RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji? 45458 105

O temacie

Autor Steel

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 45458

Odpowiedzi 105

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
No tak. Wielki debiut najlepszej polskiej modyfikacji...
Co my, zwykli szarzy miłośnicy serii gothic mamy konstruktywnego do powiedzenia?

http://steel369.wrzuta.pl/audio/9PmYWdLR5nV/gothic_-_czas_zaplaty._rantlog_wersji_beta

UWAGA!!11oneone

Nagranie nie było przygotowywane - Już z założenia przy włączaniu modyfikacji chceliśmy podzielić się z Wami naszymi spostrzeżeniami drogą pisemna. Uznaliśmy jednak, że taka droga przekazu będzie odpowiedniejsza.

ZANIM NAPISZESZ

Widzę tu masę młodych osób, które odbierają nasze nagranie, które miało posłużyć do zaczęcia dyskusji na temat modyfikacji jako atak w ich stronę. Proszę tak nie brać do siebie wszystkiego co jest w internecie, to tylko rancik dwóch miłośników serii, ot nie przemyślane, chaotyczne nagranie, którego można wysłuchać i zgodzić się albo nie.

Ponadto widzę masę ludzi, którzy nie mają pojęcia czym jest hejter. Przdstawiliśmy w miare konstruktywną krytykę, oczekujemy ciekawych, pouczających nas mądrych odpowiedzi, a nie debilnych komentarzy w stylu O BOŻE ON POWIEDZIAŁ COŚ NIE TAK O BÓZE OBRAZIŁ MUJ KOFFANY CÓDOFNY MOD, SPALIĆ, ZABIĆ!

Więc jeszcze raz proszę o normalną dyskusję i nie rzucanie mięchem na lewo i prawo.

Komentowali:
Paweł Steel Duch - www.press-play.pl
Adam Kaman Kamiński - www.redtube.com

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji?
#1 2012-03-11, 19:47(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 19:47)
Reklamowanie swojej strony na TM - bezcenne.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Gdzie tu widzisz link do jakiejś strony?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
jakby bullshit gra zaczyna sie 18:40  :facepalm:
niebede tego dalej sluchal

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
Tematem jest rant na Czas zaplaty, nie informacja skąd my sie w ogóle wzielismy.
Jeżeli moderatorą będzie to przeszkadzało - usunie sobie wpis odnośnie wirtyn :)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji?
#5 2012-03-11, 19:48(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 19:50)
Nie lepiej na jutubie zrobić filma z komentarzem?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
Bardzo bym prosil o zapoznanie się z tematem rantloga, później komentowali :)  

@Mark56

Prosil bym o wyjaśnienie tego, co chciałeś przekazać To tylko rantlog i możemy się w pewnych sprawach mylić. Wkońcu od tego jest ten temat.

@Baggio

Rantlog był nie oczekiwanym pomysłem. Jak już napisałem w pierwszym poście, miała to być swego rodzaju relacja pisemna. Zresztą, chcieliśmy wyrazić opinie zaczynając dyskusje z Wami, użytkownikami i miłośnikami modyfikacji do gier Gothic.

Myśle, że wrócimy do czasu zapłaty przy następnym naszym spotkaniu. Zobaczymy czy nakręcimy wtedy kolejny rant, czy tym razem bedzie to zwyczajny podcast

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Są wszystkie 3 paczki jak się nie umie grać to tak jest :P Za łatwo się poddajecie.

ha ha ha ha wy graliscie na 640 x 480 ???
Kompas im zasłaniał
wersja gry zasłaniała xD

P.S. Dobrzy hejterzy się przydadzą dla promocji moda ;d

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Koledzy bardzo wulgarni jak na komentarz. :D

Комиссар RBT

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Pierdolenie o dupie maryny. Recenzujecie betę jak pełnoprawny mod.

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
@RafalBudzis

Tu nie chodzi o to czy się umie grać czy nie. My znależliśmy dwie paczki z bronią i mase paczuszek z nie wiadomo czym. NPC dający quest zresztą ciągle mówił, że daliśmy mu 0 paczek, a w związku, że znaleźliśmy ich tak wiele, możemy sobie wybrać nagrode. Zadnej opcji by te nagrody wziąć jednak nie zauważyliśmy.

W moim przekonaniu modyfikacja nie urywa dupy, a właśnie taka miała być. Nie jesteśmy osobami, które rantują coś bez powodu. Jednak jeżeli jest coś zapowiadane ponad 4 lata i wychodzi z tego show-offowy bullshit, wybacz. Cos jest nie tak :)

Yup, graliśmy na standardowej rozdzielczości gothic'a. Nie pamietam, czy było to 640 czy 800.

Nie myl hejtingu z rantowaniem. Mod mi się pod wieloma względami podoba, ale w tym temacie chcę się skupić bardziej na jego minusach, by potem następcy, którzy beda go tworzyć mieli jakieś pole to-do.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Bedze WOJNA
wytlumaczy mi ktosz co jest rantlog ?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Trochę racji macie, ale pragnę zaznaczyć że to tylko beta, fabuła nie zachwyca, ale jest powyżej ogólnego poziomu i nie mówię tu tylko o modach a też grach które ostatnio wyszły.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Nastawienie nagrywających to coś do CZ odrzuca od słuchania.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ja tylko nie rozumiem po co zabieracie za taką "recenzję" skoro potem macie zamiar wydawać takie gówno. Mój 6letni siostrzeniec lepiej by to zrobił...

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wiecie przynajmniej ze główny programista moda "zniknoł" ? Gdyby nie ten fakt napewno była by dokończona. To NIE PEŁNA wersja na razie oceńcie za 2-5 miesięcy jak ja z Adanosem poprawimy skrypty i ktoś o vob`uje swiaty

Jak byście szukali tej 3 paczki to zanim ją znajdziecie to nie będziecie musieli czekać na misje :P

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
@Sawik

Masz racje, to beta. Ale tak jak mówiłem, publikowanie bety z debuggerem to dla mnie czysta głupota.
Ponadto, mój głowny zarzut do modyfikacji mimo, że w becie to fakt, że fabuła tworzona ponad 4 lata jest poprowadzona na poziomie niektórych modyfikacji tworzonych przez głąbów wyznających zasade:

Jebne moda -> jebłem

@all

Widzę tu masę młodych osób, które odbierają nasze nagranie, które miało posłużyć do zaczęcia dyskusji na temat modyfikacji jako atak w ich stronę. Proszę tak nie brać do siebie wszystkiego co jest w internecie, to tylko rancik dwóch miłośników serii, ot nie przemyślane, chaotyczne nagranie, którego można wysłuchać i zgodzić się albo nie.

Ponadto widzę masę ludzi, którzy nie mają pojęcia czym jest hejter. Przdstawiliśmy w miare konstruktywną krytykę, oczekujemy ciekawych, pouczających nas mądrych odpowiedzi, a nie debilnych komentarzy w stylu "O BOŻE ON POWIEDZIAŁ COŚ NIE TAK O BÓZE OBRAZIŁ MUJ KOFFANY CÓDOFNY MOD, SPALIĆ, ZABIĆ!"

Więc jeszcze raz proszę o normalną dyskusję i nie rzucanie mięchem na lewo i prawo.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
sekiera ktora mozna scervojada zabyc na 4 strzaly
sekiera - strzaly
sekiera - strzaly
sekiera - strzaly

:lol2:  słuchaliście sie ?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
@Sawik

Masz racje, to beta. Ale tak jak mówiłem, publikowanie bety z debuggerem to dla mnie czysta głupota.

Z tym się zgodzę, ale z szacunku do Shergara, można to przemilczeć. : D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry