[Wspólne granie] Company of Heroes 154543 774

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 18.02.2012 roku

Wyświetleń 154543

Odpowiedzi 774

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
To albo ironia, albo mnie przeceniasz :lol2:

No kurwa, chciałem być miły. :lol2:

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Adanos wyautował mnie wunderwaffe >:C Ale mea i tak sobie z wami poradził : D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kiedy? Jak twoje wojska były ciągle w ruchu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy? Jak twoje wojska były ciągle w ruchu.
CPU przejął kontrolę nad moimi oddziałami :ok:  To było zaraz po tym jak odbiłem atak twoich granadierów przy tym drewnianym moście : D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Adanos powinien się wstydzić... że w ogóle ze mną grał :<

Zostałem zmiażdżony dwukrotnie, z czego drugim razem na końcu nie miałem ani jednego punktu, jednostki czy budynku, wszystko było w władzy Adanosa, zanim zdążyłem wybudować czołgownię zostałem zaatakowany dwoma panterami :< szybko wspartymi przez kilka następnych.

Jeszcze długa droga przede mną zanim będę mógł z nim konkurować i wytrzymać więcej niż pół godziny :-(

Ktoś chętny do gry nabijania sobie statów robiąc jednostronną masakrę?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Możesz się zmierzyć ze mną jak odzyskam laptopa. Ja utraciłem doświadczenie przez utratę dostępu do mojego lapka na okres 3 tygodni.

Комиссар RBT

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No wiesz, sawik, samą piechotą, chociaż dość liczną, bez bazook, nie zniszczysz dwóch panter :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No wiesz, sawik, samą piechotą, chociaż dość liczną, bez bazook, nie zniszczysz dwóch panter :D
Wiem, nie zdążyłem prawie nic z punktów zebrać bo alianci nie mogą przejmować pojazdami w przeciwieństwie do hitlerowców (znaczy chyba, ja to widziałem tylko u hitlerowców) chociaż nie mam co szukać wymówki, przegrałem i to tak że aż wstyd mimo dzielącego nas dystansu w doświadczeniu :<

Kereth, odezwij się jak będziesz gotów do gry, od ciebie jeszcze nie przytrafiło mi się oberwać.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Wiem, nie zdążyłem prawie nic z punktów zebrać bo alianci nie mogą przejmować pojazdami w przeciwieństwie do hitlerowców (znaczy chyba, ja to widziałem tylko u hitlerowców) ę oberwać.

Po wybraniu odpowiedniej doktryny u Jankesów można przejmować pojazdami punkty.

Комиссар RBT

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Panzerwaffe może przejmować pojazdami i alianci też z tego, co wiem, ale niech wypowie się Aztek lub mea, bo oni nimi grają. :D

Wehrmacht nie może przejmować punktów pojazdami :(

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wyglada na to że nie wykorzystuję zbyt wiele potencjału aliantów.

Kaczka, Luk gracie jeszcze? (bardziej liczę na Luka, bo Kaczkę tylko w nocy można złapać)

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panzerwaffe może przejmować pojazdami i alianci też z tego, co wiem, ale niech wypowie się Aztek lub mea, bo oni nimi grają. :D
Tak jest, mogą. Jednak tylko po wybraniu Kompanii Pancernej :ok:  Punkty można przejmować lekkimi pojazdami (od jeepa, przez ciężarówki po wozy pancerne), jednak robią to dość powoli.

Z kolei trollwagen u panzerwaffe jest do przejmowania wręcz stworzony :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Z kolei trollwagen u panzerwaffe jest do przejmowania wręcz stworzony :D

coś dla mnie?  :lol:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
coś dla mnie? :lol:  
nie :ok:  tak naprawdę nazywa się on schwimmwagen, ale został tak przechrzczony przeze mnie i meata z racji tego, że adanos nas nim trollował odcinając nas od sektorów :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Pływający wagon?

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany

Комиссар RBT

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Kaczka, Luk gracie jeszcze? (bardziej liczę na Luka, bo Kaczkę tylko w nocy można złapać)
Ja to dzisiaj raczej chciałem dalej goticzka robić, bo ostatnio coś szybko i bezbugowo mi to idzie :D

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
juz mialem pisac ze mam ochote na coha, ale cale szczescie mi przeszlo :*

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
juz mialem pisac ze mam ochote na coha, ale cale szczescie mi przeszlo :*
A ja się zastanawiałem czy nie zapytać ciebie o wspólną grę, ale też mi przeszło.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Włączajcie obaj gg, wcale nie chcę was zachęcać : |

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry