Zgłaszane błędy są naprawiane, a w czym przeszkadza dodawanie nowych rzeczy i naprawianie starych? No właśnie w niczym :facepalm:

Ludzie...
to jednak potrafią przypierdolić się o byle co.

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mac Dun nie zrozumiałeś mnie, dodawanie nowych rzeczy i zostawianie starych nie naprawionych otóż przeszkadza bardzo. Owszem nie grałem Edycję rozszerzoną ponieważ najpierw chciałem się was popytać czy wersja jest grywalna, ogólnie czy opłaca się tracić czas i nie kasować gry po paru godzinach ponieważ jakiś błąd nie pozwala nam przejść dalej.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wymień 2 błędy które uniemożliwiają ukończenie 1.4.2.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Porównując ER i Mroczne Tajemnice to nie ma tak naprawdę co porównywać. Oczywiście obydwa mody są ciekawe na swój sposób i warto je ograć. Mroczne Tajemnice dodają całkiem nowy wątek fabularny związany z pradawnymi zaś Edycja Rozszerzona bardziej skupia się na sprawieniu aby kolonia była bardziej żywa - Nie ma tu nowej fabuły aczkolwiek są nowe wątki i zadania.
Jednak jeżeli chodzi o bugi i możliwość nieukończenia gry to cóż. Mroczne Tajemnice są tymi gorszymi, gra często wywala do pulpitu, można się zablokować w fabule na amen (zablokować sobie dalsze wykonywanie zadań itp). Natomiast w ER spotkałem się może z dwoma błędami na całą rozgrywkę (i to błędy tak śmieszne, że praktycznie nie zwraca się na, nie uwagi), grę wywaliło mi tylko raz gdzie w Mrocznych Tajemnicach było to około 20 razy.
Nie faworyzuje żadnego moda - Obydwa są dobre i warto je ograć.
Jednak tak jak mówią @Simen i @Mac Dun ER jest warty ogrania, w brew Twojemu przekonaniu Outlander cały czas pracuje nad tym żeby ten mod był jak najlepszy, a obecna wersja jest jak najbardziej grywalna i zdatna do skończenia bez obaw.
Spoiler
To moja opinia i nie chcę tutaj wywoływać kłótni na temat tego który mod jest lepszy

COLORBLIND

0 użytkowników
Do góry