[G2NK] Blood Night PL 99435 172

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 20.05.2012 roku

Wyświetleń 99435

Odpowiedzi 172

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy

Spocq

[G2NK] Blood Night PL
#120 2012-09-26, 15:08(Ostatnia zmiana: 2012-09-26, 15:11)
Ale gdzie?

W Khorinis czy Górniczej dolinie?

Czy chodzi ci o jaskinie gdzie byłem z Cavalornem zabić bandytów

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po wyjściu południową bramą idziesz w lewo (tam gdzie zbierałeś rośliny dla Constantino) mijasz wrak łodzi i kretoszczury w jaskini znajdują się dwaj rabusie i broń orka w prawej odnodze jest szukany przez Ciebie posąg.

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Hmm znalazłem tę jaskinie... Po kilku dialogach pojawił się Xardas i zabił moich wspólników.
Czy to jest już koniec drogi Beliara?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Nie to nie jest koniec drogi Beliara po tym jak Xardas zabił wszystkich z klanu krwi to idziesz do szefa srebnego klanu czyli tego wampira który mieszka w górnym mieście.

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Rytuał został wykonany... Kilka dialogów i koniec..... Autorzy modyfikacji mogli lepiej wymyśleć... np. ukazać spalone Khorinis, bądź możliwość wydawania rozkazów orkom...

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej słuchajcie mam taki mały problem z teksturą płaszcza przeciwsłonecznego. Mianowicie wygląda on tak: http://imageshack.us/photo/my-images/31/bloodnighttxt.jpg/
Wszystko robiłem wg. instrukcji, pobrałem najnowsze spolszczenie, robiłem reinstal G2NK nawet startera i nic. Wie ktoś może dlaczego jest taka tekstura? Bo bronie są ok tekstury git. Ale ten pancerz mi się nie podoba bo wiem że powinien mieć inne kolory :<

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U mnie tez tak wygląda?Więc w czym problem?:)

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheMrFalwack

[G2NK] Blood Night PL
#127 2012-09-30, 14:49(Ostatnia zmiana: 2012-09-30, 14:50)
Bo powinien mieć inne kolory...
https://www.youtube.com/watch?v=jUmkCrWcOzs

Zobacz sobie. Tak powinien wyglądać. Jak w tym filmie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Bo tekstury trzeba dodać, nie wiem może Graveir zapomniał je do paczki dodać? Weźcie je z oryginału jeśli chcecie, chociaż jak Graveira złapię na GG to mu przypomnę o tym temacie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheMrFalwack

[G2NK] Blood Night PL
#129 2012-09-30, 14:56(Ostatnia zmiana: 2012-09-30, 15:03)
On mi mówił że grał na tym linku z mediafire. Pobrałem ten link i nie ma tekstur. Więc czemu tak jest? on sam nie wie bo pisalem z nim na GG i nie wie czemu tak jest. A jak te tekstury dodać. Nie znam się na modach z Gothica : D Więc prosiłbym o pomoc : ) No i jak je wziąć z oryginału. Chodziło ci o wersję niemiecką tego moda?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc

Graveir

[G2NK] Blood Night PL
#130 2012-10-01, 22:18(Ostatnia zmiana: 2012-10-01, 22:33)
Jak mi się uda w końcu zuploadować paczkę,to będzie poprawna wersja(sprawdziłem przed wysłaniem,zawiera tekstury wymagane).O ile nic nie przerwie wysyłania na zippyshare,to za 15-20 minut zrobię edyta posta i wrzucę link(raz na jakiś czas wchodzę do tego tematu,by przeprowadzić inspekcję :lol:  )
Edit: Dobra,pół godziny przesyłania ponad z prędkością 25 kb/s,ale się udało.Oto link do modyfikacji z teksturą pancerza(z której nagrywałem serię):
Aktualny link,pozostałe skasowałem ze swoich postów

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheMrFalwack

[G2NK] Blood Night PL
#131 2012-10-01, 22:35(Ostatnia zmiana: 2012-10-01, 23:03)
Dalej nie ma tekstury. Sprawdziłem plik .mod tam również nie ma.
Wiem co się dzieje. Kiedy ten plik .mod daje do folderu modvdf to te tekstury mi znikają. A kiedy znów ten plik .mod daję np. na pulpit to one znowu są. Wiecie co może być przyczyna?

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Gdzie znajduję się wampir któremu mam dać tą zbroję? przyzwałem ją kodami ale nie wiem gdzie on jest ani u drususa ani kiry nie ma żadnej nowej opcji dialogowej

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Jest w tym budynku z portalem.

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Znalazłem go ale u niego jest tylko opcja czemu nie można przejść przez portal? Mam najpierw iść do bandytów dostać się do obozu i potem przyjść po niego czy mam buga?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Zdaje się że masz buga bo ja normalnie dałem mu zbroje.

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Można ukończyć moda bez tego wampira? Wykonąc zadania i zanieść szpon do Drususa czy z Cortusem jest związana fabuła?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Możesz ukończyć tego moda bez tego wampira.

adrianno1000

adrianno1000

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy

adrianno1000

[G2NK] Blood Night PL
#138 2013-03-13, 12:17(Ostatnia zmiana: 2013-03-13, 12:36)
HELP totalnie nieogarniam gdzie jest plik w który trzeba wsadzić spolszczenie!

ps. mam windows 7

adrianno1000

adrianno1000

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
mam propozycje do next updade.Drugi link ze spolszczonym modem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry