[G2NK] Blood Night PL 99460 172

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 20.05.2012 roku

Wyświetleń 99460

Odpowiedzi 172

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Pewnie będe jedynym popierdolonym człowiekiem na tym forum, ale chciałym się podjąć pisania solucji do moda właśnie którego omawiamy, czyli Blood NightPL ^^  Więc moje pytanie jest proste, dzie mogę na tym forum założyć temat pt "Solucja do blood Night PL" :D  ^^ . "Kurwa, no nie. No poprostu kurwa no nie! Boże czy ty to widzisz?!" (Dla niekumatych tekst do mnie czego ja pojebany człowiek się podejmuję xD) Piszczie jakie jest wasze zdanie na ten temat.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A możesz robić, tylko jesli juz to rób to dobrze.

Gdzie? Najlepiej stwórz w tym dziale temat "Solucja do Blood Night" i poproś moderatora albo admina o podpięcie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
ok tylko co to znaczy "Poprroś o podpięcie" sry że niekumaty jestem.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

[G2NK] Blood Night PL
#83 2012-06-05, 13:42(Ostatnia zmiana: 2012-06-05, 13:49)
Jak sama nazwa wskazuję, będe dodawał solucję do moda (czyt. misję), które dotąd udało mi się wukonać do końca. Postaram się je dawać w kolejności, od pierwszej misji.

"Naszyjnik Lei"
Gdzie?: Gospoda u Hanny, lub przy którymś stoisku na targu.
Zleceniodawca: Lea (Nie wiem, czy dobrze napisałem)

Kiedy podejdziemy do gospody Hanny, udajemy sę na górę, tam automatycznie powinna zaczepić nas i poinformować, że musiała sprzedać swój naszyjnik Lehmarowi. Więc udajemy się do lichwiarza. Naszyjnik znajduję się na stoliku przy jego fotelu, w którym siedzi. Łapiemy naszyjnik i "uciekamy" przed goniącym nas Lehmarem. Po wszystkim wracamy oddać naszyjnik Lei.

UWAGI!: Tą misję najlepiej wykonać w nocy, ponieważ jest mniej tłumu, który by cię oskarżył o kradzież. Tak samo jest ze Strażnikami Miejskimi, wtedy miasto robi się "spokojniejsze".

Pisać czy taki typ ułożenia zadań wam pasuje, i czy da się zrozumieć wszystko z treści ^^

PC, na którym siedzę:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Sorry, ale albo piszesz raz a porządnie albo w ogóle, bo takie urywkowe solucje są bezsensu. To tak samo jakbym wydał moda z jednym questem, a potem stosunkowo dodawał je w patchach.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
:facepalm:  kurwa, pisałem Ci, ze jak robisz to rób dobrze. Popieram sawika. Popros moda/admina o skasowanie tematu, napisz sobie na brudno w Wordzie na przyklad, a potem zrob nowy temat i popros o podpięcie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O przyklejenie. Twój temat bedzie jednym z pierwszych, niewazne kiedy był ostatni post.

KOMPUTER:
Spoiler

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Wiem,że to taki OT,ale nie szybciej byłoby przetłumaczyć solucję niemiecką na nasz język?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A róbta co chceta.

KOMPUTER:
Spoiler

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

[G2NK] Blood Night PL
#89 2012-06-07, 16:20(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 16:55)
:facepalm:  przeciesz do kurwy każdy przechodzi grę inaczej. Co tu jest wgl źle? Napisałem pierwszy quest, bo go wykonałem, dodawał będe kolejne jak przejdę! :ayfkm:

Mie no naprawdę, ludzie  powiedzcie co jest źle, skoro 1 zad zleca ci Lea przeciesz

PC, na którym siedzę:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Napisałem Ci co, moim zdaniem, jest źle, kilka osób się ze mną zgodziło więc powinieneś się zastanowić czy coby przypadkiem nie mam racji. Pokaż mi chociaż jedną inną solucję która została upubliczniona zanim została skończona. Racja, zdarza się że ktoś pominie jakiś quest, jednak zwykle nie jest to więcej niż pięć questów, i to w tych większych modyfikacjach jak Velaya Historia Wojowniczki.

Solucje pisze się PO ukończeniu modyfikacji, często kilkukrotnym, nie gdy pierwszy raz próbujemy w niej naszych sił.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Czyli chcesz mi powiedzieć, zebym napisał solucję na brudno a potem ją dodał już całą?

PC, na którym siedzę:

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

[G2NK] Blood Night PL
#92 2012-06-07, 17:54(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 17:54)
Brawo Sherlocku!

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja mam problem, a mianowicie. Kiedy robię zadania dla Merdariona z portalami, to 1 raz sie tp. Po jakiejś godz zabawy chcialem sie tepnąć z kanionu do magówa  tu... Kupa! nie mogę sie tp staje na piedetstał widac animacje kolka niebieskiego ale wciąsz jestem w kamieniu w kanionie. Czy to zamierzone jest, przez modyfikację? Czy mam błąd gry? Z tp z doliny tak samo jest.

PC, na którym siedzę:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Pomoże ktoś?

PC, na którym siedzę:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
ok, proszę adminów o zamknięcie tematu, jak zrobię w Worldzie solucje założę wtedy nowy temat.

PC, na którym siedzę:

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Może ktoś dać download jako że wszystkie linki nie działają -.-?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Może ktoś dać download jako że wszystkie linki nie działają -.-?
Jesteś ślepy, głupi czy leniwy? Na poprzedniej stronie jest link który będzie jeszcze dość długo aktywny bo dopiero niedawno go wrzucałem.
Masz Link

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja mam problem, a mianowicie. Kiedy robię zadania dla Merdariona z portalami, to 1 raz sie tp. Po jakiejś godz zabawy chcialem sie tepnąć z kanionu do magówa tu... Kupa! nie mogę sie tp staje na piedetstał widac animacje kolka niebieskiego ale wciąsz jestem w kamieniu w kanionie. Czy to zamierzone jest, przez modyfikację? Czy mam błąd gry? Z tp z doliny tak samo jest.

Pomożecie w końcu? :ayfkm:

PC, na którym siedzę:

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy jak dołączę do najemników to mogę dołączyć do wampirów?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry