Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3166026 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3166026

Odpowiedzi 7440

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
TYLE DOBREGO, ze bedzie mozna sobie edytowac do woli Gothic Edycje Rozszerzona. Ona ma przywracac wyciete watki... a moze ktos zrobi modyfikacje przywracajaca wyciete watki w Edycji Rozszerzonej :D Bedzie: Gothic: Edycja Rozszerzona Edycji Rozszerzonej.

TO BEDZE CUŚ!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak sobie dziś pomyślałem, że skoro Noc Kruka - rozszerzenie do gothica 2 dodawało nowy wątek, nowy świat i nowego nazwijmy to bossa - Kruka. Czy nie byłoby fajnie gdyby Edycja Rozszerzona - fanowskie rozszerzenie do gothica 1 również dodało coś na wzór wątku z Krukiem? Mam na myśli tego Czarnego Maga, na którego ci wszyscy sztywni fani tak psioczą. Zawsze to coś ciekawego, wydłużającego i umilającego rozgrywkę, myślę, że każdy lubi śmigać po Jarkendarze, więc do Czarnego Maga też się przekonają. Są jeszcze jakieś szanse na przywrócenie tego wątku ?  Czekam na wasze opinie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ale Kruk to bylo cos innego, podczas gdy Czarny Mag.... nic oryginalnego :F
Gothic, ale popieram idee bys dodal wlasny ORYGINALNY watek fabularny jesli znajdziesz czas i ochote na to :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czyli  z premiery moda w Czerwcu nici :(
A już sobię myślałem że niedługo znów zagram w Gothicka  :wstyd:
Ale nie bo im nowicjusze ognia nie pasują :)

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale nie bo im nowicjusze ognia nie pasują :)
Dokładnie. A ja bym z chęcią zagrał nowicjuszem ognia .. w czerwcu ... Cóż .... Zwycięstwo troli ...

gothic1210
  • Gość
Nie jest tak źle. Szybko wyciąłem te fragmenty. I prace idą naprawdę szybko. Poślizg jest mniejszy niż planowałem. ;) 

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podziwiam Cie za prace i za decyzje. Ale ja bym przyjął zasadę ... "Ja robię moda. Nie podoba się. Nie graj. Zrób swojego moda. Na pewno będzie lepszy"

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Ale modyfikacje tworzy się przede wszystkim dla innych, więc robienie na przekór potencjalnym graczom jest raczej bez sensu. Jednak spełniając zachcianki jednych możemy "rozzłościć" innych. Ciężkie jest życie moddera.

gothic1210
  • Gość
A tam. Może Drakon miał rację. Nie wiadomo. Nad wszystkimi wątkami które wyciąłem (poza magnatami) trzeba by było jeszcze sporo pracować. A tak to jest mniej. Lekko obrobiłem i jest w porządku. Jeszcze porobić dialogi (mamy z 50 stron w Wordzie samych kwestii nie związanych z zadaniami!), uporządkować pancerze, obrobić kilka drobnych rzeczy, tekstury, bugi i jesteśmy wolni. :D 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Szkoda ze bycie magnatem zostalo wyciete :( Skoro bezi byl w pancerzu magnata z tylu okladki g1, to tworcy planowali to dodac pewnie, szkoda ;C

@DOWN Fakt, w sumie szkoda ze w ER nie mozna grac po stronie starego obozu :(

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
E tam, zbroja będzie do zdobycia w późniejszym etapie gry a bycie Magnatem w 3 rozdziale to przesada. Co innego jakby Bezi dalej mógł należeć do SO.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ale modyfikacje tworzy się przede wszystkim dla innych
Nie oszukujmy się, to mit, ewentualnie wymówka przed samym sobą.
Robienie czegoś co nie sprawia nam przyjemności tylko i wyłącznie by dzieciuchy z zapleśniałego forum miały w co grać, to głupota. Tworzymy modyfikacje bo chcemy, lubimy serię, pragniemy dodać coś od siebie, przedstawić własną wersję fabuły, lub po prostu zabić czas. Jednak zawsze jest to coś dla siebie. Wypisywanie na forum że modyfikację robimy wyłącznie, bądź głównie z myślą o graczach, to zwykłe kłamstwo.

Oczywiście, idzie się graczom na ustępstwa, słucha się ich opinii, ale to nie jest tak że robimy ją z myślą że oni są klientem i "klient ma zawsze rację".

Długo tworzone modyfikacje w pewnym momencie osiągają ten poziom - pracujemy dla społeczności. Jednak z taką społecznością jaką jest polska scena moddingu, bardzo szybko ucieka motywacja i ewentualnie projekt upada, bądź wychodzi okrojony, niedopracowany. Ostatnimi czasy o przykłady tego nie trudno. Dlatego też osobiście nie mam nic przeciwko twórcą tych modyfikacji, najprawdopodobniej zachowałbym się jak oni.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
wyłącznie by dzieciuchy z zapleśniałego forum miały w co grać,
tak słusznie i tu wymienię kolegów W. S. F. i T. na czołowych miejscach
co do reszty wypowiedzi ocena 6,5/10

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I znowu się zacznie pyskówka ....
ps ER - jak dla mnie powinna mieć nowe zadania, dialogi i MOŻLIWOŚCI, żeby była frajda z gry, żeby było z czego wybierać i żeby możną ja była przechodzić na kilka razy .... Powinna być MAX rozbudowana .... Ale co ważniejsze - polepszona.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
K@T zgadzam się z tobą. Wystarczy spojrzeć na ankietę, prawie 3/4 forumowiczów zainteresowanych tym tematem było na tak dla Czarnego Maga. Czemu zawsze jest tak, że większość, która potrafi dyskutować jak ludzie i nie piszczy jak małe dziewczynki gdy coś jest nie po ich myśli musi cierpieć przez mniejszość, która po prostu szczeka, zaznacza swoją obecność , elokwencję i "znajomość gry"  tylko żeby sie pokazać. Tak samo większość była za nowicjuszami ognia, to wystarczyło kilku szczekaczy, którzy szantażowaniem i obelgami wybili ekipie pomysł z głowy. No ale to nie my robimy moda, my w niego gramy. Myślę, że Outlander wie jak zrobić, aby było dobrze, ewentualnie możemy czasem wskazać mu, w którym kierunku chcielibyśmy aby modyfikacja została rozwinięta.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tak samo większość była za nowicjuszami ognia, to wystarczyło kilku szczekaczy, którzy szantażowaniem i obelgami wybili ekipie pomysł z głowy.
No wypraszam sobie. Co za niekulturalny użytkownik. Skandal po prostu.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gothic1210
  • Gość
Możecie... się uspokoić. Proszę.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo kolejne 10 stron dyskusji będzie :ok:
Czyli jest szansa na to że mod wyjdzie chociaż pod koniec czerwca? :)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy #1434 oraz #1435 w sprawie magnatów nie wykluczają się? Outlander, to jest ten wątek w grze i Mac trochę płacze niepotrzebnie, czy faktycznie go usunąłeś?

0 użytkowników
Do góry