Dubbing do Złotych Wrót 195002 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 195002

Odpowiedzi 603

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

DarthWojt

Dubbing do Złotych Wrót
#340 2012-12-09, 15:59(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 16:05)
Podsumowując, głos Bezimiennego jest świetny, ale jego jakość dość słaba. Po za tym "Chwała Innosowi" mówiona przez Hagena zabrzmiała dziwnie, tak mało dumnie. W ocenie od 1 do 5 daję wam 3 tak z plusem na zachętę i tak dużo lepiej od MT.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
DarthWojt ma rację. Hagen mówi to na odczep sie pod nosem "Chwała innosowi...", a powinno być jak to na mężnego palladyna przystało "Chwała Innosowi!!"

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Głos beziego podobny ale w słabej jakości (aż MT się przypomniało -__-) a reszta na wysokim poziomie.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
no dubbing beziego bardzo dobry, szczerze to przyznam, ale jakość mogła być lepsza

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Potrzebujecie jeszcze kogos? ;p

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Oto właściwy kandydat na Beziego!

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Dubbing do Złotych Wrót
#346 2012-12-09, 18:45(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 18:51)
Nie wiem czy mialbym na tyle czasu zeby nagrac pierdylion kwestii :D  szczegolnie, ze ktos juz to zrobil
No wiec?

TheGerald39

TheGerald39

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Szukacie jeszcze kogos?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
czy tylko mi nie działa stronka?

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy
Oj, moje kwestie wypadły paskudnie :F

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#350 2012-12-09, 23:53(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 23:54)
DarthWojt ma rację. Hagen mówi to na odczep sie pod nosem "Chwała innosowi...", a powinno być jak to na mężnego palladyna przystało "Chwała Innosowi!!"
Mi też się to chwała nie podoba, postaram się zmobilizować Dreama, żeby nagrał bardziej podobnie do oryginału;)

Jeszcze parę postaci jest wolnych, ale to już trzeba mieć naprawdę świetny głos i odpowiedni do danej postaci, żeby się załapać, ale próbować można, próbki ślijcie na dubbingzw@gmail.com. Ale że już nawet ty się Wowoz zgłaszasz to już niewątpliwa oznaka bliskiego końca świata  :D  

czy tylko mi nie działa stronka?
Czasem stronka może nie działać z powodu awarii domeny ze strony yoyo, coś ostatnio u szwankują te domeny, ale ogólnie powinna hulać.

Oj, moje kwestie wypadły paskudnie :F
Nie gadaj głupot ;p

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie gadaj głupot ;p
Na dysku brzmią zdecydowanie lepiej :P

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
jest jakas oficjalna data wyjscia moda ? ;> albo przynajmiej przyblizona ? duzo wam roboty jeszcze zostalo ? ;d

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Dubbing do Złotych Wrót
#353 2012-12-10, 10:04(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 10:06)
A na YT i tak ludzie będą pisać, że głos Bezimiennego jest "do dupy". Ciekaw jestem czy znaleźli by lepszy. Ten GabryZ można powiedzieć, że spadł jak z nieba, wątpię, że na YT, itp. znalazła by się osoba z tak dobrym głosem i chęcią do nagrania. Szkoda tylko, że jakość głosu tak ucierpiała, bo w tym filmiku-parodii jakość była bardzo dobra, a tutaj brzmi jakby miał mikrofon za 5zł.

PS. Dariusz zobacz kilka-naście postów wstecz, masz tam napisane co zostało do zrobienia.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
dajcie mi od razu te postacie :P nie chce mi ise nagrywać próbek, szczegolnie, ze najpierw musze studio wynająć :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Wowoz czyli planujesz nagrać z ziomkami dubbing do kilku postaci? Good idea :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
nie. sam nagrywam. ale jestem w stanie tak zmodyfikowac glos, ze nie poznacie. sentarion, przydaly by mi sie screeny tych postaci, zebym mogl dopasowac glos :)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Dubbing beziego powinien być troszkę głośniejszy tzn. osoba wymawiająca kwestie powinna mówić głośniej, bo brzmi troszkę jakby mówiła to od niechcenia, a reszta całkiem spoko - nieporównywalnie z MT :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
dubbing beziego jest beznadziejny, tylko tyle moge wam powiedziec. gdybym zdecydowal sie wczesniej nagralbym wam to na szybkosci ;p

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
No, niestety ja się musze z tym zgodzić. Absolutnie nie pasuje ten głos do roli Bezimiennego, ale może to wina mikrofonu... Dużo kwestji jest nie wyraźnych.Nie mówie że znalazłbym lepszą osobę, ale . Eh, kwestia gustu...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry