Polski rap 275875 982

O temacie

Autor Gotyk

Zaczęty 11.01.2012 roku

Wyświetleń 275875

Odpowiedzi 982

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

Polski rap
2012-01-11, 14:49(Ostatnia zmiana: 2012-02-26, 21:47)
No więc co tu dużo mówić, lubię sobie posłuchać ojców polskiego hip hopu  i kilka osób poleciło mi Magika,jednak po tym jak gość shizował i wyskoczył przez okno jego muzyka stała się na necie trudna do  znalezienia, proszę więc was jeśli posiadacie jakieś linki do jego muzyki o podanie poniżej.
Z góry dziękuję

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
No chyba tu coś jest, to nie moja muzyka ale w googlach było takie cuś http://swietythc.wrzuta.pl/audio/9TgxFV7jOfw/magik_-_lepiej_byc_nie_moze_mucha_blend_-_brahu_-_miejska_gielda

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Kaliber 44, Paktofonika, posłuchaj też Rahima i Fokusa

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Magik? Właściciel tego banku czy czegośtam? Jak temu to było... "Skok"?

makin' bacon

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

Polski rap
#4 2012-01-12, 09:47(Ostatnia zmiana: 2012-01-12, 10:09)

Słuchałem wszystkiego oprócz Rahima:) No ale mi chodzi o Magika, na necie są jego pojedyńcze kawałki i szukam kogoś kto posiada jakiś album lub upload do solówek:)
No i włąściwie to temat do zamknięcia bo znalazłem to co mi było potrzeba :D  http://paktofonika-h...2,ID333578140,n   są tu podane tytuły:)

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

Słuchałem wszystkiego oprócz Rahima:) No ale mi chodzi o Magika... No i włąściwie to temat do zamknięcia bo znalazłem to co mi było potrzeba

Cytuję nazwy płyt "Magika" z tamtej strony:
Kaliber 44 - Księga Tajemnicza Prolog
Kaliber 44 - W 63 minuty dookoła świata
Paktofonika - Kinematografia
Paktofonika - Archiwum Kinematografii

Teraz pytanie. Czy ty na prawdę taki głupi jesteś?

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Słuchałem wszystkiego oprócz Rahima:) No ale mi chodzi o Magika... No i włąściwie to temat do zamknięcia bo znalazłem to co mi było potrzeba

Cytuję nazwy płyt "Magika" z tamtej strony:
Kaliber 44 - Księga Tajemnicza Prolog
Kaliber 44 - W 63 minuty dookoła świata
Paktofonika - Kinematografia
Paktofonika - Archiwum Kinematografii

Teraz pytanie. Czy ty na prawdę taki głupi jesteś?

Wtf?
Kto powiedział iż to akurat jest "Magika"?
Napisałem do autorki bloga na maila  i podała mi link do jego kilku solówek, a link do tego dałem by wam pokazać w razie czego gdzie pytać... A co to głupoty to od zawsze

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Polski rap
#7 2012-01-13, 12:24(Ostatnia zmiana: 2012-01-13, 12:29)
jego muzyka stała się na necie trudna do  znalezienia
CO??

Kto powiedział iż to akurat jest "Magika"?
Napisałem do autorki bloga na maila  i podała mi link do jego kilku solówek, a link do tego dałem by wam pokazać w razie czego gdzie pytać... A co to głupoty to od zawsze
Magik nigdy nie nagrywał solo.
Po drugie, jeśli chcesz być hipsterem to znajdź coś innego niż magik, on jest zbyt mainstreamowy.

Po trzecie, nie wiem kto i w jakim celu polecił ci magika. Nie rozumiem fenomenu ani trochę. Magik jak na 2000 rok był niezły, chociaż wg mnie 10 lat wcześniej w K44 wypadł dużo lepiej. W każdym razie jak  na 2012 rok wypada blado, wszystko poszło do przodu, a ci co twierdzą że jest najlepszym raperem na zawsze i nikt go nie przebije są palantami którzy jarają się nim tylko dlatego bo się zabił.

lubię sobie posłuchać ojców polskiego hip hopu
Co ty wiesz o ojcach... Posłuchaj sobie WYP3, tam są ojcowie.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

Polski rap
#8 2012-01-13, 12:50(Ostatnia zmiana: 2012-01-13, 12:51)
Nie mówię iż wiem o nich wiele są sprzed mojej epoki, chciałem ich posłuchać ot tak dla porównania, a co do tej wypowiedzi że są najlepsi i nikt ich nie pobije to nie zgadzam się Słoń jest good i jest o niebo lepszy od tych starszych no DonGuralesko też git chociaż akurat on nie każdemu się podoba

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Słoń jest good i jest o niebo lepszy od tych starszych
\\
Czarne Słońce rozpierdoli ci dupę
i zrobi z dupy zupę!

Skoro to ci się tak podoba i tego szukasz w rapie...

Posłuchaj sobie jeszcze Trzeciego Wymiaru, Pezeta, OSTRego itp

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Polski rap
#10 2012-01-13, 13:44(Ostatnia zmiana: 2012-01-13, 13:49)
Słoń jest good i jest o niebo lepszy od tych starszych
\\
Czarne Słońce rozpierdoli ci dupę
i zrobi z dupy zupę!

Skoro to ci się tak podoba i tego szukasz w rapie...

Nie pojmujesz tekstów słonia, tak samo jak połowa tych co go słuchają. Kumpel słucha i do dziś twierdzi że Słoń jest satanistą O.o

Teksty są chore, ale zauważ słoń nie nawija o niczym wyssanym z dupy. Wszystko ma pokrycie w tym co się dzieje, a on akurat nie pierdoli o miłości tylko bez oporów wykłada słuchaczowi na tacę najskrajniejsze przypadki które mają miejsce w naszym kraju i świecie. Swoim "cytatem" dowiodłeś tylko, że nie masz pojęcia o czym nawija słoniu.
Całe wytłumaczenie jego tekstów zawiera się w jednym prostym wersie z jego tracka:
"Wszystkie wady tego świata, tworzą moją poezję".

Więc jeśli nie słuchasz, lub słuchasz ale nie rozumiesz, to proszę nie hejtuj.

https://www.youtube.com/watch?v=t8RgZerhflk

Polecam ten track.

"Na pewno znasz takie noce ten destrukcyjny moment
W którym każda myśl waży grubo ponad tonę
I czy tego chcesz czy nie jesteśmy tacy sami ziomek
Nasze serca pompują krew a łzy są słone "

Możecie mówić co chcecie, ale gość jest mistrzem. Jak niewielu polskich raperów ma swój oryginalny styl i wbija się bez problemu do czołówki.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dobra, moją opinię o Słoniu wyrobiłem sobie właśnie na tej części ludzi która szuka w Słoniu tylko rozpierdoli i wogóle ogień!
Postaram się za jakiś czas spróbować to przesłuchać(iPlus)

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miło słyszeć :D

Poza tym, nie traktujcie muzyki tylko jako super głębokiego źródła "przekazu" czy coś takiego...
Czasem oczywiście są takie chwile że włącza się coś typu Grammatik, i wkręca się ciekawy nastrój, ale czasem ma się ochotę na coś dojebanego bez smutów, jak np DGE. Nie polecam oceniać niczego na pierwszy rzut oka a raczej ucha.
Osobiście ludzie różne rodzaje rapu, w sumie każdy jest dobry (g-funk Mesa i 2cztery7, horrorcore Słonia, rozkminowe teksty z Grammatika/Eldo). Jedne czego nie toleruję to ulicznego gówna, typu Chada. Wkurwia mnie ten typek po prostu, jego głos, sposób nawijania i teksty są typowo blokersowo uliczne, rzygam takim czymś.
O jakichś Firmach już nie mówię nawet. O Hemp Gru to sprawa jest nieco cięższa, na Kluczu było pare fajnych traków, na Drodze już mniej (chociaż z 2-3 by się znalazły), a tych nowych to przesłuchałem na YT mniejwięcej i mogę śmiało powiedzieć, że to co teraz robią to takie typowe słodkie pierdolenie. Cały czas to samo, jedność lojalność braterstwo, szanuj swoich ziomków, kochaj ich, ble ble ble. Orzygać się można po prostu :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Buła też nie lubisz Chady?
No faktycznie, nie wszystko należy brać tak serio

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
O Hemp Gru to sprawa jest nieco cięższa, na Kluczu było pare fajnych traków, na Drodze już mniej (chociaż z 2-3 by się znalazły), a tych nowych to przesłuchałem na YT mniejwięcej i mogę śmiało powiedzieć, że to co teraz robią to takie typowe słodkie pierdolenie. Cały czas to samo, jedność lojalność braterstwo, szanuj swoich ziomków, kochaj ich, ble ble ble. Orzygać się można po prostu :D
Najlepsza była reklama ciuchów"teledysk" Jedności.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tam gdzie Żary wyglądał jak krowa Milka?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Znajdź 5 różnic

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
ten na górze ma kaptur, wąsy, brodę, jest na szarym tle i ma światło pomiędzy dłoniami, a ten na dole nie.
Dobrze?

makin' bacon

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Też nie rozumiałem fenomenu Magika dopóki nie przesłuchałem kilka razy kawałków Paktofoniki. Naprawdę czarował na bitach. Może nazwać go królem hip-hopu to przesada, ale jako jednego z lepszych w historii - spokojnie można określić.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gówno prawda, znam prawie wszystkie traki PFK i na dzisiejsze czasy nie ma w tym nic fenomenalnego.
W 2000 roku owszem, był jednym z najlepszych. Dzisiaj? Rap poszedł do przodu, i nie ma co tego porównywać.
Rozumiem że to klasyk, ale trzeba czasem patrzeć trochę obiektywnie.
I żeby nie było niedomówień, nie twierdze że jest słaby czy coś. Lubię traki PFK i słucham czasem i są ok. Ale mówienie że po 12 latach Magik dalej wypada zajebiście w porównaniu z innymi, to po prostu obrażanie polskiego rapu - przez 12 lat nie ma żadnego postępu, ta?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry