Białe Kruki 42561 101

O temacie

Autor Alexior

Zaczęty 17.06.2012 roku

Wyświetleń 42561

Odpowiedzi 101

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podzielam twoje zdanie, bo za cholere nie mogę zrozumieć dlaczego propsują takie coś jak  to albo to  gdzie prezentowana jest zbitka vobów i jakieś tam scenki dialogowe.A w  tym modzie widać że chłopaki napracowali się nad światem, widać jak dużo  czasu włożyli aby lokacje wyglądały jak najładniej ale niestety nie  dostaną nawet żadnego miłego słowa o tym.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Czego wy oczekujecie od początkujących modderów przecież ten typek co robi "Krew z Nosa" jest nowicjuszem a wy myślicie , że stworzy drugi "Czas Zapłaty" , mogę się założyć , że Krew Innosa jest pierwszą modyfikacją Aleksika i do tego nie ukończoną.To , że propsują to , to jest ich sprawa mi to nie przeszkadza , że oni to robią  przecież każdy ma inny gust ,a może komuś się spodobała ta "Zbitka Vobów" czy scenki dialogowe.Więc nie piszcie takich głupot , że ci co propsują "kiepskie mody" są idiotami , bo może nimi nie są tylko podoba im się ta zbitka vobów lub czarne screeny , na których gówno widać.Tak samo jak bym skrytykował twoją dziewczynę (o ile ją masz) , że dla cb ona jest ładna , a w moich oczach może okazać się pasztetem.Mam nadzieję , że wytłumaczyłem co nie którym to i owo  więc nie powinni się przypierdalać chuj wie czego.

PS:Krytyka jest dobra , ale do pewnego stopnia i za bardzo nie wjeżdża na psyche komuś.Może komuś się wydawać , że to co napisałem jest głupotą , ale ja mam na to wyjebane i nie koniecznie musicie się ze mną zgodzić.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Kruczorgothic ma racje, krytyka jest świetnym paliwem, ale do pewnego stopnia, bo gdy ktoś się stara już na silę wcisnąć  krytykę do każdego posta, to mija się to z celem, sam osobiście, cenie ludzi, którzy moddują, poświęcają czas na robienie modów, podczas gdy mogliby robić milion innych rzeczy, w tym zarabiać pieniądze...
Aczkolwiek, jeżeli gówno widzisz na screenach, to nie musisz nad tym polemizować... ja widzę na nich dokładnie to co chciałem pokazać, czyli mroczny klimat moda oraz kilka miejsc na początek... nad fabułą nie chciałem się rozpisywać, bo sam nie wiem dokładnie jeszcze co mogę wyjawić, aby nie popsuć rozgrywki jeżeli mod wyjdzie. Dzięki wszystkim za udzielanie się w temacie, nowe screeny dodam w przyszłym tygodniu, jestem ciekaw co o nich powiecie :P pewnie coś w stylu "chujowy pasek HP", "mogłaby być większa rozdzielczość" albo prosto z mostu "screeny ssą"... pożyjemy zobaczymy. :D
Pozdrawiam wszystkich modderów i graczy :D

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
To jest zawiść. Nudzi się takiemu idiocie, niema co robić więc napisze w skrócie że wszystko zjebane, a druga banda debili nawtyka mu propsy i się cieszą tym że podjudzają. A najlepsze jest to że ta banda idiotów potrafi stworzyć całe nic..albo w ogóle.
Nein! Pokazali że jak chcą to potrafią coś dobrego zrobić, jednak pokazali to tylko w jednym aspekcie, cała reszta jest do dupy. Gdyby tem "idiota" uznał że ten mod nie ma żadnych szans na pokazanie czegokolwiek ciekawego w ogóle nie zaczynałby dyskusji z twórcami, ten "idiota" odniósł wrażenie że autorzy przyjmą krytykę i poprawią to i owo, szkoda że się myliłem, bo tylko zmarnowałem trochę czasu. I przypatrz się kto krytykuje, jest wśród tych "idiotów" kilka osób które na scenie moddingu już nie mało pokazały np. EdekSumo, ja również co nieco zrobiłem, jednak nic nie pokazuję mimo że poziom moich prac jest o wiele wyższy niż tu, po prostu uznałem że modyfikacja jeszcze nie jest gotowa by zaprezentować ją szerszej publice.

Alexior czepia się głównie mojej krytyki, ponieważ jako jedna z niewielu nie była wulgarna, czyli wypadałoby odpowiedzieć, jednak jego ego nie pozwala mu na to, lub jest idiotą który sam nie wie po co napisał ten temat.

Odpowiedź do jednej osoby, dla reszty to będzie bezsensu:
@Wielki
Spoiler
Odnoszę wrażenie że ciągle żywisz do mnie urazę, prawdę mówiąc nigdy nie dowiedziałem się za co, jednak jeżeli masz do mnie jakiś problem zapraszam na GG/PW. Pisałem Ci już o tym jakiś czas temu, wtedy również wdałeś się w dyskusję adresując mnie bezpośrednio.
Temat jest częścią forum, zgodnie z zasadami mam prawo komentować to co tu widzę, w przeciwieństwie do ciebie nie uważam by modyfikacja była zaprezentowana poprawnie, dlatego też napisałem co napisałem. Autor tematu jest takim narcyzem że tego do swojej świadomości nie mógł przyjąć i postanowił toczyć o to spór.

Alexior - click! nie chodzi mi o post Fenixa dotyczący tego co masz pokazać, bardziej powinno cię zainteresować co napisał Thoro odnośnie tego co powinieneś pokazać. Jeżeli zastosujesz się do jego rad, prezentacja twojego moda będzie bardziej "propsogenna" i z całą pewnością mniej krytykowana.
Nastawienie odnośnie modyfikacji na tym forum jest takie, a nie inne z prostego powodu, 90% z nich nie wychodzi, twórcy nieważne czy zapowiadają rzeczy duże czy rzeczy małe, prędzej czy później odpuszczają sobie i "dysk im się pali". Jednak kilka modyfikacji w których twórcy pokazali jakiś poziom zaangażowania ma dobrą reputację i wielu ludzi ich oczekuje. Jak już pisałem w swojej wcześniej w swojej wypowiedzi, słowa kierowałem do Flechera, uznałem że możecie zaprezentować coś ciekawego oraz że macie szanse na ukończenie modyfikacji, jednak ty uznałeś to jako atak na swoją osobę i odtrąciłeś moje uwagi.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy

Alexior

Białe Kruki
#44 2012-06-21, 00:35(Ostatnia zmiana: 2012-06-21, 00:49)
uznałem że możecie zaprezentować coś ciekawego oraz że macie szanse na ukończenie modyfikacji, jednak ty uznałeś to jako atak na swoją osobę i odtrąciłeś moje uwagi.
-Nie zauważyłem, miałem odczucie jakbyś na siłę chciał docisnąć to co napisałeś w pierwszym poście, wcale nie musiałeś kontynuować naszej konwersacji gdy odpowiedziałem tak jak rządałeś...
Kompozycja - Nikogo nie interesują Twoje nudne screeny wykonane zza pleców bohatera, znamy to na pamięć. Wykaż się kreatywnością i zaprezentuj coś nowego pamiętając, że dobra kompozycja pozwoli Ci przedstawić nawet dobrze znaną lokację w całkiem nowym wymiarze,
-Jak widać moja kompozycja niektórym z was się nie podoba. ;)
jednak wedle zasady "z gówna bata nie ukręcisz" uważam to za całkowicie zbędne we wstępnej fazie projektu.
:P
Pamiętajmy, że ma być to jedynie zapowiedź a nie suchy tekst streszczający nasz pomysł od góry do dołu.
-Poleciłeś mi abym zrobił jak Alexik Maciejk i streścił cały mod, sam sobie przeczysz... ;)

Alexior czepia się głównie mojej krytyki, ponieważ jako jedna z niewielu nie była wulgarna, czyli wypadałoby odpowiedzieć, jednak jego ego nie pozwala mu na to, lub jest idiotą który sam nie wie po co napisał ten temat.
-Napisałem go po to żeby się w nim udzielać, więc nie wiem o co Ci chodzi? Sam napisałeś:
Czekam na twoją odpowiedź oraz ewentualną poprawę.

@EDIT: Przepraszam, pomyliłem Alexika z Maciejk.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ja również co nieco zrobiłem, jednak nic nie pokazuję mimo że poziom moich prac jest o wiele wyższy niż tu

No nie bądź taki skromny :3

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Alexior radze ci przyjmować krytykę albo nie przetrwasz na tym forum jak ja  :lol:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Alexior radze ci przyjmować krytykę albo nie przetrwasz na tym forum jak ja :lol:  
Z tym, że to co usunąłem nawet nie było krytyką, ale wręcz atakami na jego osobę :ok:

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
ja również co nieco zrobiłem, jednak nic nie pokazuję mimo że poziom moich prac jest o wiele wyższy niż tu, po prostu uznałem że modyfikacja jeszcze nie jest gotowa by zaprezentować ją szerszej publice
czy po prostu uwazasz ze jest jeszcze za słabe by to tu pokazać, a nie chcesz się zbłaźnić, po prostu nie masz udwagi...
"tyle na ten temat"
;p

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
czy po prostu uwazasz ze jest jeszcze za słabe by to tu pokazać
Alexior, tobie akurat przydałaby się taka doza pokory.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wlasnie, ze dobrze mowi  :ok:

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
czy po prostu uwazasz ze jest jeszcze za słabe by to tu pokazać

Alexior, tobie akurat przydałaby się taka doza pokory.
-Ale czy chwale się czymś? Wstawiłem kilka screenów prezentujących jedynie jedną lokacje i to w małym stopniu ;)
Liczyłem może na jakieś ciekawe komentarze, które dadzą kopa, aby mieć siłe by dalej robić moda, no cóż nie udało się :D

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Skoro nie wstawiłeś nic ciekawego i masz tego świadomość, to na jakiej podstawie możesz oczekiwać przychylnych komentarzy?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
A kto mówi że nic ciekawego ? mnie się tam podoba.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Alexior. Rozumiem, iż każdy ma swoje racje, ale może osoby które uważasz za haterów ignoruj, a zamiast się z nimi kłócić, to usiąść do skryptów, worlda,(czy co tam z tworzeniem modów związane) i pokazać im, że się mylyli

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy

Maciejk

Białe Kruki
#55 2012-06-21, 21:30(Ostatnia zmiana: 2012-06-21, 21:39)

-Poleciłeś mi abym zrobił jak Alexik Maciejk i streścił cały mod, sam sobie przeczysz... ;)

:lol2:

EDIT: Nie, to co jest napisane w moim temacie nie jest streszczeniem, a jedynie wstępem do fabuły moda(ten wstęp będzie prawdopodobnie zawarty w intrze. Może u ciebie sam wstęp do moda to już cała fabuła? Nie oceniam...)

Chyba, że mam brać przykład z ciebie i pisać fabułę do modów na tym szablonie. ("3 Nowe frakcje, pierdyliard mieczy/zbroi/whateva, fabuła na X czasu o tym, że frakcja A chcę zniszczyć frakcje B a frakcja C ma wszystkich w poważaniu... a zapomniałbym o jakieś złej czarownicy... no błagam...  :ayfkm:  )

Powiem szczerze, że nie szukam wrogów ani zwady, ale wycieranie sobie gęby moim projektem, gdy samemu popełnia się kardynalne błędy, to woła o pomstę do nieba.  :ayfkm:

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy

Alexior

Białe Kruki
#56 2012-06-21, 21:35(Ostatnia zmiana: 2012-06-21, 21:37)
Jeżeli to jest jedynie wstęp to łap propsy za fabułe :P Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować coś tak dużego ;o ;d
@EDIT: Główny Bohater w Twoim modzie nosi moje imię ;d

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy

Maciejk

Białe Kruki
#57 2012-06-21, 21:40(Ostatnia zmiana: 2012-06-21, 22:02)
Tak to jest jedynie wstęp, który zostanie wykonany jako intro. Całą fabułę znam tylko ja i dwie osoby, które mi pomagają.

EDIT: Nie odbieraj mojego poprzedniego posta jako krytyki, po prostu nie lubie jak ktoś myli wstęp do moda z jego fabułą...  :wink:

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Jest to dość długo i dokładnie rozpisane, nie przypuszczałem, że może być to jedynie wstęp ;p

Rozumiem Twoje oburzenie, bo w sumie poniżyłem Cię w pewien sposób, za co przepraszam ;) , sam bym pewnie postąpił tak jak Ty, ale znając samego siebie to bardziej agresywnie, co by wyszło na gorsze.  :lol2:

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No widzisz tylko wstęp, pomyśl jak sama modyfikacja będzie rozbudowana ^^  Ta fabuła w twoim modzie wygląda na średnio przemyślaną jest sobie jakaś wiedźma a my się roztrzaskujemy na wyspie, zamiast myśleć jak tu przeżyć, stajemy się drugim bezim i rozwiązujemy problemy wszystkich ludzi ?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry