Polecajka modów 119197 203

O temacie

Autor DarkeY

Zaczęty 15.10.2011 roku

Wyświetleń 119197

Odpowiedzi 203

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Polecajka modów
#100 2016-02-29, 12:12(Ostatnia zmiana: 2016-02-29, 17:54)
Jak w tytule, bardzo mile widziane opinie i informacje na temat modów które powstały na przestrzeni lat które udoskonalają i urozmaicają podstawkę bez większego ingerowania w fabułę. Wyrosło tego jak po deszczu ostatnio, niektóre wręcz ambitnie próbują rebalansować grę  i w sumie nie mam pojecia jak im to wyszło i jak stoją jakościową, a czasu sprawdzać wszystko nie mam czas (np Requiem lub L'hiver do G2).

Spoiler

WAH WAH WAH.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do G1 to Mroczne Tajemnice lub Edycja Rozszerzona. Grałem w oba, lecz MT trochę lepsze, więcej ciekawych, nowych wątków. Oczywiście nie umniejszam tutaj ER, bo tam też jest trochę ciekawych, nowych rzeczy, a podobno jest jakiś nowszy patch na którym nie grałem i tam jest jeszcze więcej nowości. Ogólnie polecam obie modyfikacje.

Zaś co do G2 NK, to Returning przychodzi mi na myśl, obecnie wyszła wersja 2.0 jest jeszcze nie została spolszczona, na pewno jest język rosyjski dostępny, nie wiem jak z innymi, ale jest temat na forum to poszukaj. W międzyczasie możesz pograć w starszą wersję która też jest świetną modyfikacją. Aha, Returning 2.0 to nie jest patch, tylko zupełnie oddzielny mod (Choć to nie do końca dobre słowo, ale inne mi na myśl nie przychodzi).

Jest jeszcze Global Mod, ale co do niego mam mieszane uczucia, bo raz podczas gry zaczęli mi znikać NPC i nie ukończyłem go, drugi raz nie próbowałem, choć pewnie znajdzie się ktoś kto tego problemu nie miał.

Mi nic więcej na myśl nie przychodzi, najlepiej będzie jeśli przejrzysz dział "ukończone modyfikacje" na tym forum. Warto także zapoznać się z działem "Zapowiedzi modyfikacji".

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam i przyłączam się do pytania specjalnie konto założyłem, przeszedłem oba gothici z sto razy na przestrzeni 10 lat właśnie ukończyłem 3 na quest pack content mod +konsekwencje itd  i chciałbym wrócić poraz kolejny na tym modzie http://themodders.org/index.php?topic=25128.0 ale to tylko grafika chciałbym właśnie urozmaicić troche to co jest. Jest jakiś quest pack/content pack nowe bronie zadania itd?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież masz post wyżej z odpowiedzią  :ayfkm:

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jeszcze Świat Skazańców do G1, nieingerujący zbytnio w główny wątek podstawki.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szulwik, dzięki za opinię, właśnie już przeglądnąłem sobie te tematy i nadal jestem w procesie zbierania informacji. Jak już przy tym jesteśmy, możemy też pomówić o modach do G3 (bez oczywistych content modu). Szczególnie cokolwiek związanego z poprawą proporcji modeli postaci lub systemu walki.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak na mój gust nie ma nic co by uczyniło Gothica 3 ciekawym, w planach jest Community Story Project, lecz nie wiem jak idą pracę ale ten mod miał w ogromny sposób przebudować gothica 3.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
go z poprawą proporcji modeli postaci lub systemu walki.
Nie ma czegoś takiego ...

Niskke

Niskke

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Szukam modów do g1 i g2 ale takich w których jest nikim a na końcu kimś. Po prostu że zaczynam z niczym i na początku każdy item jest na wagę złota coś jak g1 i g2 ;D Bo widzę że jest dużo takich modów ale chciałbym zagrać w jakieś takie najciekawsze ;d Z góry dziękuje ;)

PS: Oczywiście szukam modów z calkowicie nowym światem i nową fabułą ;) Nie lubie rozszerzeń ;d

Mody Ukończone:

[G2] Kyrus 7/10
[G2] Grzesznicy 9/10
[G2] Zemsta Beliara 5/10
[G2] Z Życia Złodzieja 8/10

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dark Saga

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z życia złodzieja
Podróżnik - Za Liniami Wroga- przeczytaj opis moda bo ,zresztą sam po przeczytaniu osądzisz.

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, postanowiłem sobie odświeżyć przygodę w Górniczej Dolinie, i zwracam się do Was z prośbą o polecenie jakichś ciekawych modów. Od razu informuję że w Gothic nigdy nie grałem z modami, więc każdy będzie dla mnie nowym wyzwaniem. Wiem że na pewno będę chciał zastosować Carnage Graphic i DX11, jakie mody polecicie mi Wy drodzy użytkownicy? Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na propozycje.

Magma

Magma

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam ci :

Edycja Rozszerzona
Mroczne Tajemnice
Czas Zapłaty
Świat Skazańców
Content Mod (ale to chyba to samo co Edycja Rozszerzona tylko że w ER jest po prostu więcej , choć nie jestem do końca pewien co do tej sugestii)

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy Edycja Rozszerzona i Mroczne Tajemnice będą razem działać?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nieeee....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Smuteczek :(

To w takim razie co polecisz na początek MT czy Edycję Rozszerzoną?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie grałem w ER.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Polecam na początek ER, równie dobrze możesz pobrać oba mody pograć trochę i zobaczyć w który gra ci się lepiej i to w niego dalej grać.

Łeb jest mój, no i chuj.

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

rasun

Polecajka modów
#118 2016-06-26, 10:56(Ostatnia zmiana: 2016-06-26, 13:22)
Dobra pobrałem ER tylko że mam problem z uruchomieniem. Wyskakuje mi błąd "... nie znaleziono d3dcompiler_47.dll..." Ktoś wie jak go naprawić? Tym bardziej że plik d3dcompiler_47.dll znajduje się w "system32" (sprawdzałem i jest tam)

Ten problem rozwiązałem, niestety pojawia się kolejny, mianowicie po odpaleniu nowej gry nie mam żadnych okien dialogowych. Spotkał się ktoś z czymś takim? Macie na to jakieś rozwiązanie? Dodam tylko że zainstalowane mam DX11 i właśnie ER.

Lobart

Lobart

Użytkownicy
Unlimited Team
posty17
Propsy7
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Unlimited Team
Zemsta Króla
-Nowa fabuła
-Około 6-10h gry zależy od umiejętności i tego ile questów wykonamy
-Dość łatwy poziom trudności

Zapraszam na oficjalną stronę Unlimited Team.
Znajdziecie tam informacje i screeny z naszych projektów m.in. Remake Mod.
http://unlimitedteam.y0.pl/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry