Werewolf twoje pierwsze pytanie mnie osobiście akurat mało obchodzi, ale drugie to już inna kwestia. Ogólnie niby nie jest złe, ani głupie, a wręcz przeciwnie, nawet można by powiedzieć, że mogłoby to mieć rację bytu, jest jednak jedno "ale". Runoznawstwo to domena prawdziwych mistrzów magii, którzy pobierali nauki u innych mistrzów w zakresie runoznawstwa, a pod barierą nie mamy tylko magów ognia, czy wody, wśród których takich mistrzów możemy znaleźć, ale także Guru z Y'Berionem na czele, którzy jak jeden mąż są więźniami bez przeszłości w naukach magicznych. Historia obozu na bagnie wyraźnie mówi, że Y'Berion założył ten obóz, ponieważ usłyszał głos Śniącego i w ten sam sposób stał się pierwszym Guru. Wiec idąc tym tropem myślę, że Runoznawstwo nie może być domeną więźnia, który ma jakieś halucynacje i słyszy głosy, a w dodatku nigdy nie pobierał nauk u prawdziwego maga. A runy, których używają w bractwie raczej nie zostały przez nich stworzone, co najwyżej mogli wykorzystać już istniejące runy i na nie nałożyć zaklęcia, które poznali dzięki magii Śniącego. Ale mogę też się mylić.
Podkopek dobrze wiesz, że pytania o to, kiedy zostaną zakończone prace nad modem, nie są mile widziane przez Outlandera, więc nie zdziw się jeśli jego odpowiedź nie będzie zbyt przyjemna.
Pierdolisz. Nie wiesz czy nie mieli pobieranych nauk bo tego w gothicu wyjasnione nie ma. Tak samo jak w Gothicu 2 Miquel nam mowi, ze pobierał nauki u Igaraza i był swietnym alchemikiem, na tyle swietnym, że stworzyl miksture ktora namąciła w głowie jego mistrzowi, tak wiec tak samo mogło być z innymi więźniami, skazancami. Bo co? Pod barierą znajdują się wielcy wojownicy (Gorn, Thorus, Lee - Ci dwaj pierwsi walczyli razem wspolnie na wojnach) oraz uczniowie wielkich wojowników, ale magowie to juz? Beach please (tak, specjalnie). Poza tym w Gothic 1-3 byla mowa, że guru mogły zostać tylko osoby wrazliwe na magie. Do tego guru mają po 5-6 kręgów magii nauczonych, korzystają z magii runicznej, a te znowu muszą skąd wziąść. Nawet, jesli nie takim sposobem jaki jest w Gothic 2 to powinni miec jakis swoj sposob na wytwarzanie run.
Ogolnie uwazam, ze pierdolisz, jak zwykle. Zresztą - mistrzowie magii - chociazby Saturas czy Corristo. Chociazby wszyscy magowie wody, odznaczają się w Gothic 2 Noc Kruka niesamowicie wielką wiedzą, do tego potęznym poziomem energii. I co? Nauczyli sie tego gdy lezelismy w swiatyni sniacego? Nie sądze, oni byli juz potęzni pod barierą. Baaa, oni byli potężni na długo PRZED barierą.
Drakon wraca i znowu wali głupie posty.
Z warewolfem się zgodzę że kły i pazury powinny być podzielone.
Nie da sie ukryc
To tez ponawiam swoje pytanie do Outlandera lub reszty ekipy tworzącej moda:Spoiler
A ja mam pytanko. Pisaliscie, ze rozwineliscie myslistwo.
Ale czy rozwineliscie je prawidlowo? Juz wyjasniam o co chodzi.
W gothicu zawsze irytowal mnie fakt, ze nie ma podzialu jesli chodzi o niektore trofea. To jest - zawsze wyciagamy KŁY oraz PAZURY a nie przykladowo Kły zebacza/kly wilka lub tak pazury. O ile pamietam tylko troll mial swoje kly.
Czy dodacie to w modzie? Bo nie sądze, zeby kruche kły i zęby kretoszczura były tyle samo warte co wilka lub cieniostwora. Zresztą, w tamtych czasach figurki tworzylo sie wlasnie rzeźbiąć w drewnie jakimis klami, rogami, to też wilcze kły na pewno lepiej by sie sprawdzily.
Drugie pytanie - dodacie do gry runoznawstwo? To jest tworzenie run? W Gothicu 2 jest taka opcja, w Gothic 1 jej niestety zabraklo (cóż, twórcy byli młodsi, glupsi, mniej doswiadczeni... :])
EDIT DOWN: Pierdoleniem nazywasz zwykle pytanie o prawie, ze oczywistą (przynajmniej byc powinna) rzecz? No why, co sie dzieje z naszą Polską młodzieżą.