Dubbing do Złotych Wrót 194771 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 194771

Odpowiedzi 603

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
lepszy mikrofon wystarczy

Zdziwiłbyś się jak słaby dubbing się robi poza studiem.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Zdziwiłbyś się jak słaby dubbing się robi poza studiem.
Opowiedz nam o tym, ekspercie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Nie jestem ekspertem, po prostu to oczywiste.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie zawsze...

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
No dobra,k słaby to przesada. W sumie powiedziałbym raczej, że to słychać gdy nie jest nagrywane w studiu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Podaj definicję studia, a domowym zaciszem, bo to dość płynna granica, jeśli ktoś sobie samemu składa sprzęt.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dubbing do Złotych Wrót
#566 2013-06-03, 19:27(Ostatnia zmiana: 2013-06-03, 19:32)
Nie jestem ekspertem, po prostu to oczywiste.
Jak się nie znasz, to po prostu przestań pierdolić i nie wypowiadaj się na ten temat.

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

zommer

Dubbing do Złotych Wrót
#567 2013-06-03, 19:40(Ostatnia zmiana: 2013-06-04, 19:42)
Szczerze mówiąc, mój biurkowy samson zapewnia świetną jakość audio ;p  Nagrywanie dubbingu dla modyfikacji w studiu moim zdaniem jest troszkę przesadzone, aczkolwiek gdyby doszło do wyboru między słabym mikrofonem a nagrywaniem w studiu, to jakby nie patrzeć zmienia to postać rzeczy.

@Down:
Załóżmy, że masz mikrofon za 200 - 300 złotych. Powątpiewam, że chciało by ci się w takim wypadku ruszyć tyłek do studia i nagrywać dubbing do takich przedsięwzięć jakimi są modyfikacje do goticzka. Jak wspomniałem, jeśli ktoś ci postawi ultimatum:
słaby mikrofon albo nagrywanie w studiu, to troszkę zmienia postać rzeczy. Kwestia tego, że nawet mikrofon w headsecie za 100 złotych może uzyskać dobrą jakość.

Edit: Ja wam dam gadanina  :lol2:

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Eee no chyba że macie drogi mikrofon. I wcale nie jest tak, że nagrywanie w studiu dubbingu do moda to przesada. To tylko pokazuje chęć zrobienia czegoś jak najlepszego się potrafi i może.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś mam przeczucie, że może jeszcze w tym miesiącu obejrzymy jeszcze jakiś gameplay. :)

Jaxer

Jaxer

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam ziomeczki i inni tacy, piszę w temacie gdyż nie wiem czy mail, na który się wysyła próbki głosów jest regularnie sprawdzany a ja wysłałem w dniu dzisiejszym tam swoje:P także w sumie ode mnie to narazie tyle, czekam na odpowiedź. Pozdro.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No raczej proste  że sprawdzają :D

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy
Pozwolę sobie odgrzać temat :D

Są jeszcze jakieś postaci do nagrania? Z tego co pamiętam, było kilka nieostawionych- można by tą kwestię definitywnie zakończyć  ^^

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Aktualnie wszystkie są przydzielone do nagrania, więc chyba, że ktoś się nie wywiąże, ale raczej wkrótce już wszystkie powinny być nagrane.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Jest szansa, że wyjdzie w przeciągu 1-2 miesiąca modyfikacja ? Bo już nie mogę się doczekać. I tak wyłączę dubbing bo mi od razu klimat psuje gothica...  Nie jest zły, chyba najlepszy dubbing jaki kiedykolwiek powstał do jakiejkolwiek modyfikacji, ale dla mnie to i tak wielka porażka. Ale nie zniechęcajcie się, na pewno wielu osobom będzie się podobać, akurat głosy orków są niezłe :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Dubbing do Złotych Wrót
#575 2013-08-27, 15:02(Ostatnia zmiana: 2013-08-27, 21:36)
"Premiera modyfikacji jest przewidywana na koniec tego roku, " - Licz się z tym że za 2 miesiące nie ujrzysz modyfikacji .

Edit: @down Racja poprawione.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
"Licz się z tym, że za 2 miesiące nie ujrzyj modyfikacji." 

Chyba raczej powinno być ujrzysz.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dziś mamy zaszczyt przedstawić kolejną prezentację dubbingu:

http://www.youtube.com/watch?v=0CtVIgFDBAc&feature=youtu.be
Zapraszamy też na stronę: http://www.zlotewrota.org/

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No kurwa zajebiste jak można mówić że się wyłączy dubbing... To już wolałbym po rusku byle by coś mówili a nie drętwa cisza cała grę. Co do dubbingu: Skip zajebiście wpasowany, Arkadikuss WTF ten z graszorg miło go będzie usłyszeć jest zajebistym lektorem, orkowie oczywiście rządzą nie ma co to tego wątpliwości, dziewczyny też dają radę.
 ,,Jednym słowem"   Czekam na moda .

LET'S ROCK!

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wwz jako skip xddd
No nieźle, jak wszystkie postaci są na podobnym poziomie, to dubbing wypadnie naprawdę nieźle. props.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry