Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3437928 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3437928

Odpowiedzi 7447

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ech, w g1 PB określiła że podzielili się wewnątrz barriery na kręgi, w g2 że już były dawno podzielone. Jasno to w grze jest napisane

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Nie koniecznie pod barierą bo w myrtanie też jest podział.  Kiedyś mieli lepiej bo jako mag mógł się uczyć każdej magii. Xardas sam stwierdził, że to ich "DUMA" doprowadziła, że się rozeszli i nie wiedzieli jak zareagować na bractwo. Zresztą to byli główni magowie na świecie. Oni byli najpotężniejsi i ich rozłam sprawił rozłam na kontynencie. Bo sam król wybrał ich jako najpotężniejszych magów.

Inna bajka to druidzi. Oni nie wiadomo skąd wyleźli. Ich nie można nazwać wybrańcami Adanosa, bo są przecież magowie wody.

Tak samo jak czarni magowie, rozłam nastąpił na 2 strony tylko. Z tego wynika, że oni po prostu do magów nie należeli i po prostu to wybrańcy Beliara.

Mac Dun gimbusie proszę cię ucisz się.  Gdzie ja niby zaprzeczyłem temu ? Ty się do terapeuty udaj.

Zacytuj mi ten dialog mac dun to pogadamy. Ja nie ty, że zwijam dialogi jak rulonik. Ja czytam dokładnie po kilka razy.

Czemu zawsze ci najgłupsi mają jakieś ale  :blink: ?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Straszny offtop się tu zrobił. I tłum gapiów jak przy wypadku drogowym.

Ja by się raczej chciał zapytać czy jak idziemy z tym handlarzem (jak mu tam zapomniałem) załatwić Bruce i jego koleżków to to dalej tak tępo wygląda czy coś w tym zostało zmienione?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie systemu walki, w wersje wcześniejszą nie grałem, pytanie zapewne już padło, ale przebijanie się przez ten temat byłoby istną katorgą, z resztą samo zbyt długie przebywanie tutaj może być przez niektóre jednostki źle postrzegane, także postaram się ograniczyć pobyt mojej osoby tutaj do minimum. Wracam już pospiesznie do sformułowania pytania, szkolenie w walce będzie przypominało to z g2 gdzie mieliśmy procentowy system umiejętności zwiększany tak jak inne atrybuty, czy może zostanie zachowany ten z g1 gdzie mieliśmy do wykupienia 2 poziomy?

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkolimy się tak normalnie z tym że kolejne poziomy kosztują kolejno 20 i podajże 70, czyli mniej więcej tyle ile wydawało się w gothic 2

gothic1210
  • Gość
70? Chyba za dużo. Jutro wam podam dokładnie. Możliwe, że ulegnie to zmianie. 

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Zapraszam do obejrzenia video z modyfikacji przedstawiającego nowego przeciwnika:
https://www.youtube.com/watch?v=r9HlZMGEao0&list=UUI6l2r99u-tIQdVx4XmGV3Q
Autorem animacji jest Mark56 (wypowiadał się parę stron temu  :D )
Zmień mu jeszcze gildie na szkielet, bo wydać ze krwawił... :)

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę się już doczekać. Szkoda, że nie ma nieco lepszej grafy, w gothic 3 na edycji rozszerzonej ulepszyli ją.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ważne by klimat został :D

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Teksturki nowe będą, lepszej jakości, a kolorystycznie identyczne co w podstawce, więc klimacik Kolonii zachowany :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ja mam ochotę odpalić g1 a nie mogę, bo na edycję rozszerzoną czekam :ayfkm:

gothic1210
  • Gość
A my mamy problemy organizacyjne, lorowe i bugowe. A ja muszę to wszystko ogarnąć i z tym żyć. Kto ma gorzej? :angry:

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hitman. Zabija ludzi i dręczy go sumienie }:>

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Hmm ukończone modyfikacje ? :D Szykuje się premiera?

Źle popatrzyłem xD .

gothic1210
  • Gość
Straszny offtop się tu zrobił. I tłum gapiów jak przy wypadku drogowym.

Ja by się raczej chciał zapytać czy jak idziemy z tym handlarzem (jak mu tam zapomniałem) załatwić Bruce i jego koleżków to to dalej tak tępo wygląda czy coś w tym zostało zmienione?
Zostało to już nieco poprawione. Doszło także więcej możliwości. Możemy teraz np. zapłacić cały dług za Tukasha. Mamy dodatkowo określony czas, żeby zebrać rudę.
W wielu dialogach pojawi się także więcej podopcji, które będą miały wpływ na dalszy dialog, a czasem nawet na powodzenie zadania. W jednej podopcji będzie można o coś dopytać, w drugiej przejść do konkretów, a pod trzecią dialog będzie zabawniejszy itp. To taki przykład. We wcześniejszych wersjach tego brakowało. Przechodziliśmy od razu do konkretów, tak jak w nudnych zadaniach z G3. Er 1.4 jest znacznie lepsza pod tym względem.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Powiem tak, nie byłem przekonany do nowej koncepcji, jednak ostatecznie wyszło kapitalnie! :D
Mod wcale nie ucierpiał, a wręcz przeciwnie - zyskał. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
props za dialog nie chce nie muszę słuchać nędznego wywodu npc o czymś co niema wpływu, tyko od razu leci z konkretem na temat zadania krok do przodu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobrze, ze daliscie tyle dialogow :P Mam nadzieje, że beda długie, zawiłe i ciekawe, a NPC bedą mieli dużo historii do opowiedzenia. Bede czytał z wielką uwagą :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Myślę, że się nie zawiedziesz. 

0 użytkowników
Do góry