[Wspólne granie] Company of Heroes 154435 774

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 18.02.2012 roku

Wyświetleń 154435

Odpowiedzi 774

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zaczekałbym dwie sekundy i całą tą zasadzkę bym wybił! Chwilę za wcześnie użyłem artylerii. (chyba że to nie tak walka)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ja nie jestem pewny czy będę na siłach. Się zobaczy wieczorem. Azor, jak coś to na gadu pisz po tej 22.
Czemu tak późno? Nie lepiej koło 18 lub 19?
O tej porze to ja nie wiem czy w ogóle do domu wrócę :x

Zaczekałbym dwie sekundy i całą tą zasadzkę bym wybił! Chwilę za wcześnie użyłem artylerii. (chyba że to nie tak walka)
Ale nie zaczekałeś i nie wybiłeś :D  Jesteś styrany :P Ale gra się z tobą całkiem przyjemnie, zwłaszcza na szturmie XD

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Amatorzy :lol2:  Wybudowali jedynie baraki i wysyłali na siebie w kupie kilka oddziałów :lol2:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Chciałem też wysłać barak ale stwierdziłem, że ładny i zostawie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wieczorem walka z Adanosem była wyrównana - raz wygrali Alianci, raz Niemcy :D

edit. nutka propagandowa dla Panzer Elite / Panzerwaffe : D
https://www.youtube.com/watch?v=voPXB9oibBY

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No cóż, muszę się jeszcze podszkolić z Panzerwaffe :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To kto stawia wyniki z dzisiejszych rozgrywek? : D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ale granie Panzerwaflami nie jest trudne, Wafle mają tylko z początku do dupy. Jak się dobrze to rozegra, to jest łatwo. :D

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To zapraszam na 1na1 przy pierwszej sposobności :lol2:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Z tobą to ja nie gram 1 na 1.

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zastanów się Kereth czy na pewno chcesz wracać i się z nami mierzyć :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

[Wspólne granie] Company of Heroes
#271 2012-06-23, 14:24(Ostatnia zmiana: 2012-06-23, 14:27)
Wehrmacht wraz z Panzerwaffe, jak zwykle zresztą, odnoszą sukcesy na froncie!

P.S. Zkirtaemowi spodobały się pewne działa u Panzerwaffe, po tym jak wczoraj przegrał ze mną :|

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
P.S. Zkirtaemowi spodobały się pewne działa u Panzerwaffe, po tym jak wczoraj przegrał ze mną :|
88'ki? :D  Piękne cacka :D  A teraz pomyślcie sobie o tym dziale w wersji mobilnej...

Tak, to Tygrys : D

Potrafił zapierdolić nieprzyjacielski czołg nawet z odległości prawie 4km : D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Kurwa, taki znawca tnaków, a z historii miał dwa.  :lol2:  

A takie pytanie do ostatniego meczu Sawika vs Kaczka - WTF!? Jak kurwa można walczyć na samą piechotę, w dodatku nie ulepszoną i wygrać mecz CKM'ami?  :lol2:

PS: Ogólnie PanzerWafle to fajna frakcja.  :ok:

Комиссар RBT

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Kurwa, taki znawca tnaków, a z historii miał dwa.  :lol2:  

A takie pytanie do ostatniego meczu Sawika vs Kaczka - WTF!? Jak kurwa można walczyć na samą piechotę, w dodatku nie ulepszoną i wygrać mecz CKM#msg1041592ami?  :lol2:

PS: Ogólnie PanzerWafle to fajna frakcja.  :ok:
Doświadczenie bojowe zarówno moje jak i kaczki jest praktycznie zerowe. Nie wiem jak kaczka, ale ja się szkolę, dwa skirmishe co najmniej na dzień, grałbym przeciw kaczce, ale tego złapać...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ale 8! fala była : |

Przyzna, że początkowo morale były mocno osłabione po tym jak zajeśliście środkową wyspę : D Ale krew stratega w naszych żyłach pozwoliła przejąć pałeczkę : D

Zapomniałem zrobić screena z st. hilaire :D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Doświadczenie bojowe zarówno moje jak i kaczki jest praktycznie zerowe. Nie wiem jak kaczka, ale ja się szkolę, dwa skirmishe co najmniej na dzień, grałbym przeciw kaczce, ale tego złapać...

Poproś Azteka, zapewni ci takie szkolenie bojowe, że zmieciesz nawet Adanosa.  :lol2:

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poproś Azteka, zapewni ci takie szkolenie bojowe, że zmieciesz nawet Adanosa. :lol2:  
To albo ironia, albo mnie przeceniasz :lol2:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Poproś Azteka, zapewni ci takie szkolenie bojowe, że zmieciesz nawet Adanosa. :lol2:  
To albo ironia, albo mnie przeceniasz :lol2:  
Ale wy się lubicie miziać pisiorami :lol2:

makin' bacon

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jak kurwa można walczyć na samą piechotę, w dodatku nie ulepszoną i wygrać mecz CKM#msg1041592ami?  :lol2:
Jak widać można XD W końcu to tylko zabawa i odrobina szaleństwa nie zaszkodzi :lol:

Doświadczenie bojowe zarówno moje jak i kaczki jest praktycznie zerowe.
W szkole dużo się biłem XD

Nie wiem jak  kaczka, ale ja się szkolę, dwa skirmishe co najmniej na dzień, grałbym  przeciw kaczce, ale tego złapać...
;**