Tak w ogóle to dziwi mnie nieco logika coha. Dłuzsza lufa = gorsza skuteczność przeciwko piechocie? Ma to jakieś oparcie w rzeczywistości? Tak samo ze stuhami i stugami, nie wydaje mi się prawdziwe żeby jeden był przeznaczony tylko do osztrzeliwania pojazdów pancernych a drugi do ostrzeliwania piechoty. Skuteczność tutaj zależy chyba bardziej od pocisku, nie od pojazdu.
Jeszcze inna sprawa z brytyjskimi działami 17 i 25 funtów. W grze nie możesz wykorzystywać 25 funtówki jako bezpośredniego działa at, choć brytyjczycy nieraz je w taki sposb wykorzystywali przed pojawieniem się działa 6-funtowego.
Chciałem zaznaczyć że nic nie oskarżam ani nie uwazam się za eksperta. Co więcej, mi samemu wydaje się że mylę się ze stuhami i stugami. Tylko pytam i chciałbym by ktoś kto zna się na tym bardziej ode mnie, wytłumaczył.
Edit: O i jeszcze jedna sprawa, działa przeciwlotnicze. One mają jakiś efekt przeciwlotniczy w grze? Zauważyłem że czasem flaki strzelają do gliderów lub thunderboltów, ale nie widziałem nigdy żeby cokolwiek z nieba zestrzeliły

Czy jest możliwe żeby strafing run lub zesłanie spadochroniaży na flaki skończył się tragicznie dla amerykańców, lub może upgradowany halftrack zestrzelił henshelta?