co zrobić żeby zacząć 5 rozdział? znaczy się już zabiłem potwora na bagnach, do rytuału wszytko gotowe, aczkolwiek czy quest z ornamentami jest wymagany do skończenia gry? u mnie niestety po podniesieniu pierwszego pojawia się hrabia i jedyna opcja "koniec" i nic się nie da zrobić WTF tak samo z tym rytuałem miecza runicznego, jest taki problem że u nefariusa i innych magów też jest tylko "koniec" i nie da się poruszyć fabuły...
Jeśli chodzi o questy z ornamentami, to przy każdej lokacji zawsze się pojawia hrabia(nie zabijaj go) i z tobą pogada, za każdym razem pojawi się węgorz i będzie z tobą walczył, a ornamenty (prawie wszystkie) zabierze ci hrabia, w klasztorze zmienokształtnych czy jakoś tak też będzie hrabia, lecz będziesz musiał koło niego zrespić węgorza(bynajmniej ja musialem bo mi sie nie pojawił), żeby z tobą pogadał a potem będziesz mógł pogadać z hrabią, i potem znów z węgorzem tak zakończysz questa na zbieranie ornamentów.
Emm... Nie wiem czy to dobrze, ale ja ten dług Lee spłaciłem w trzecim rozdziale (przed chwilą).
trochę wcześnie, idz teraz do łowców poinformuj o ataku, po czym po walce rozpocznie się 4 rozdział, zabawa z ornamentami jest tylko po to, aby myxir pomógł ci przy składaniu do kupy miecza runicznego oraz by lee mógł przejąć spowrotem NO. (bedziesz musiał iśc tam jeszcze raz po kolejne questy od nefariusa, ale to dopiero jak laren ci będzie kazał.