Białe Kruki 43756 101

O temacie

Autor Alexior

Zaczęty 17.06.2012 roku

Wyświetleń 43756

Odpowiedzi 101

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
A to nie jest czasem zrobione jako mgła? Była gdzieś taka opcja w Spacerze.

Bingo.  :ok:

Комиссар RBT

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nowe screeny bardzo ładne, choć te ruiny z 4 screena przeczą prawą fizyki ;p

TO jest łamanie praw fizyki :D  A modzik się mi podoba, ale czekam na więcej konkretów o fabule. Może jakiś trailer?

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
A co w Gothic nie łamie praw fizyki? :P
Chodzimy postacią, która może unieść nieskończoną ilość rzeczy, biegać bez przerwy, ma ograniczony zakres ruchów, tworzy coś z niczego (magia), chodzące szkielety, niektóre latają, możemy się nawet teleportować czy zmieniać swoje ciało w wilka itp.
To jest Gothic, cały sęk w tym, że nie jest jak w prawdziwym świecie. :P

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
To co wymieniłeś nazywane jest fantastyką która dosyć często jest w grach RPG. Tylko te ruiny, jeszcze nie widziałem w gothicu budynków które zaprzeczały by prawom fizyki np. latających zamków. A tutaj są. Oczywiście można to wytłumaczyć jakoś fabularnie ale to i tak nie trzyma się klimatu gothica moim zdaniem.

gothic1210
  • Gość
Ale przestańcie się kłócić. To tylko drobny szczegół. Niektórzy pewnie by przeszli i nawet nie zauważyli. Poza tym to nie pierwsza abstrakcja w goticzkowych modach. W ogóle sam goticzek jest abstrakcją momentami. Myślałem, że wszyscy już się przyzwyczaili do namiotów otoczonych palisadą, krat wysuwających się ze skał itd.

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy

A jak to można wyjaśnić? Nie łamie praw fizyki? :P
Nie wiem co jedna ściana budowli ma do klimatu gothic :P Jak podeprę tą ścianę jakimś kijem, to nie będzie łamać praw fizyki i wróci Gothiczkowy klimat? -,-

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Tak, jak najbardziej :lol:  .

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy

dezerter

Białe Kruki
#87 2012-07-03, 16:05(Ostatnia zmiana: 2012-07-03, 16:05)
A może to jest po prostu dach jakiejś krypty czy coś i widać tylko czubek a trzyma się to na reszcie zakopanej w ziemi ;)

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
A może to jest po prostu dach jakiejś krypty czy coś i widać tylko czubek a trzyma się to na reszcie zakopanej w ziemi ;)
Co to ma do rzeczy? Drzewa też mają pod ziemią korzenie a burze i tak łamią je jak chcą :ayfkm:

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Białe Kruki
#89 2012-07-15, 00:05(Ostatnia zmiana: 2012-07-15, 00:07)
Niektóre screeny wyglądają znacznie lepiej niż lokacje z oryginalnego Gothic#msg a, jednak muszę się przyczepić do tego:

Modele niezbyt tutaj Ci wyszły no i paskudne tekstury dobrałeś, całkowicie nie kleją się z otoczeniem. Reszta nie licząc tych ruin oczywiście na plus, screeny dodałeś już jakiś czas temu ale sądzę, że pozytywnych opinii nigdy za wiele.

...jednak to wina tekstur, modele nie odstają od tych Gothic#msg owych.

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Zmienię te tekstury, jak nie będą pasować ;) aktualnie wszystko wygląda całkiem inaczej, więc zobaczę jak to się potoczy ;)

Co to ma do rzeczy? Drzewa też mają pod ziemią korzenie a burze i tak łamią je jak chcą :ayfkm:
Nie wiem co u Ciebie są za drzewa, ale w moich rejonach, raczej nie łatwo się łamią ;)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
:facepalm:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Podam  przykłykłdy kiedy łatwo oto, żeby drzewo się złamało(np. przez wiatr):
1)Detergenty tj. Płyny do naczyń, kompieli, oraz inne cała inna chemia której się używa w pomocy do utrzymania  czystości w twoim domu. Jak wiadomo detergenty wspomagają rozwój roślin(jak nie wierzysz, to zrób eksperyment z rzeżuchą: do jednej tacki nie dolewaj do wody nic, do drugiej 1 krople np. płynu do mycia naczyń, a do 3 dwie krople. Zobaczysz, że rzeżucha w 3 tacce najszybciej urośnie). Niby dobrze, co nie? Otóż źle. Takie drzewo które rosło w przyśpieszonym tempie, jest prawie puste w środku. Jeden mocniejszy wiatr i drzewo złamane. Pewnie się zastanawiasz w jaki sposób detergenty dostały się do drzewa. Otóż jeżeli ściek jest odprowadzany do jeziora, rzeki to potem dostaje się do gleby wokół zbiornika wodnego
2)Gatunek. Nie które drzewa są wysokie, ale cieńkie. W np. Zakopanym gdzie wiatr na takim Kasprowym Wierchu jest silny, a są na nim takie drzewa, to wiatr je z wielką łatwością złamie(widziałem mnóstwo w ten sposób obalonych drzew)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
No może i tak, ale mówimy o średniowieczu, ja jak jestem w okolicznych lasach, to 99% drzew stoi prosto, a złamane znaleźć naprawdę trudno, to zależy jeszcze od wieku i gatunku drzewa, oraz rodzaju gleby ;) w moim mieście przez około 10 lat, widziałem maksymalnie 3 złamane drzewa przez burze, no i jeden 20m dąb, który się przewrócił.
No, ale nie będę się wykłócać, jak widać ze specami w tej dziedzinie ;)

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Zaczynasz zmieniać temat. Temat o drzewach się wziął z komentarza(słusznego) Kaczki na temat ściany na 1 screenie. I to, że u ciebie akurat drzewa się nie łamią tak często to nie znaczy, że w innych regionach nie. Na twoim mieście dodałbym jakiś odłamek muru oparty o ten który łamie prawa fizyki. Wtedy byłoby to mniej zauważalne

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Nie mówię, o tych ruinach, nawet nie ja je robiłem i dobrze wiem, że łamią prawa fizyki...

Chodzi mi poprostu o post kaczki, "Co to ma dorzeczy?" - Akurat chyba coś ma do rzeczy.
"Drzewa też mają pod ziemią korzenie" - udana spektakulacja
"burze i tak łamią je jak chcą" - to zaskoczyło mnie najbardziej ;) z moich doświadczeń, wiem, że drzewo nie jest łatwo złamać, przynajmniej te zdrowe.
Ale dobra skończmy ten temat, piszesz, że ja go zmieniam, jak sam też się w tym temacie wypowiadasz...  :wink:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
"Drzewa też mają pod ziemią korzenie" - udana spektakulacja

:lol2:

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Weźcie kurna załóżcie temat o łamliwości drzew z uwzględnieniem czynników środowiskowych.

Zrzuty ekranu bardzo ładne, ale niektóre aż się proszą o ovobowanie. Te części ruin które łamią prawa fizyki prponuję powrawić lub np. przewrócić je na ziemię.

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Weźcie kurna załóżcie temat o łamliwości drzew z uwzględnieniem czynników środowiskowych.
I pozaśrodowiskowych, np. mechanicznych czy spowodanych działaniem sił z zewnątrz.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Jakieś wieści z frontu?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry