Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3429303 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3429303

Odpowiedzi 7446

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nice nie można edytować. -.-

gothic1210
  • Gość
Nie. Bandyta nie może awansować wyżej ani być magiem. Może najwyżej nową zbroje dostać :P (ciężką) ,

JaNóż

JaNóż

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
Wiem że takie pytanie jest denerwujące,ale czy modyfikacja wyjdzie do końca wakacji?

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
@up podpinam się pod pytanie. Fajnie było by w to zagrać jeszcze w czasie wakacji :)

gothic1210
  • Gość
Niestety nie damy chyba rady. W wakacje już zaczniemy testy. Tego możecie być pewni.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

gothic1210
  • Gość
Hagrid
Necro59
radex115544
turbocheat
Pawel15
arto

Czy któraś z tych osób chce znowu testować? Proszę się do mnie zgłosić na PW lub najlepiej na sagagothic.xup.pl.

gothic1210
  • Gość
Prace nad nową wersją modyfikacji trwające od 6 miesięcy zostają wstrzymane do odwołania. Pozdrawiam.

gothic1210
  • Gość
Po kilku dniach przerwy powracam do pracy :D Udało mi się naprawić Opuszczoną Kopalnię. W nowej wersji będzie już dostępna. Teraz zajmuję się optymalizacją świata i usuwaniem niepotrzebnych plików.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Super. Czekam z niecierpliwością na moda :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Dobra, zainstalowałem myślałem że wszystko dobrze śmiga, a jednak....
Wypakowałem wszystko "ER_Scriptes" do "MODVDF" "Atak na kopalnie.bik" do "Video" reszta do System.
I tu pojawia się problem.. Przy włączaniu gothica wszystko te foldery które wkleiłem tam gdzie mają być :D. Znikają ot tak po prostu.. Niby świat zmieniony tekstury inne, przedmioty dodane, skrzynie, łóżka itp itd są. Ale nie ma żadnych NPC. Kiedyś grałem i pamiętam że Drax wspominał coś o obozie bandytów i nas tam prowadził. Teraz tego nie ma. BYł też strażnik przy opuszczonej kopalni (nie ma go).. Krótko mówiąc cały świat jest zmieniony ale NPC i dialogów(tych nowych) NIE ma ;(..

Zrozumiał ktoś o co chodzi bo byle jak pisałem :D

EDIT: Posiadam wersję 1.2

gothic1210
  • Gość
Jak chcesz tracić czas na tę wersję to musisz zmienić w gothic1210.ini (taki plik znajduje się w folderze system) linijkę vdfs. Konkretniej dopisz tam to Er_scripts.mod. Plik otworzysz notatnikiem.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Jak chcesz tracić czas na tę wersję
'

Co takiego złego jest w tej wersji? Jest zabugowana, czy jak?

Dobra otworzyłem ten plik i Er_scripts.mod było już napisane... A dokładniej było to
vdf=Er_Files.mod  Er_Scripts.mod

gothic1210
  • Gość
No trochę bugów jest. Plus to co teraz dodajemy to naprawdę ogrom questów i usprawnień, ale nie wyjdzie za szybko, więc w sumie jak chcesz to możesz popykać trochę w 1.2.  :)

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Spoko mam nadzieje że nie będzie bugów uniemożliwiających grę.

A co do mojego problemu to zrobiłem to co kazałeś.. nic to nie dało :(

rzuber

rzuber

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Sprzedaż alkoholu", w solucji pisze, że aby przekonać Gohrana trzeba ulepszyć flaszkę zwykłego trunku na stole alchemicznym. O jaki alkohol chodzi i jak go właściwie ulepszyć? Mam wszystkie trunki w ekwipunku, a na stole nie ma żadnej opcji aby takowy doprawić, mimo, iż przejrzałem wszystkie.

gothic1210
  • Gość
Niestety jest to bug, który już naprawiliśmy. Musisz użyć polecenia insert ItMi_Alchemy_Alcohol_02

rzuber

rzuber

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc :)
Mod świetny, praktycznie na każdym kroku można spotkać jakąś nowość. Już nie mogę się doczekać wersji 1.4,
naprawdę, kawał solidnej roboty.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Jak ja dawno nie grałem w gothic 1......  Oby mod wyszedł jak najszybciej. W gothicu dziwi mnie to, że na okładce pudełka są rzeczy, których w grze nie ma :pokerface:   W gothic 1 na okładce jest jakiś guru z fioletowym światłem (może to z gothic alpha :O) a w gothic 2  wielki miecz na bezimiennym.

1 Użytkownik i 12 gości przegląda ten wątek.
Do góry