teksturowanie Spacer / Wings 3D 3378 7

O temacie

Autor xsiwy15x

Zaczęty 5.01.2012 roku

Wyświetleń 3378

Odpowiedzi 7

xsiwy15x

xsiwy15x

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Witam

Stworzyłem świat do Gothica 2 NK w Wings 3D. Gdy otwieram spacerem tego 3ds'a to nie widać górnej części modelu (tzn. tej po której miał pomyka bohater), ale widać dolną cześć modelu. Potem to samo stało mi się z tym modelem w Wings 3D. To już nie 1 raz niestety. Przy innych modelach też mam ten problem.

Tu jest właściwa góra modelu. (która znika)
http://imageshack.us/photo/my-images/651/14434623.png/

A dół modelu widać normalnie.
http://imageshack.us/photo/my-images/51/38946638.png/

Da się to jakoś naprawić ?

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
a to nie jest odwrócony do góry nogami model? ;d

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
obróć model na osi o 180*.

xsiwy15x

xsiwy15x

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Niestety odwrócenie modelu nie pomaga. Zauważyłem że to samo dzieje mi się z mieczem edytowanym w Google Sketchup i importowanym do Wingsa. Widocznie te importy coś psują. Spróbuje wymodelować coś od początku do końca w wingsie i sprawdzić czy działa.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Było to już wielokrotnie mówione ale powtórze: Wings NIE jest od robienia modeli świata i przyznaje to nawet jego największy fanatyk.
Do tego bardziej przydałby ci się Blender/Max. Do Blendera masz nawet serie wideotutoriali:
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=uNJbReRub5g
[/media]

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

xsiwy15x

xsiwy15x

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
No nie wiem może i w3d się nie nadaje do robienia światów ;/ Ale z Blenderem zawsze źle mi szło ;d

Problem rozwiązany. Model zrobiłem od początku w Wingsie. Ustawiłem go kawałek nad siatką z wyznacznikami X,Y,Z i wszystko ładnie działa w spacerze. (nie odwracałem świata o 180 stopni i jest dobrze). Problemem musiało by importowanie modeli ze Sketchupa do Wingsa.

Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To spróbuj maxa, świat zrobiony w Wingsie będzie ci zmulał moda(tak uważa przynajmniej osoba która w Wingsie robila swiat).
Jest dużo programów do 3D, nie ograniczaj się do najgorszych minimalistycznych.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

xsiwy15x

xsiwy15x

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Myślałem że wszystko jest już dobrze. Nałożyłem tekstury na świat w spacerze, włączam gre i po wczytaniu czarny ekran. Tylko pasek życia i głos jest  :[

Próbowałem włączanie innych mapek i nieraz działają nieraz nie ;/ To duży problem bo nie mogę sprawdzić mapki do moda.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry