Czy fabuła będzie powiązana z HOMM V? Czy spotkamy jakiś starych bohaterów?
Fabuła w tej chwili jest w bardzo wczesnej fazie rozwoju, ale raczej nie będzie dość mocno powiązana z poprzednimi częściami, chodź być może zostanie poruszony wątek wojny Pradawnych z Kreatorami. Na tę chwilę nie chcę zbyt wiele mówić o fabule bo obecnie skupiamy się na tworzeniu frakcji, po ich ukończeniu natychmiast bierzemy się za rozwuj fabuły i tworzenie kampani..
Jakie macie założenia dotyczące frakcji i miast? Które miasta pozostaną bez zmian, które się zmienią i jak bardzo?
Wszystkie miasta ulegną zmianie, jednak niektóre zostaną tylko zmodyfikowane a inne całkowicie zmienione. W grze na pewno pojawią się: Imperium, Nekropolis, Bastion i Wrota Żywiołów. Mogę też powiedzieć że na pewno nie pojawią się: Inferno, Sylwan i Akademia.
Jeśli o stopień zmian chodzi to cóż.. niebawem zaczynamy prace nad nekropolis i ze starych jednostek pozostanie ok 9.
Generalnie większość jednostek zostanie zamieniona na nowe lub stare jednostki będą w nowej wersji wizualnej...
Na ile przewidujecie czas rozgrywki?
W tej chwili jeszcze nie przewidujemy... ale każda z frakcji będzie miała własną kampanie, dłuższą bądź krótszą w zależności od fabuły.
Khorne, bazujesz swój mod na NCF-ie czy tylko podmieniasz jednostki? bo ja bym proponował użycie NCF-u i zostawienie starych (oryginalnych) jednostek jako neutralne lub wsparcia (neutralne z nieneutralną frakcją)...
Mod jest tworzony na bazie NCF i kilka starych jednostek pojawi się jako neutralne