Podałeś przykład, gdzie masz 5 % w jednoręcznych. Na tym etapie, na którym jesteś, gdybyś nie szedł w zręczność czy w łucznictwo, ale przelał wszystko na siłę/ % w jednoręcznych, to po 1 miałbyś napewno lepszą broń, już pisałem że mając 90 siły można znaleźć miecz 180 dmg, więcej siły więc i obrażenia by były większe itp. Trzeba też patrzeć w przyszłość, jak to będzie kiedyś tam w przyszłośći wyglądało, bo zamiast 40 zręczności miałbyś o wiele więcej siły i % w np. jednoręcznych. Idąc w te same statystyki, zwiększając je, np. siłe można nosić coraz lepsze bronie, zadawać krytyczne obrażenia a nie rozdawać doświadczenie na np. zręczność, zamiast której można by było zwiększyć siłę/ % w jednoręcznych... Tak robiąc nie będziesz w stanie nosić jakiegoś pożądnego pancerza/ broni, bo będziesz wydawał raz na siłę, raz na zręczność, i zamiast mieć np. 80 % w jednoręcznych to będziesz miał 40 % w jednoręcznych i 40 % w łucznicwie. Cieszę się, że poszedłem tylko w miecze jednoręczne, bo jakbym jeszcze wydawał na łuki czy kusze, to dłużej i ciężej by mi się grało.