daedalus problem 1995 4

O temacie

Autor Pawciow

Zaczęty 28.08.2012 roku

Wyświetleń 1995

Odpowiedzi 4

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
nie wiedziałem, gdzie to wstawić, stosując się do tego z woga
próbowałem zainstalować plugin Daedalus do Notepada++
(mam najnowszę wersja 6.1.6) i nie pojawia mi się
nowa pozycja w liście 'Język', nie wiem co jest? jak wyciągać same teksty dialogowe ze skryptów?
czytałem ten temat punkt 19.
Spoiler
19. chcę przetłumaczyć moda, ale nie znam się na skryptach... co robić?
ODP: zdekompiluj skrypty Gothic sourcerem i wyeksportuj teksty deadalus translator-em, uzyskasz tabelę tekstów do przetłumaczenia, którą możesz od razu poprawić na twoje tłumaczenie lub wyeksportować do pliku i plik przetłumaczyć. następnie gdy mamy tłumaczenie w tym programie, używamy "apply to SRC"
i uzyskamy skrypty które można skompilować zawierające nasze tłumaczenie, potem wystarczy dodać skompilowane pliki *.dat i plik ou.bin do pliku paczki *.mod programem Gothic VDFS
UWAGA: jeśli tłumaczysz translatorem a nie ręcznie, mogą ci się pozamieniać apostrofy na cudzysłowy, co zepsułoby skrypty po włączeniu tłumaczenia do nich więc powinieneś w odpowiednich miejscach pozamieniać je spowrotem na takie jak w oryginalnym tekście
ale nic to mi nie daje ; a to jest chyba tylko do składni, więc skąd wziąć samego Daedalusa Translatora?

Silver

Silver

Użytkownicy
posty109
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Silver

daedalus problem
#1 2012-08-28, 20:19(Ostatnia zmiana: 2012-08-28, 20:19)
Co do pierwszego to Deadlus ma wgrane pluginy do Notepad++, w językach /D/D/. Co do drugiego to o co ci w ogóle chodzi, napisz dokładnie w czym masz problem.
czytałem ten temat punkt 19.
Spoiler

19. chcę przetłumaczyć moda, ale nie znam się na skryptach... co robić?
ODP: zdekompiluj skrypty Gothic sourcerem i wyeksportuj teksty deadalus translator-em, uzyskasz tabelę tekstów do przetłumaczenia, którą możesz od razu poprawić na twoje tłumaczenie lub wyeksportować do pliku i plik przetłumaczyć. następnie gdy mamy tłumaczenie w tym programie, używamy "apply to SRC"
i uzyskamy skrypty które można skompilować zawierające nasze tłumaczenie, potem wystarczy dodać skompilowane pliki *.dat i plik ou.bin do pliku paczki *.mod programem Gothic VDFS
UWAGA: jeśli tłumaczysz translatorem a nie ręcznie, mogą ci się pozamieniać apostrofy na cudzysłowy, co zepsułoby skrypty po włączeniu tłumaczenia do nich więc powinieneś w odpowiednich miejscach pozamieniać je spowrotem na takie jak w oryginalnym tekście

ale nic to mi nie daje ; a to jest chyba tylko do składni, więc skąd wziąć samego Daedalusa Translatora?
Nic, a nic z tego nie rozumiem

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Musisz to dodać do "Programme\Notepad++\Plugins\APIs". Tak trudno popatrzeć i przetłumaczyć na PL? Nawet nie trzeba se mózgu rozpierdalać.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

daedalus problem
#3 2012-08-28, 20:22(Ostatnia zmiana: 2012-08-28, 20:43)
Musisz to dodać do Programme\Notepad++\Plugins\APIs. Tak trudno popatrzeć i przetłumaczyć na PL? Nawet nie trzeba se mózgu rozpierdalać.
kurna POlaking, zrobiłem jak w poradniku, jakby działało to bym się nie pytał chyba?
widocznie z nowszą wersją notepada++ plugin nie działa ->patrz niżej
ten plugin jest do składni, działa mi teraz w starszej wersji notepada++ 5.03,
ale nie wiem jak wyeksportować teksty na podstawie tego punktu 19.?
jest oddzielny program daedalus translator? jeśli tak to skąd go wziąć?

edit: plugin działa i z nową wersją notepada, ale portable u mnie, dziwne

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

daedalus problem
#4 2012-08-30, 15:56(Ostatnia zmiana: 2012-08-30, 15:59)
Daedalus Translator na przyszłość dla poszukujących programu:
znalazłem link w temacie na wogu
link bezpośredni do programu:
Daedalus Translator

zatem temat można zamknąć

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry