Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3437806 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3437806

Odpowiedzi 7447

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Jedna misja dodana przez ciebie nie psuje tej modyfikacji. Wrecz dodaje troche smaku do gothica :)

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

gothic1210
  • Gość
Ja właśnie się zastanawiam, bo czy on jest rzeczywiście potrzebny. No nie pasuje mi teraz. Już lepiej go zastąpić jakimś dużym zadaniem osobnym dla każdej gildii. Albo chociaż wykorzystać to co jest czyli rozbudować to zdobycie kopalni dla któregoś z obozów. Bandyci, gdy przejmą kopalnie będą mieli sporo nowych zadań tam. Może innym obozom też tak zrobić? Poświęcić czas na zrobienie tego zamiast ulepszać coś co nie do końca pasuje. Acha na naszym forum jest nowy screen z obozu bandytów, prace nad ulepszeniem tej lokacji trwają http://gothic-edycja-rozszerzona.cba.pl/showthread.php?tid=4&pid=146#pid146:

Drakus150

Drakus150

Użytkownicy
posty16
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jestem za wywaleniem jeżeli zastąpisz to ty dużym questem o którym pisałeś.
PS. Jeżeli chcesz możesz dodać że kiedyś tam zostaje się szefem bandytów i można wtedy za rudę ulepszać obóz, np za ileśtam bryłem rudy nowy sklep czy  więcej rzeczy na spredaż. Oczywiście nie narzucam się i proponuję, jeżeli nie tutaj to może w następnej  modyfikacji to wykorzystasz.

gothic1210
  • Gość
Chyba cię porąbało z tą następną modyfikacją. :F

Drakus150

Drakus150

Użytkownicy
posty16
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli to twoja ostatnia modyfikacja:C.
Warto wiedzieć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak patrzac to chyba faktycznie zamiast dac Czarnego Maga. lepiej byloby zrobic jakiegos duzego quest dla gildii, albo z opuszczona kopalnia odbycie jak pisales.

Drakus150

Drakus150

Użytkownicy
posty16
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś się zdupcyło i uznało że głosowałem na pierwszą odpowiedz w ankiecie  :blink:,  licz plus 1 do usunięcia.

gothic1210
  • Gość
Co do wątku Czarnego Maga to nie usunę go. Zadania zostaną przerobione, zniknie nazwa Czarny Mag oraz Poszukiwacz. Zmiany będą na lepsze. Z rewolucji to jak już pisałem - Opuszczona Kopalnia i rozwinięcie tego, oraz Obóz bandytów. I to z niego będą dzisiaj screeny, bo został niemalże skończony. Dodałem domy, przestawiłem obiekty, przerobiłem waynet. Dodane zostaną nowe dialogi o powstaniu obozu, przeszłości bandytów, ich zwyczajnych sprzeczkach itd. Ponadto dialogi typu Jak leci? będą dopasowane do bieżących wydarzeń. Porządkuje też wszystkie pancerze w modzie i łatam pustki w świecie. Praktycznie jak pokończę te trzy rzeczy co napisałem wyżej to zostaną już tylko pierdółki. Dobra, koniec gadania. Screeny:

Domy modelowałem i mapowałem sam w Wings 3D, Gother dostosował podłoże.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobra robota :)Najbardziej wlasnie oczekuje finalizacji tego moda, Złotych wrót oraz Rzeki :)

Obóz prezentuje sie klimatycznie, natomiast zastanawia mnie zmiana czarnego maga i poszukiwaczy. Było dobrze, po co ulepszac na sile, i być moze... przedobrzyć?

Tekstury takze sie fajnie prezentuja. Szkoda tylko, ze widze same na modelach z G1. Mogles juz wrzucic kilka modeli z G2NK albo cos w ten deseń.

propsik

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nieźle :P Finalna wersja będzie lepsza i ciekawsza :P tak trzymaj, ale kolejny mod i kolejny kereth, to już nawet nie jest śmieszne.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tekstury maja byc z g1. A do zmiany czarnego maga po prostu fabularnie nie pasuja. Dobra robota  :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niby czemu nie pasuje? Powiedz mi w jakim stopniu nie pasuje, skoro to seria Gothic w której jest od cholery czarnych magów i jeszcze wiecej? To jak najbardziej pasuje do fabuły Gothica, tym bardziej, ze poszukwiacze pracowali dla smoka ożywieńca, który przecież wcześniej był śniącym. Wiec mogliby takze pracowac dla niego.

Tekstury z tego co widze są nowe. A modele moglyby być takze nowe, czyli z G2-NK :)

Wszystkie Twoje argumenty Mac Dun wlasnie obalilem w jednej minucie, wbyacz.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
 :facepalm:   To jak najbardziej pasuje do fabuły Gothica, tym bardziej, ze poszukwiacze pracowali dla smoka ożywieńca, który przecież wcześniej był śniącym.

Sniacy nie byl smokiem ozywiencem, a czarny mag nie pasuje, sam xardas mowi ze barriera miala chronic przed zakusami beliara, a tu nagle w barrierze czarny mag beliara.. A modele z g1 sa zeby pasowaly do g1, i by psuly klimat gry.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Klimatyczny obozik. Jedynym minusem jest ubogość roślinności : (

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
:facepalm:

Wszystko wskazuje, że smok ozywieniec był wczesniej sniacym. Słabo znasz serie Gothic, bo "bariera miala chronic rude przed zakusami beliara" a przecież to demon beliara zakłócił tą całą bariere i własciwie to demon beliara był ciągłym zagrozeniem.

Ahaha, tak, na pewno modele z G2 w postaci chociazby dodanych rękawic do zbroi najemnika psułby klimat gry :D ahahahahaha smiechlem.

Masz jeszcze jakies argumenty które moge obalić?

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Chodzi ci o modele budynkow czy stroju bo juz sam sie pogubilem ? I sniacy nie byl smokiem ozywiencem, gdyz xardas wyraznie mowil ze sniacy ostatnim krzykiem przyzwal SMOKI . A sniacy zostal wygnany.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A sam smok  ożywieniec mówi "Ty mnie znasz, ja Ciebie znam" albo "spotkalismy sie juz" czy cos w ten deseń a bezimienny odpowiada "NIEMOZLIWE".

Wycinek z Gothicpedii o śniącym:

Istnieje poparta teoria, wobec której Śniący to ich przywódca Smok Ożywieniec. Świadczą za tym słowa smoka: "Nie mam imienia, tak jak i ty nie masz imienia"- do Bezimiennego Śniący nie miał przecież imienia, a przynajmniej żaden śmiertelnik go nie znał. Imię "Śniący" wymyślili ludzie - "Krushak" - orkowie. Można to też potwierdzić tym, że po zabiciu smoka-ożywieńca Lestera i Angara przestają gnębić bóle głowy, które były spowodowane tym, że byli kiedyś wyznawcami Śniącego. Można też wywnioskować to po wywiadzie z Michaelem Hoge, kiedy mówił: ,,Bezimienny jest Avatarem Adanosa. Natomiast Smok Ożywieniec to Avatar Beliara, noszący w sobie “energię” Śniącego.

Wycinek z Gothicpedii o smoku ozywiencu:

Istnieje uzasadnione podejrzenie, że Smok Ożywieniec to w rzeczywistości Śniący . Sprawa ta zostaje poruszona w wywiadzie serwisu Gothic.net, z szefem Piranha Bytes. Mówi on w nim, że Bezimienny jest awatarem Adanosa, a Smok Ożywieniec to awatar Beliara z mocą Śniącego

Wiec obecność poszukiwaczy oraz czarnego maga w górniczej dolinie byłaby jak najbardziej uzasadniona.

Chodziło mi o modele pancerzy, niewyraźnie napisalem? Chodzi o to, ze tekstury nowych zbroi są na starych modelach z G1, gdzie mozna by to troszke urozmaicic dodając je na modele G2NK.

Oj słabo słabo panie Mac Dun ze znajomoscią serii gothic u Ciebie.

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Tekstury z tego co widze są nowe. A modele moglyby być takze nowe, czyli z G2-NK :)

Ja tu nie widzę żebyś pisał o modelach zbroi.  A nie ma dowodów że smok to śniacy. Rozumiesz pojęcie przypuszczenia ? Na szczęście to gothic decyduje o modzie. I najlepiej jakbyśmy skończyli ten offtop już.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wchodzisz do sklepu, widzisz pojemnik z napisem "bułki kajzerki", podchodzisz a w środku jedna bułka wegierska, która jest zupelnie inna niz kajzerka. Masz "PRZYPUSZCZENIA", że to kajzerka, bo przeciez lezy sama w pojemniku na kajzerki?

Wszystkie dowowdy w grze wskazują na to, że smok ozywieniec to śniący (rozmowa ze smokiem ożywieńcem, tekst xardasa "to co nie udało sie w swiatyni sniacego udało sie teraz" oraz wywiad z twórcą gry - niezbity dowód, chyba sam wiedział, co dodaje do gry?)

Jasne, ze to mod Outlandera, a my mozemy jedynie sugerowac. Ale po cholere ma sie pieprzyc na nowo, filtrowac wszystkie skrypty w poszukiwaniu słów "Poszukiwacz" oraz "czarny mag" ażeby tylko zmienić je na inne? Nie widze w tym sensu, czemu ma sie na nowo meczyc z tym chłopaczyna, bawic sie i pieprzyć skoro jest dobrze. Poszukiwacze oraz czarni magowie pasują jak nic do Gothica a tym bardziej do moda do tej gry, na pewno o wiele bardziej niz druidzi dodani w G3. O wiele bardziej niz chocby jacys haradrimowie i opiekunowie dodani w returningu.

KOMPUTER:
Spoiler

Staz

Staz

Użytkownicy
posty5
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dopiero ściągam moda, ale naszła mnie taka myśl. Podczas tworzenia bariery miało być trzynastu magów, jak dobrze wiemy Milten przyłączył się do magów ognia dopiero po stworzeniu bariery. Więc nadal brakuje jednego maga, w modyfikacji można zrobić tak, że Czarny Mag uczestniczył podczas tworzenia bariery.

Pisane z telefonu.

0 użytkowników
Do góry