Co do czego i dlaczego? 43701 80

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 28.05.2012 roku

Wyświetleń 43701

Odpowiedzi 80

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
udało mi się go zastąpić skórką Mango.

Hehe, nie bez pomocy

Liabaen

Liabaen

Użytkownicy
posty51
Propsy20
  • Użytkownicy

Liabaen

Co do czego i dlaczego?
#41 2012-06-19, 21:08(Ostatnia zmiana: 2012-06-19, 21:30)
Nie, bo wyjdzie na jaw, że jestem spamerem
Chyba nie jest tak źle. 2000 postów w tą, czy w tamtą  :lol2:

Łap w prezencie:
http://tnij.org/gold_dla_azteka
Spoiler
dzięki eto, nauczyłeś mnie jak lepiej beeep irytować ludzi  :lol:  

TheModders - Co ja pacze?

Spoiler
Przypałętał się do nas czarny kundel. Drogą demokratycznego losowania zyskał imię Murzyn. Wczoraj ktoś dzwoni do drzwi. Brat: Te, otwórz! Ja: Zara, tylko zamknij murzyna w piwnicy bo ludzie idą. Mina sołtysa, który chodził z petycją bezcenna. YAFUD

Więcej... http://www.yafud.pl/7040/#ixzz1usI0fGdu

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Odświeżam, bo sam muszę instalować wszystko od nowa.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Co do czego i dlaczego?
#43 2013-07-16, 23:06(Ostatnia zmiana: 2013-07-16, 23:26)
To nie wystarczy przeczytać tematu od początku? Podpowiem: da się tak.

Do swojego zestawienia sprzed roku (zmienił się właściwie tylko wygląd moich aplikacji :D )...
Spoiler
Windows 7 - aktualnie najlepszy i najpewniejszy dostępny Windows :ok:  Tylko interfejs ma do dupy - udało mi się go zastąpić skórką Mango.
Windows 8 - lżejszy i... już to przerabialiśmy.
Firefox - ma pluginy których potrzebuję i w przeciwieństwie do np. Chrome ma interfejs bez skazy :D  [screen]
Foobar - cóż, długo siedziałem na Winampie nie mogą przekonać się do foobara - to był mój błąd :D  Po odpowiednim skonfigurowaniu to naprawdę niezłe cacko :ok:  [screen]
Miranda IM - komunikator idealny : D cenię sobię go głównie ze względu na kolosalne wręcz możliwości customizacji. Aktualnie nikt nie ma prawa mieć takiego samego komunikatora co ja :D  [screen]
Photoshop CS5 - dzięki niemu mogę udawać, że znam się co nieco na grafice :D  Ogółem naprawdę przydatne narzędzie i nie widzę możliwości, by zastąpić go np. Gimpem.
uTorrent - Maybe mi polecił
VLC Player - wg mnie najlepszy odtwarzacz wideo. Posiada własną bibliotekę kodeków, mnóstwo opcji pozwalających np. poprawić obraz, przy czym jest całkiem schludny. No i posiada opcję podgłośnienia dźwięku do 200% - co zresztą uważam za najprzydatniejszą opcję : D
...mogę dorzucić jeszcze Dropboxa do przechowywania kopii zapasowych. Ja w dropboxie trzymam np. Foobara, Mirandę - i jeśli coś spierdolę, mogę sobie przywrócić plik ustawień sprzed max miesiąca. Bardzo wygodne rozwiązanie. Jeśli będziesz się rejestrował, rzuć okiem na moją sygnaturę :lol:

Aktualny screen mojego oprogramowania:
Spoiler

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Co do czego i dlaczego?
#44 2013-07-17, 00:21(Ostatnia zmiana: 2013-07-17, 00:31)
To i ja wrzucam bo się sporo pozmieniało:

System: Windows 7 64 bit / Windows 8 Consumer Preview. Głównie korzystam z siódemki, czasem, bardzo rzadko z ósemki. W końcu to CP, choć kumpel cały czas z tej edycji korzysta i nie narzeka. Windows 8 64 bit. Ósemka, bo jest zajebista, minimalistyczna i lekka. Podoba mi się Metro UI, bardzo.
Odtwarzacz: Winamp Spotify/iTunes. Przed Spoti używałem iTunes'a, po updacie i zmianie wyglądu bardzo przypadł mi do gustu. Ładny, minimalistyczny, przejrzysty. No niestety mógłby być bardziej lżejszy. Obecnie praktycznie cały czas Spotify. Streaming, legalny to jest to. Mogliby tylko zmienić wygląd apki, do najładniejszych to ona nie należy, powinni brać przykład z Rdio (design).
Przeglądarka: Chrome/Safari. Różnie, zazwyczaj Chrome. Zdecydowanie tylko i wyłącznie Chrome. Piękna, szybka, minimalistyczna. Kupuję to.
Programowanie: Dawniej Delphi, obecnie MS Visiual Studio for Windows Phone, Notepad2 - był ze mną odkąd pamiętam i już tak zostało. MS Visual Studio 2012 no i Notepad++ (fakt faktem, że N++ mógłby mieć ładniejszy design) oraz Arduino IDE.
Komunikator: AQQ - zajebisty, i tyle. Powiedzmy jeszcze, że Skajpaj, choć rzadko używam, ciągnie mi transfer jak smok. No i TeamSpeak, jak pykam w jakieś gierki na multi, spoko sprawa i bardzo mało transferu zżera. <= Tu się akurat nic nie zmieniło.
Zdjęcia: Adobre Lightroom 5. Ładny, funkcjonalny i szybki. Nie zamieniłbym na nic innego. No może na Aperture gdyby był na Windowsa.
Podpierdółka: Zdecydowanie Evernote.
Obowiązkowo TeamViewer. Obecnie nie mam potrzeby korzystać z TV.
Chmura: Dropbox, Skydrive.
Pakiet biurowy: Office 2013. Scrivener też całkiem ok, zwłaszcza przydatny w pisaniu jakichś dłuższych prac (szczególnie pokroju naukowego), problem z nim jest jeden - funkcjonalny ale design ma paskudny. edit: Zapomniałem o iWork. Na razie beta, niestety nie ma natywnego klienta tylko poprzez przeglądarkę w iCloud. Ale całkiem spoko. Nic nie pobije Keynote'a, a PowerPoint to się przy nim może schować w odrębnej galaktyce.
A no i Leap, wiadomo.
GIMP też siedzi w "razie W" choć praktycznie nie korzystam.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Aztek opowiedz mi coś więcej o swoim foobarze, nie pogardzę też linkami :roll:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oryginalna skórka:
http://browse.deviantart.com/art/Shine-Foobar-v-0-1-161786902

Tylko z funkcjonalnością będziesz musiał się sporo bawić. Ja nieco serca w zmodyfikowanie go włożyłem :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wydaje mi się, że zapomnieliście o czymś... A mianowicie o Steamie.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
No to skórkę mam, listę addonów gdzieś na lascie też mam zapisaną, a to się równa jednodniowym confingiem foobara :lol2:  Ale czego się nie robi dla ładnego wyglądu :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Aktualizacja po latach

Przeglądarka: Firefox od lat
System  operacyjny: Manjaro czyli coś co jest tym dla Archa, czym jest Ubuntu dla Debiana.
Komunikator: głównie Messenger(polecam ten styl życia) i Steam, sporadycznie Pidgin do GG.
Grafika 3D:  Blender 2.7x, najlepszy darmowy program i tyle na ten temat- bez zmian.
Grafika 2D: GIMP- chociaż musiałbym potestować Kritę.
Odtwarzacz muzyki: mpc z różnymi nakładkami,  głównie Sonata(graficzny) i ncmpcpp(konsola).
Odtwarzacz wideo: domyślny, Parole czy jakoś tak.
Programowanie: głównie Visual Studio Code(to nie jest Visual Studio, tylko prekonfigurowany Atom, wyszedł też na Linuxa), z żadnego IDE ostatnio nie korzystam.
Popierdółka uprzyjemniająca życie? git- Kryste Panie, jakie to przydatne gdy parę osób zajmuje się skryptami w modzie.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
a w sumie czemu nie:
Przeglądarka: Firefox
System  operacyjny: Windows 7
Komunikator: Facebook / GG / Skype
Grafika 3D:  Blender 2.75 , 3DS Max
Grafika 2D: Photoshop
Odtwarzacz muzyki: - nie uzywam *youtube8
Odtwarzacz wideo: - domyslny na windowsie
Programowanie: nienawiść do programowania tak zostałem wychowany

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przeglądarka: Maxthon3
System  operacyjny: Windows 7
Komunikator: Facebook
Grafika 3D:  Blender
Grafika 2D: Gimp
Odtwarzacz muzyki: - KMPlayer
Odtwarzacz wideo: - KMPlayer

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Windows 10 - lubię system, podoba mi się, że cały czas coś w nim usprawniają, są widoczne zmiany i faktycznie to żyje :ok: No nie wspomnę o tym, że przypada mi do gustu jego estetyka (choć tu i ówdzie można byłoby coś poprawić). Aha, Win7 i XP są dla zacofanych przegrywów :trollface:
Spoiler
Chrome - zastąpił mi Firefoxa, z którym miałem mnóstwo problemów, w czasie, kiedy ostatniego z niego korzystałem. Ostatnio chciałem wrócić, ale panowie z Mozilli idą w najgorszym możliwym kierunku - nie dość, że dalej było zabugowane (np. ppm na filmie wideo na YT skutkowało crashem CAŁEJ przeglądarki). Zamiast poprawek powitał mnie jakiś wgrany mozillowy komunikator :F No i ma być jeszcze gorzej, bo tam na górze chcą wziąć się za odchudzanie przeglądarki, wywalając duże motywy - czyli imo największa zaleta firefoxa. Aha - komunikator oczywiście zostanie. Chrome mi się podoba ze względu na płynność (karty są osobnymi procesami), a do tego ma armię pluginów.

Foobar2000 - do muzyki c: Jak na moje jest niezastąpiony, idealny do moich melomańskich potrzeb. Mogę ładnie uporządkować sobie muzykę, podziwiać okładkę w wysokiej rozdzielczości, czytać automatycznie pobierane liryki (i w konsekwencji także podśpiewywać :D) c: Do tego nadal pozostawia mnóstwo opcji customizacji, z czego cały czas korzystam i wprowadzam w nim od lat mniejsze zmiany :D
Spoiler

Miranda NG (komunikator gg/facebook) - zastąpiła mi Mirandę IM już dłuższy czas temu. Jest to fork nastawiony bardziej na nowoczesność i bezproblemowy update, dziś chyba popularniejszy niż sama Miranda IM. Jak to miranda nastawiona jest na customizajcę, to też często ją modyfikuję, by pasowała mi do systemu/zmieniającego się gustu :DDodam, że jest świetny kontakt z twórcami - kiedy zabrakło mi jakiejś funkcji, napisałem o tym na forum i niedługo się jej doczekałem :D
Spoiler

Dropbox (18gb), Onedrive (15gb), Copy (25gb) - korzystam z trzech różnych chmur :D Najchętniej korzystałbym tylko z Dropboxa, ale miejsce jest ograniczone na tyle, by szukać alternatyw. Pierwsze wybrałem Onedrive ze względu na integracje z systemem i moim kontem M$ - 15gb, akurat, żeby poprzenosić zdjęcia. Niedługo potem z mrocznego źródła™ dowiedziałem się o Copy. Teoretycznie jest absolutnie najlepsze i bije wszystko na głowę (jedynie Mega.nz broni się jeszcze paroma GB więcej na start, nie przypadło mi jednak na ogół do gustu). Na start dostajemy 15gb, +5gb za każdy link (oraz zarejestrowanie się z czyjegoś), strona podobnie jak Dropbox przechowuje kopie zmodyfikowanych plików przez miesiąc. Nie mam jednak na ogół zaufania - nie wiem, czy nie stracę tam jutro swoich plików, bo się okaże, że się przeliczyli. Nie wiem, czy włamanie się tam nie jest wiosennym spacerem dla hackerów, a interface na desktop wcale nie budzi zaufania - wygląda jak źle oskinowany winamp. Dlatego swoje najważniejsze pliki nadal są na dropboxie. Jakbyście chcieli się zarejestrować to dostaniecie bonusowe miejsce za zrobienie tego z linków:
dropbox - https://db.tt/0TMF26OP (+500mb) // copy - https://copy.com?r=b1BCMA (+5GB)
Onedrive ma schudnąć z kolei z 15GB do 5GB, więc niedługo pewnie go porzucę.

Photoshop - nie robię nic profesjonalnie, ale czasem się przydaje do tych wszystkich aztekowych rzeczy.
Spoiler

...i poprawiania zdjęć przed wrzuceniem na facebooka

Code::Blocks - powiem szczerze, że używam go tylko dlatego, że QtCreator na Windowsie jest upośledzony :F

Do tego VLC do filmów, Steam do gier i to chyba wszystko :D

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
np. ppm na filmie wideo na YT skutkowało crashem CAŁEJ przeglądarki
Ten problem został już dawno rozwiązany, jednak od dłuższego czasu borykam się z dość drażniącym problemem i nie wiem czy tylko ja tak mam. Obraz "rozjeżdża się" po otworzeniu wielu kart, gdy zacznie zajmować ponad 1GB RAM. Często jej zużycie nie zmniejsza się po zamknięciu kart i jedynym rozwiązaniem jest ponowne uruchomienie przeglądarki.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond

Paser

Co do czego i dlaczego?
#54 2016-03-27, 19:00(Ostatnia zmiana: 2016-03-27, 19:58)
Daję swoje, bo Leinnan wrzucił link do innego (podobnego) tematu i mnie to zaciekawiło.
Przeglądarka: Firefox
System operacyjny: Kubuntu 15.10 (aczkolwiek prawdopodobnie zmienię na Lubuntu ze względów na wydajność, gdyby nie bugi z DSL, to pewnie byłoby to Manjaro)
Grafika 2D: Calligra Krita i Inkscape
Odtwarzacz muzyki: Amarok
Odtwarzacz wideo: Dragon Player
Programowanie: MonoDevelop (z MonoGame)
Pakiet biurowy: LibreOffice

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Czemu nie Xubuntu? Mogę nawet parę skryptów dodatkowych do niego podesłać. W ogóle jak zna się minimalnie jakiś język programowania to XFCE to super sprawa bo jest specjalny plugin wykonujący co wybrany czas komendę i w oparciu o nią ma odpowiedni tooltip, tekst, przycisk, etc.
http://goodies.xfce.org/projects/panel-plugins/xfce4-genmon-plugin

Sam w oparciu o to zrobiłem datę z miesiącami rzymskimi literami, pokazywanie aktualnie granego utworu, ilość wolnego miejsca na dysku i jeszcze jakieś pierdoły.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Bo prawdopodobnie LXDE (w tym LXQT) jest najbardziej wydajne z tego co widzę. A XFCE kiedyś próbowałem i miałem problem z tym, że po ustawieniu tapety znikały mi ikony na pulpicie. Nie wiem jak jest teraz. W sumie, to nie szkodzi mi pobrać iso i spróbować.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wasz Chrome tak potrafi? :D

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy istnieje jakiś klient PC komunikatora facebook? @Aztek MirandaNG radzi sobie bez problemu?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry