Pytania i problemy techniczne z modyfikacją Czas Zapłaty 83008 97

O temacie

Autor Eros

Zaczęty 25.04.2012 roku

Wyświetleń 83008

Odpowiedzi 97

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Zapisz i wczytaj grę. Powinno pomóc.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

zembacz

zembacz

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Póki co jakiś błędów w samej rozgrywce nie znalazłem, ale raz na 30 min mniej więcej gra sie zacina i dupa blada, trzeba wyłączyć...

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Nie mogę wczytać sejvu wyskakuje błąd :

B:VFILLE:ERR:-2:Cant find file:
_WORK\DATA\ANIMS\_COMPILED\ITMW_2H_ORCSWORD_01.MRM
Code:255

da radę coś zdziałać, czy save już przepadł ??

Ficner

Ficner

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
ściągłem CZ, skopiowałem do odpowiednich folderów to co ściagłem, zainstalowałem playerkita, uruchamiam gre z gothicmod starter, klimam czaszapłaty, potem play, gra się uruchamia, ale to ciągle sam gothic, na dolevmenu pisze niby czas zapłaty 1, ale po klikniecu na nową gre okno gry minimalizuje mi się, wyskakuje kilkanaście komunikatów, moge je zamknąć, ale gra to zwykły gothic, co robie źle?
czy może na systemie win 7 x86 gra nie chodzi?

iorweth16

iorweth16

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dopiero co pobrałem modyfikację, zainstalowałem ją i inne składniki i mam problem. Gra się tnie nie mogę wyjść z lokalizacji startowej, wywala do pulpitu(z errorami). Komputer mam sprawny(4 gb ram, karta 1 gb, procek 4x3.0 ghz). Proszę o szybką pomoc bo chcę grać!

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zamiast zakładać nowego tematu, pisz w tematach, które już są.

Do pliku ini moda dodaj ENGINE.zTexCacheSizeMaxBytes=52000000

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

iorweth16

iorweth16

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie ma jeszcze tematu o tym problemie, więc założyłem nowy.
Dodałem wcześniej, nie tu leży problem chyba. Wkleiłem to do CzasZaplaty.ini chyba dobrze co?
Jakieś inne sugestie?

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
A czy ja powiedziałem, że są takie tematy? Takie problemy wystarczy zgłaszać w temacie o modzie by nie robić śmietnika w dziale :D Co do zwiech to spróbuj jeszcze zmniejszyć jakość tekstur o 1 i zasięg widzenia. Dobrze by było wyłączyć kompas.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

iorweth16

iorweth16

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłem to i nic ale rzucę screena z errorem może pomoże w identyfikacji problemu.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Wyłącz kompas jeśli tego nie zrobiłeś :) , mi też strasznie gra się ścinała jak miałem go włączonego.

iorweth16

iorweth16

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wyłączyłem. Macie jeszcze raz screena bo widzę że z tym jakieś problemy są.

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z instalacją moda. Czy mógłby ktoś opisać krok po kroku co trzeba ściągnąć, co zainstalować albo gdzie skopiować konkretne pliki, ponieważ już nie pamiętam jak to się robiło. Z góry dziękuję.

landryn

landryn

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
4 rozdział - podczas próby handlu (z Foxem i Taranem) program łapie zwieche i trzeba restartować przez menago zadań. próbowałem juz kombinowania z grafiką, włączyłem nawet marvina, wczytywanie, zapisywanie, restarty kompa, sranie w banie - efekt żaden. Jakieś pomysły?

Agenak

Agenak

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Witam.
Otóż mam następujący problem, który jak występował w pierwszej becie tak mam go dotychczas, mianowicie w momencie pierwszej rozmowy z Cavalornem,  zaliczam  crasha. Czy ktokolwiek miał analogiczny problem, zna potencjalną przyczynę bądź najlepiej rozwiązanie? Właściwie nie mam pojęcia co mógłbym zrobić, żeby pozbyć się tego błędu, a na modyfikacji mi zależy, czekam na nią od paru dobrych lat : D
Z góry dzięki za pomoc.

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę wczytać sejvu wyskakuje błąd :

B:VFILLE:ERR:-2:Cant find file:
_WORK\DATA\ANIMS\_COMPILED\ITMW_2H_ORCSWORD_01.MRM
Code:255

da radę coś zdziałać, czy save już przepadł ??

Miałem taki problem wiele razy, wystarczało ponowne wczytanie gry.

Mam teraz inny problem - VI rozdział, idę do Ciphera. Tutaj jest problem, bo po zapełnieniu paska ładowania Wolnej Kopalni wywala taki błąd
http://speedy.sh/Bb4cx/Bez-tytulu.jpg
Po 10 próbach zawsze wyskakuje to samo.
Podaje save i proszę o pomoc.
http://speedy.sh/A5Tkh/savegame1.rar

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
@Cantol, uruchomiłem save w obecnej wersji modyfikacji (jeszcze nie wydanej) gra działa, wolna kopalnia także ładuję się wporzadku, mam jednak pytanie, bo to nie pierwszy raz kiedy ktoś daje mi save z późniejszych momentow i coś jest wyraźnie nie tak, a więc, czy fov kamery (prościej obraz) był tak dziwnie zniekształcony?
Pokazuje co ja mam w grze:
http://i.imgur.com/sxmIg1I.jpg
Jak widać zasięg widzenia w poziomie jest strasznie nienaturalnie poszerzony, kiedyś wczytywałem innego save'a ok końca gry i coś było również bardzo nie tak, dlatego pytam :)

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@orcwarrior - za którymś razem udało się w końcu przejść i załadować Kopalnię. U mnie obraz wygląda normalnie, przynajmniej tak mi się wydaje. Rano podeślę screena to sam zobaczysz.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Za pierwszym, błąd to kwestia z tego co pamietam wywoływania pewnych jakby to uprościć zdarzeń, zwiazanych z mechaniką odpowiadajacych za np. zmiane mgły, dodanie pasków kinowych itd. W skrócie chodzi o to że te skryptu odwołującą się do obiektów które nie są jeszcze przypisane, co kończy się takimi crashami, błąd juz naprawiony, bo pojawiał się u wielu osob a to w postaci save'a którego nie dało się wczytać, a to jako wlasnie takie przejscie miedzy poziomiomami, możliwe ze kilkukrotne próby przedostania się do tej kopalni jakoś pomogą :)
Pozdr.
EDIT: Powierzchownie przeczytałem twój post, skoro udało Ci się wejść to po prostu trafiłeś własnie w dobry moment kiedy ta inicjalizacja wypadła przed wywołaniem wlasnie tych funkcji o których wspominałem, w wypadku ładowania swiata jest to jeszcze osiągalne, jednak prób ładowania skopanych save'ów nie polecam, raz trwa to długo, 2 jeśli dobrze rozumiem podłoze problemu to w tym wypadku nic to nie da :P

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
czy fov kamery (prościej obraz) był tak dziwnie zniekształcony?
Pokazuje co ja mam w grze:
http://i.imgur.com/sxmIg1I.jpg
Jak widać zasięg widzenia w poziomie jest strasznie nienaturalnie poszerzony, kiedyś wczytywałem innego save'a ok końca gry i coś było również bardzo nie tak, dlatego pytam :)
Po obudzeniu się "ze snu" jest taki zazwyczaj obraz. Myślałem, że to ty coś bawiłeś się tym :P

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To pewnie kwestia jakiegoś nie wyłączenia tego fova, albo raczej wyłączenia, ale nie zresetowania do podst. ustawień, wypadałoby to naprawić w każdym razie  :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry