Od dłuższego czasu bawiłem się z nudów w spolszczanie Blood-Nighta i w końcu udało mi się dojść do końca.Spolszczenie nie jest zbyt idealne(a raczej bardziej niż amatorskie),ponieważ niemcem nie jestem,a tłumacze internetowe tłumaczą tak,jak tłumaczą(gdzie niegdzie starałem się ułożyć w miarę sensowne dialogi,ale czy to wyszło - nie wiem).No,ale przejdę do opisu modyfikacji:
1.Autor:
Sumpfkrautjunkie
2.Platforma:
Gothic 2 Noc Kruka
3.Premiera:
Maj 2005
4.Opis z gothicmods.info:
Blood-Night jest modyfikacją do Gothic II + NK.Dodaje do istniejącej już fabuły wątek wampiryczny...Po wyjściu z wieży Xardasa zaczepia nas zakapturzona postać i po krótkiej konwersacji wbrew naszej woli zamienia nas w wampira... Od tej pory musimy unikać światła i regularnie pić krew.
5.Co oferuje mod:
- dwie nowe gildie do których możemy się przyłączyć
- nowe bronie i czary
- oraz trochę sprzętu niezbędnego wampirowi do życia
- staniemy również przed wyborem:albo jako wampir doprowadzimy do klęski rasy ludzkiej,albo wyleczymy się z wampiryzmu i wygonimy smoka ożywieńca z tego świata.
- po przemianie w wampira,musimy uważać,żeby nie chodzić w zwykłym pancerzu w dzień,ponieważ możemy szybko stracić życie(specjalny pancerz dostaniemy na starcie)
- regeneracja punktów życia i many
Moda przyznam się,że nie testowałem,ale przynajmniej nie wyskakują żadne błędy podczas grania w niego(nie wiem,czy przez całą grę tak jest,ale gdyby były jakieś błędy,to przydałoby się o tym napisać).Aha - regeneracja życia odbywa się 1 hp/4s,a many 1 mp/2s.
6.Specjalne podziękowania za bezinteresowną pomoc dla użytkowników:
- Adanos
- sawik
- polaking
7.Link:
Na ostatniej stronie
8.Instalacja:
Wypakowywujemy folder(najlepiej użyć programu Izarc)i wklejamy pliki do następujących folderów:
\Data\modvdf - plik Blood-NightPL.mod
\System - Blood-NightPL.ini
Jeśli kiedyś ktoś będzie chciał zrobić pełne i dokładne spolszczenie,to mogę podesłać oryginalne pliki.I sorry,że taki chaos jest,ale nie potrafię pisać normalnych postów