Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418791 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418791

Odpowiedzi 7445

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Korek co do wszystkiego sie zgadzam, poza pkt 6. Dobre pomysly, SENSOWNE powinny byc akceptowane i realizowane. Natomiast ten pomysl co dal Drakus150 nie ma nic wspolnego z jakimkolwiek sensem... :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
Punkt piąty też nie do końca działa - kopalnie w Gothicu (tak jak reszta świata w zasadzie) to tylko takie aproksymacje, w których wiele elementów i tak już nie gra. W starej kopalni pełzacze znajdują się w szybach bocznych które musiały zostać odkryte conajmniej rok przed dotarciem na obecną głębokość głównego szybu, w dodatku dostały się tam teleportując się biorąc pod uwagę całkowite braki połączenia z gniazdem... Układ architektoniczny nie jest szczególnie dobrym argumentem ;)

Co nie zmienia faktu że kopalnie nie są miejscem dla ożywionych szkieletów. Leżące na ziemii (choćby wśród pełzaczy w bocznych szybach) za to byłyby do zaakceptowania i nie odbiegałyby od normy.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Możliwe jest, że dodasz coś w stylu hotkey'i pod mikstury życia i many?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mam wrażenie, że już to zrobił (był filmik na youtube)

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

gothic1210
  • Gość
Możliwe jest, że dodasz coś w stylu hotkey#msg1093071i pod mikstury życia i many?
Jest możliwość automatycznego użycia przedmiotu leczącego (mikstury lub bandaże), gdy stan HP postaci jest mniejszy niż 30%. Hotkeyów nie robiłem. Jest to możliwe, ale wymaga Ikarusa. Nie chce mi się z tym bawić.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Dobbra modifikacja ;d  choć przydało by się w nie jeszcze zeby było w g1 sterowanie z g2 ;p  to juz by było super.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bez sensu sterowanie z G1 moim zdaniem powinno zostać.

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja do tej pory nie wiem czym się różni to sterowanie, chodzi się tymi samymi przyciskami, wyjmuje broń też, nie wiem o co wam chodzi  :lol2:

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja do tej pory nie wiem czym się różni to sterowanie, chodzi się tymi samymi przyciskami, wyjmuje broń też, nie wiem o co wam chodzi  :lol2:
Różni się jednym przyciskiem,np w g2 żeby coś podnieść wystarczylo naciskać ctrl a w g1 ctr+strzałka do przodu.

MhrocznyCzlek

MhrocznyCzlek

Użytkownicy
posty31
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Różnice sterowania w G1 od tego z G2 odczuwałem tylko w walce. W G2 nie mogłem (albo nie umiałem) atakować na przykład z boków. Tylko seria normalnych uderzeń.

The fireshow team:
https://www.facebook.com/pages/Drakar/403319873057139?fref=ts

//edit.Aztek - większą sygnę trzeba było sobie wrzucić. 1000x1000 to chyba nowy rekord

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Różnice sterowania w G1 od tego z G2 odczuwałem tylko w walce. W G2 nie mogłem (albo nie umiałem) atakować na przykład z boków. Tylko seria normalnych uderzeń.

Bo w G2 bez zmian naciskasz przycisk myszy i sam atakuje. Jak zmienisz sterowanie na to z G1 możesz atakowac na boki za pomocą strzalek.

O wiele przyjemniejsze jest dla mnie sterowanie w G1, lepsze w walce. Jedyne, co mnie denerwuje w nim to to, ze jak chce z kims pogadac albo podniesc to musze zaznaczac i strzalka w gore, a nie jak w G2 tylko przycisk akcji.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
[quote author=Werewolf#msg date=1374522385 broń. Ale tak czy inaczej odbiegamy od głównego tematu ;)

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak postępują prace nad wersją 1.4?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Małe pytanie.... Czy są jeszcze wolne postacie do zdubbingowania ? Wysłałem swoje próbki parę dni temu ale naszły mnie obawy czy aby się nie spóźniłem jak to mam w swym odwiecznym zwyczaju.  :D

gothic1210
  • Gość
Jak postępują prace nad wersją 1.4?
Zostało nam poprawić wątek Czarnego Maga i dodać kilka myśliwskich questów - właśnie to realizuję. W modzie będzie też wgrana paczka broni, są dodane, ale trzeba dodać nazwy, obrażania, umieścić je w świecie. Zostają jeszcze testy, optymalizacja kilku tekstur, wyłapanie bugów, kilka pierdół (brak animacji przy kapliczkach, npc zamiast piłować drewno podpala pochodnie itd. Kilka ostrzy będzie można ulepszyć przy kapliczkach. To też trzeba zrobić :P

Vincent: Dreamerion na razie siedzi cicho. Nagrani są tylko bandyci.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zostało nam poprawić wątek Czarnego Maga i dodać kilka myśliwskich questów - właśnie to realizuję. W modzie będzie też wgrana paczka broni, są dodane, ale trzeba dodać nazwy, obrażania, umieścić je w świecie. Zostają jeszcze testy, optymalizacja kilku tekstur, wyłapanie bugów, kilka pierdół (brak animacji przy kapliczkach, npc zamiast piłować drewno podpala pochodnie itd. Kilka ostrzy będzie można ulepszyć przy kapliczkach. To też trzeba zrobić :P

Już się nie mogę doczekać tego moda.Moim zdaniem jest to najlepszy i największy mod do gothica 1. Mroczne Tajemnice tez są ale ten jest lepszy.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już się nie mogę doczekać tego moda.Moim zdaniem jest to najlepszy i największy mod do gothica 1. Mroczne Tajemnice tez są ale ten jest lepszy.
Jak możesz wyrażać ocenę o modzie skoro w niego nie graleś?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak możesz wyrażać ocenę o modzie skoro w niego nie graleś?

Wyrażam opinię o wersji 1.2

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam nadzieje , że nie zwiększyliście poziomu trudności podobnego do Mrocznych Tajemnic bo to jest porażka . 25 poziom ponad 100 siły wojownik 50% we władaniu mieczem i cieneniostworowi nawet hp nie zabieram . Postarajcię się o zbalansowanie bardzo o to proszę ;]

PS . W modzie returning jest sprint pod przyciskiem M . Naprawdę fajnie by było gdyby dało się dodać do gry sprin którego zawsze brakowało mi w g1 i g2 . Zmniejsza to czas podróży i gra się o wiele przyjemniej

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy

I jak tam,wyjdzie w lipcu jeszczE? Czy raczej nie ;/

0 użytkowników
Do góry