Ogólna dyskusja o modyfikacji 528683 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 528683

Odpowiedzi 1170

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Czas przejścia Złotych Wrót to około 20-30 godzin dla każdej ścieżki, a będą 3 różne ścieżki: paladyni, orkowie i magowie wody. W pewnym momencie fabuła się zbiegnie, ale generalnie są inne.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#221 2012-01-06, 23:49(Ostatnia zmiana: 2012-01-07, 00:19)
Czyli mocniej rozbudowane wątki dla poszczególnych klas? Przykładowo w oryginalce ścieżka strażnika a najemnika różniła się paroma zadaniami, a tutaj ma to być lepiej zrobione. O to chodzi?:)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Ścieżki na pewno są dużo bardziej urozmaicone niż w Gothicu, są podobne, ale jednak inne, niektóre elementy fabuły są dostępne tylko dla jednej gildii.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Czas przejścia Złotych Wrót to około 20-30 godzin dla każdej ścieżki, a będą 3 różne ścieżki: paladyni, orkowie i magowie wody. W pewnym momencie fabuła się zbiegnie, ale generalnie są inne.

Z ciekawości zapytam - ten czas to był oszacowany na "odwal się", czy może jednak sobie testujecie moda i wiecie ile czasu potrzeba na przejście? :P

Co trzeba przyznać, to wybór Magów Wody jako gildii dla lubujących się w magii. Przeważnie w modach jest to mag ognia albo jakiś nekrofil. Co do paladynów i orków to mam nadzieję, że zostaną przedstawieni nieco inaczej niż w trzecim gothicu.

Комиссар RBT

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Комиссар RBT

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

#226 2012-01-08, 16:30(Ostatnia zmiana: 2012-01-08, 20:59)
Z ciekawości zapytam - ten czas to był oszacowany na "odwal się", czy może jednak sobie testujecie moda i wiecie ile czasu potrzeba na przejście? :P

Co trzeba przyznać, to wybór Magów Wody jako gildii dla lubujących się w magii. Przeważnie w modach jest to mag ognia albo jakiś nekrofil. Co do paladynów i orków to mam nadzieję, że zostaną przedstawieni nieco inaczej niż w trzecim gothicu.
Czas gry jest oszacowany orientacyjnie, tzn najpierw przeszedłem 1 i 2 rozdział, a potem oddzielnie 3 i 4 (łącznie będą 4), póki co mod jest wykańczany, jak przejdę wszystkie 4 rozdziały za jednym razem będę mógł podać dokładnie czas gry i wtedy też rozpoczną się beta testy oraz zapowiemy datę premiery :D  Ale to jeszcze trochę, bo parę różnych drobiazgów, wciąż czeka na ukończenie.

Paladyni są przedstawieni podobnie jak w G2, a orkowie trochę przypominają tych z G3, ale też nie do końca, mają zupełnie nowy styl.

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
No nizle niezle, zapowiada sie konkretny mod. Widze ze od przeszlo 4 lat pracujecie nad modem to kupa czasu, mam nadzieje ze w tym roku sie pojawi. ;)

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o kwestię odnośnie dubbingu(czy będzie) i jak wam idą prace narazie?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Jak na razie nie znalazł się nikt kto chciałby się podjąć stworzenia dubbingu (tzn. byli chętni ale wymiękli), więc na razie nie ma go w planach, a co do prac to idą bardzo dobrze, jak już pisałem 4 rozdziały są gotowe, ale dopisuje jeszcze trochę questów, ostatnio dopisałem kolejne dwa, jak na razie mamy 98 (!) gotowych questów, niedługo spokojnie dojdziemy do 100 :D  Oczywiście nie liczy się ilość, a jakość, ale tyle questów wynika z bogatej fabuły, powoli jednak wszystko zmierza do końca prac:)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Jak skończysz tego moda będziesz wielki :D  Bo zaczynam powoli tracić zaufanie do moderów przez nieukończone czy porzucone modyfikacje.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

#231 2012-02-05, 18:20(Ostatnia zmiana: 2012-02-05, 18:20)
Wszystkie moje wcześniejsze projekty kończyłem, więc myślę, że ten wspólnymi siłami też się uda zakończyć :)

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja mam tylko jedno pytanie - kiedy to w końcu wyjdzie?

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
When it's done

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A ja mam tylko jedno pytanie - kiedy to w końcu wyjdzie?

o k**wa lepszego pytania to już nie mogłeś zadać

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Mod wyjdzie jak zostanie ukończony, dokładnego terminu na razie nie podam, bo czasem prace nad modem idą szybciej, czasem wolniej, miejmy nadzieję, że będzie to w ciągu kilku miesiący. Gdy rozpoczną się beta testy wtedy poinformujemy o dokładnej dacie premiery.

Dzikus

Dzikus

Użytkownicy
posty55
Propsy6
  • Użytkownicy
Mod wyjdzie jak zostanie ukończony, dokładnego terminu na razie nie podam, bo czasem prace nad modem idą szybciej, czasem wolniej, miejmy nadzieję, że będzie to w ciągu kilku miesiący. Gdy rozpoczną się beta testy wtedy poinformujemy o dokładnej dacie premiery.
Dobrze wiedzieć że jakiś mod w końcu jest kończony :)  Czekam z niecierpliwością a liczba stu questów robi wrażenie :)  pozdrawiam

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

#237 2012-02-28, 20:38(Ostatnia zmiana: 2012-02-28, 21:18)
Zgodnie z obietnicą czas dostarczyć trochę więcej wiadomości o Elei. Elea to wielki, raczej słabo zaludniony kraj, z wieloma ciekawymi zakątkami, które sprawiają, że nie sposób się tu nudzić. Ogromne i rozległe lasy Elei słyną jaką miejsce niezwykle dzikie i niebezpieczne. Tylko okolica przy chacie leśniczego i starego latarnika może być uznana za w miarę bezpieczna. Znacznie gorzej jest w tak zwanym martwym lesie, gdzie na śmiertelników czyha mnóstwo groźnych stworzeń w tym duchy i inne poczwary. Opuszczając lasy Elei zbliżamy się do stolicy Elei, w której mieszka wielki król, a jego zamek słynie na całą okolicę. Tu jednak pominiemy imię tego wielkiego króla. Jeśli kogoś spotka łaska wejścia na zamek opowiada to swym potomnym i wspomina tę chwilę jako najcudowniejszą w swym życiu. Z wieży zamkowych widać wznoszące się na wysokiej górze mury klasztorne siedziby Magów Wody. Magowie słyną z wielkiej mocy i mądrości. Ich założyciel - pradawny mag Geranos podobno dostąpił zaszczytu rozmowy z samym Adanosem. Schodząc po stromym zboczu klasztornej góry mijamy wielki posąg Adanosa, który góruje nad całą Eleą, by dojść do osady pasterzy, a następnie jednej z kilku wiosek jakie możemy znaleźć na Elei. Opodal jest też twierdza pewnego zbuntowanego generała, który gwałcąc odwieczna prawa Elei wypowiedział posłuszeństwo królowi. Elea to wyspa, a tuż obok niej jest jej dużo mniejsza siostra bliźniaczka - wyspa Samoa. Wiele jeszcze by można mówić o tej krainie i kolejnych obszarach, ale w tym miejscu zakończymy nasz opis. Dodatkowo zamieścimy jeszcze trzy nowe obrazki z lasów Elei.

Zapraszamy też na http://www.zlotewrota.xt.pl/

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dlaczego nie pokazaliście na screenach tego zamku, tych lasów tylko na dobrą sprawe nie wiadomo co? Ani nie widać klasztoru, ani chatek o których tak barwnie opowiadałeś tylko jakieś mega odrzuty. Robicie to samo co na Dniu Screena, zamiast zachęcać, odpychacie prezentując takie materiały. Jesli juz macie cokolwiek prezentowac to 10 razy to przemyslcie nim to ujrzy swiatlo dzienne. Zawiodłem się :<

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No popatrzcie, myślałem że ZW zawiesza prace a one idą do przodu.

Zgadzam się jednak z wuwuzelą.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników
Do góry